Ce gandim. Ce vrem. Ce facem.
DoR Shop

100 de oameni pentru România de mâine (II)

July 11th, 2018
Tags: , ,

În anul centenarului, am ales 100 de oameni care vor defini România de mâine și de peste câțiva ani. Sunt acei oameni pe care îi admirăm și despre care simțim că pot crea o Românie mai bună, mai empatică, mai curajoasă și mai corectă. În DoR #32 am publicat a doua serie de portrete.

Text de Redacția DoR

Fotografii de Alex Gâlmeanu

E un proiect care arată că, în mijlocul diviziunilor și al haosului în care ne aflăm, există tot timpul oameni care merită urmăriți și sprijiniți în munca lor. Printre ei, sunt activiști pentru drepturile omului care stau cu ochii pe cheltuirea banilor publici și artiști care spun poveștile comunităților ignorate. Sunt istorici preocupați de greșelile trecutului pentru înțelegerea prezentului și antreprenori care vor să revoluționeze educația. Sunt  jurnaliști care au investigat mari cazuri de corupție și ingineri care vor să revoluționeze transportul.

Selecția este una subiectivă și ne asumăm asta. Nu i-am ales în funcție de notorietatea și vizibilitatea lor, ci de contribuția lor susținută la un „mai bine” comun. Totodată, sunt oameni pe care echipa DoR îi cunoaște, despre care am scris sau cu care intrăm în contact și a căror muncă o prețuim.

Fiecare portret din revistă e însoțit de un scurt text care explică alegerea noastră. La finalul anului, vrem ca proiectul să se încheie cu o expoziție foto și poate și cu o carte.

Prima serie de fotografii a fost publicată în DoR#31. Mai jos găsești următoarele nume, ale căror portrete pot fi văzute și în DoR#32, cel mai nou număr al revistei, apărut în luna iunie:

 

Cele 100 de portrete apar în patru părți pe parcursul lui 2018. Dacă vrei să ne recomanzi pe cineva sau vrei să te asiguri că nu ne scapă vreun nume, scrie-ne la dor@decatorevista.ro cu subiectul „Propunere 100”.

Dacă vrei să cumperi DoR #32, unde am publicat primele portrete, găsești revista aici. Dacă vrei să nu ratezi niciun număr și să ne susții munca pe termen lung, abonează-te.

Comentează

Numărul curent: DoR #32

DoR #32 * Vară 2018

Susține DoR. Abonează-te!

Abonează-te la DoR. Fii Susținător!

The Power of Storytelling 2017

#Story2017

Arhiva DoR în format PDF

Arhiva DoR în format PDF

Curierul oficial

Curierul oficial

English DOR

English DoR

RSS

Articole
Comentarii
© 2018 Decât o Revistă