Ce gandim. Ce vrem. Ce facem.
DoR Shop

Campioana fiecărui punct

March 11th, 2014
Tags: ,

Coperta15_site

Cum şi-a găsit Simona Halep echilibrul interior de care avea nevoie pentru a străluci pe teren.

Text de Andreea Giuclea
Ilustrații de Mircea Drăgoi

Simona Halep a intrat zâmbind pe Arena Armeec din Sofia pentru ultima finală a anului 2013. Era începutul lui noiembrie şi juca la Turneul Campioanelor, împotriva Samanthei Stosur, pe care o bătuse cu două săptămâni înainte, la Moscova. Venea după cel mai bun an al carierei, în care câştigase primele cinci turnee şi urcase 36 de poziţii în clasamentul mondial feminin, de pe 47 pe 11.

Un pic obosită după semifinala de aproape două ore jucată cu o zi înainte contra fostului lider mondial Ana Ivanović şi cu o întindere la coapsa stângă, acoperită de un bandaj lat, Simona şi-a găsit greu ritmul şi energia. S-a deplasat mai greoi ca altă dată, a avut probleme la serviciu, a făcut greşeli neforţate şi a pierdut primul set. Dacă îl ceda şi pe al doilea, ar fi însemnat prima finală pierdută în 2013.

Şi-a păstrat însă calmul din privire şi din lovituri şi a luat-o de la zero. Şi-a desfăcut bandajul şi, cu umerii mereu încordaţi şi cu privirea aţintită asupra mingii, ca o pisică la pândă, a luptat pentru fiecare punct, a alergat dintr-un colţ în altul al terenului de culoarea rodiilor şi a început s-o alerge şi pe australianca de 1,75 metri, cu lovituri bine plasate în colţuri, egalând şi ducând meciul în setul decisiv.

Nu era prima oară când românca era condusă şi revenea spectaculos. „Simona Halep a strălucit în ultimele luni tocmai prin capacitatea ei de a reveni şi de a nu renunţa la luptă”, a spus comentatorul britanic al meciului. Tot el a prezentat-o ca revelaţia anului 2013, an în care s-a transformat dintr-o jucătoare care se zbătea în culisele tenisului mondial, în jurul locurilor 40-50, într-o stea în devenire. Pe lângă ascensiunea din clasament, pe lângă trofeele şi banii câştigaţi (peste 1,2 milioane dolari), pentru ea, 2013 a fost anul în care a redescoperit, aşa cum spune în fiecare interviu, plăcerea de a juca şi bucuria pe care i-o aduce tenisul.

Această bucurie s-a văzut şi în setul trei al finalei de la Sofia, când s-a aruncat cu şi mai mare voluptate în joc. A alergat pentru fiecare punct ca şi cum ar fi fost ultimul, a raşchetat aerul cu racheta când a greşit, dar şi-a regăsit până la final încrederea, jocul de picioare lăudat de specialişti, loviturile incisive şi pumnul strâns cu care sărbătoreşte câte un rever în lung de linie reuşit – lovitura ei preferată – sau un voleu lovit cu sete la fileu.

Finalul a venit după o dreaptă în lungul terenului, plasată în colţul opus celui în care o aştepta Stosur, rămasă fără reacţie. Simona şi-a lăsat racheta roşie să cadă greoi pe teren şi şi-a dus mâinile la faţă, apoi s-a aşezat pe bancă, şi-a sprijinit coatele de genunchi şi s-a frecat la ochi. A fost un moment de linişte, înainte să-şi salute echipa şi familia din boxa din spatele ei, înaintea ceremoniei de premiere, înaintea autografelor şi a declaraţiilor. Un moment în care a fost doar ea cu ea, aşa cum e mereu pe teren.

 ***

Tenisul e cel mai singuratic sport, scrie Andre Agassi în autobiografia lui. „N-ai unde să te ascunzi când lucrurile nu merg cum trebuie. Nu sunt bănci de rezerve, linie de margine, n-ai colţul tău. Eşti doar tu acolo, dezgolit.”

De asta, puterea mentală cântăreşte uneori mai mult decât superioritatea tehnică, tactică sau fizică. În liniştea „de catedrală”, cum o numeşte Rafael Nadal, din timpul unui punct, când întreg stadionul le urmăreşte fiecare mişcare şi când tot ce aud jucătorii sunt propriile gânduri, întrerupte de sunetele ascuţite ale întâlnirii dintre minge şi corzile întinse ale rachetelor, flac-flac, contează dacă vocea interioară reuşeşte să-i calmeze în momentele critice, să-i ridice în momentele slabe, să-i tempereze în momentele exuberante.

Tenisul e şi sportul echilibrului total şi mulţi antrenori, specialişti şi apropiaţi văd în Simona Halep acel echilibru de care are nevoie un mare jucător. Faptul că a câştigat toate cele şase finale jucate în 2013 îi arată preparatorului fizic Teo Cercel, care o ştie de mică şi cu care a reînceput să colaboreze toamna trecută, că „are o putere mentală fantastică”. Încărcătura emoţională dintr-o finală nu se compară cu niciun alt meci, explică el. În 2013, doar Serena Williams a câştigat mai multe turnee decât românca – 11, dar nici măcar Williams nu a triumfat pe toate suprafeţele tenisului, cum a făcut Simona: pe zgură, preferata ei, la Nürnberg (iunie) şi Budapesta (iulie), pe iarbă la ‘s-Hertogenbosch, în Olanda (iunie), pe hard outdoor, la New Haven (august) şi pe hard indoor la Moscova (octombrie) şi Sofia (noiembrie).

Adaptabilitatea ei pe orice tip de teren arată că e o jucătoare completă, spune Nicuşor Ene, unul din primii antrenori cu care a lucrat. „Un supertalent se adaptează la orice, nu doar la suprafeţe, dar şi la climă, la public, la diferenţa de fus orar”, iar Simona i-a părut, încă de la şase ani, un copil superdotat.

Toţi antrenorii au văzut în ea potenţial, dar între talent şi atingerea potenţialului stau mulţi factori, spune Virginia Ruzici, singura româncă învingătoare într-un Grand Slam şi impresarul Simonei începând din 2008.

Pe lângă potenţial fizic, îţi trebuie putere de muncă, sănătate, forţă mentală şi capacitatea de a gestiona presiunea care vine cu trecerea la seniori, acolo unde mulţi se pierd. Şi susţinere financiară, pentru că tenisul e unul dintre cele mai scumpe sporturi şi, de multe ori, familia e singura care susţine aceste cheltuieli.

Simona le-a avut pe toate.

 ***

Familia a stat tot timpul în spatele ei – o familie de aromâni din Constanța de care a fost mereu apropiată, care a îndreptat-o spre tenis, dar fără să o forţeze, spun şi ea, şi părinţii. „I-am oferit o rampă, dar ea a ales”, spune Stere Halep, un bărbat glumeţ de 52 de ani, care recunoaşte totuşi că „nebunia lui de a o face tenismenă” a cântărit mult. De fapt, Halep Senior şi-a dorit ca oricare din copiii lui să fie sportiv, pentru că el nu-şi împlinise visul de fotbalist; deşi a fost aproape de un transfer la Farul Constanța, a jucat doar la Săgeata Stejarul, o echipă din divizia D. Aşa că l-a dus la tenis întâi pe fiul cel mare, Nicuşor, dar băiatul a renunţat la 11 ani şi s-a concentrat pe şcoală. În Simona, despre care spune că e făcută pentru sport, a regăsit, cu mândrie, ceva din talentul şi abilităţile lui sportive.

Cel care a observat primul aceste calităţi a fost antrenorul Ioan Stan, pe când lucra cu Nicuşor. O văzuse pe margine, cum alerga fâşneaţă după mingi, şi i-a plăcut cum se mişcă, aşa că i-a pus racheta în mână şi a chemat-o la cursuri de iniţiere, de două ori pe săptămână. După un an şi ceva, când a crezut că e momentul să treacă la un alt nivel, i-a recomandat să continue cu Nicuşor Ene, fost elev de-al său, cu care Simona a început să lucreze zilnic. Deşi micuţă şi slăbuţă, se mişca bine pe teren, era iute, sprintenă şi învăţa foarte repede, spune Ene. La şapte ani, lovea toate loviturile, iar de la opt au început primele concursuri, primele finale jucate şi primele turnee câştigate.

Părinţii mergeau peste tot cu ea şi o supravegheau foarte atent, îşi aminteşte antrenorul Radu Popescu, cu care a lucrat o vară. „Ia-o, că te face mare”, i-a spus apoi colegului Daniel Dragu, care a antrenat-o de la 11 la 14 ani. Popescu a fost impresionat de maturitatea şi inteligenţa din jocul Simonei. „La 11 ani, deşi era puţin mai înaltă decât terenul, parcă jucam de la egal la egal, vedea jocul foarte bine.”

În prima parte a junioratului, tatăl, care are o fabrică de lactate, a reuşit să-i ofere tot ce a avut nevoie: echipamente de calitate, antrenori cu care să lucreze individual, posibilitatea de a călători la concursuri. Nu i-a fost mereu uşor şi, la un moment dat, a fost nevoit să se împrumute. De la 15 ani, Simona a primit sprijinul lui Corneliu Idu, un afacerist care în 2002 a înfiinţat o şcoală de tenis în Constanţa, Tenis Club Idu. În următorii doi ani, Idu i-a plătit toate deplasările şi antrenamentele.

Cu sprijinul moral al familiei, cu ajutorul financiar al lui Idu şi antrenată de Liviu Panait, de la club, Simona a început să meargă la turneele de Grand Slam. Aşa a venit cea mai mare performanţă a junioratului, în iunie 2008, când încă nu împlinise 17 ani: titlul la Roland Garros şi locul 1 mondial. Atunci i-a atras atenţia şi Virginiei Ruzici, care a văzut în ea potenţial de Top 10 mondial.

„O să ajung cu fata asta la Roland Garros”, le spunea tatăl prietenilor, pe când Simona avea doar şapte ani. Părinţii lui, care n-au ştiut să-l îndrepte către performanţă în fotbal, îi spuneau că e nebun când pleca cu Simona la turnee şi se întorcea acasă cu „tinichele”. „În viaţă, trebuie să fii puţin nebun”, spune acum, râzând.

A făcut toate astea pentru că a crezut mereu în ea. La începutul lui 2013, toţi din familie au scris pe câte un bilet locul pe care credeau că o să-l ocupe în clasament la finalul sezonului. Au pus biletele într-un plic, pe care l-au deschis la sfârşitul lui decembrie. Simona şi mama scriseseră 35, fratele 27, tatăl 18. Se gândise să scrie chiar zece, dar chiar şi lui i se părea un salt prea îndrăzneţ, de pe 64, pe cât era Simona atunci.

Citește articolul integral aici.

51 Comentarii pentru “Campioana fiecărui punct”

 • Ancuţa a scris:

  multpreabine, Andreea! 🙂

 • Tea Slabeste a scris:

  Abia astept noul numar 😀

 • John Samihaian a scris:

  …imi pare excelenta ideea voastra de a va “ocupa” de Simona Halep… :-)…

 • Pingback: Decât o Revistă » Simona Halep: Reîntâlnirea cu Radwanska

 • Pingback: Decât o Revistă » 2% pentru jurnalismul din DoR

 • ciprian a scris:

  FELICITARI>AI SUFLET DE ROMAN>PENTRU CEI DIN MARAMURES TU ESTI CASTIGATOAREA NOASTRA>SA-TI DE-A DUMNEZEU MULTA SANATATE>ESTI O SCUMPA.

 • nona a scris:

  BRAVO SIMONA. VEI AJUNGE NUMARUL UNU IN LUME.

 • ioana a scris:

  De copii ca Simona avem nevoie. De fapt de modele ca ea. Chiar daca mai pierde meciuri n-o ingenunchiati. Avem nevoie de astfel de modele. Dati-o pe toate posturile tv. Nu mai aduceti manelisti, nici becalisti, nici agramati. Fata asta vorbeste si corect, e si modesta, inspira incredere, e si frumoasa.S-o dati de model de munca si seriozitate. Nimic nu pica de sus, totul se castiga prin munca. Cu manelisti si hoti faceti ca tineretul sa priceapa ca poti obtine faima si bani fara munca.
  N-o criticati niciodata!Incurajati-o!Se straduieste, gandeste, munceste si normal, mai si greseste.
  Viitor de aur tara mai are daca stim sa-l pretuim.

  • Alexxa a scris:

   Eheeee…si cand ne gandim ca statul roman n-o rasplateste cu NIMIC(sau aproape nimic) pt faima ce-a adus-o tarii in acest sport,ii dau dreptate Simonei sa obtina performanta doar pt EA,cu toate ca suntem mandri CU ea.Dar trebuie sa sustinem,intradevar,si cand pierde o “batalie caci este capabila sa castige RAZBOIUL!!! Ma voi duce in tara dupa ea sa strig cat pot de tare “HAI SIMONAAAAA!! HAI CA POTI!”

 • ion ion a scris:

  FRUMOS!

  URAM MULT SUCCES VIITOAREI #1 WTA SIMONA HALEP!

 • any costea a scris:

  Felicitări Simona! Ne-ai făcut o imensă bucurie cu jocul tău!Va veni și ziua când vei câștiga un mare trofeu!Îți doresc să fii sănătoasă, asta contează în primul rând și apoi totul vine de la sine.
  FELICITĂRI!

 • daniela a scris:

  Ce poate fi mai frumos dacat imlpinirea unui vis la care ai aspirat de mic copil!BRAVO SIMONA!FELICITARI!Iti dorim sa fii sanatoasa,sa-ti regasesti linistea si calmul intotdeauna pe teren.BAFTA!

 • Ionel a scris:

  FELICITARI DIN INIMA SIMONA !

  Ai demonstrat ca esti o mare sportiva si pentru acest lucru noi te iubim si te respectam. Pentru noi tu esti o adevarata campioana. Mult succes in confruntarea cu Sharapova. Si… nu uita, esti mai buna decat ea. BAFTA.

 • vasile a scris:

  bravo simona, pentru succesele de până acum și succes în continuare dar aș fi mai bucuros față de o finala câștigată, daca le-ai bate cât de curând pe s williams și m sharapova.mult succes.

 • voicu a scris:

  Bravo Simona !
  Calm mult pe teren si echilibru.Esti cea mai buna .Mult succes in continuare.

 • papusa a scris:

  Nu te da batuta niciodata!Multumim pentru tot!

 • anisoara costea a scris:

  La multi ani, Simona! Sănătate, putere și numai împliniri în cariera ta! Te iubim din tot sufletul. Îți doresc să câțtigi cât mai multe meciuri!

 • sonia a scris:

  da frumos, dar ce facem cu copii care se pierd pe drum? daca nu am o fabrica si eu? copilul meu are potential face sacrificii sa faca tenis, a fost pe locul 7 in Romania, dar… nu avem bani sa mergem mai departe Asta este problema , turneele costa, antrenorul costa , toate sunt scumpe in tenis, noi nu avem doar potential puternic, dar degeaba. Nu o spun eu, o spun altii de noi.

 • SIMONA GENICA CIORICA a scris:

  FELICITARI DRAGA MEA TIZA.SUNTEM MANDRII DE TINE!

 • oros marta a scris:

  FELICITARI ! SI MULT SUCCES !…

 • Adrian Ruse a scris:

  Bravo Simona te pupam si te iubim mult mult,ne faci mândri sa nu mai mergem cu capul plecat prin lume. Bravoooo !!

 • stirbu costin a scris:

  Multumim pentru tenis, Simona!

 • Minunea de la Constanta poarta acuma un nume. La inceput erau doar Speranta si Cutezanta. Acum este o certitudine. Felicitari intregii familii, sanatate si bucurie, sa fie!

 • raicu liliana a scris:

  Frumos scris… frumoasa cariera sportiva…Nu am cuvinte sa scriu ce am simtit…Am si eu un fiu , pe care l-am sustinut in sport.Daca nu ai bani suficienti,sansele se reduc aproape de zero.Azi ,poti avea TALENT cu, carul…degeaba.A aparut o noua industrie,cea a sportului. Felicitari pentru articol!

 • @UN_ANONIM_TURMENTAT a scris:

  Nu doresc să spun decât ca această domnişoară, pe care o zăresc aşa, la mişto prin mass-media, este apreciată de o nație întreagă, ai reprezentat o nație întreagă prin efoturile tale și ești frumoasă rău.

  Poți fi sigure pe tine că societatea, ca entitate, îți recunoaște meritul obiectiv, omagiul adus.

  Respect. Ești frumoasă rău.

 • Alex Deaconescu a scris:

  Simona!! Esti o luptatoare incredibila! Ai invins-o pe Serena Wiliams,Venus Wiliams,Petra Ktitova,A.Radwanska etc. Merita sa ti se strige numele ,,Simona Halep”! Tu ne susti drapelul pe podium. Toti oameni cand te striga,incepi sa fii o luptatoare,ca in meciul cu Carla-Suarez Navarro,chiar daca ai pierdut,noii nu punem pica niciodata pe tine,fiindca esti in sufletul nostru!! Hai Simona!!!!

 • Marius a scris:

  Simona, suntem deja mandri de tine si nu ne poti dezamagi indiferent ce ai alege sa faci sau ce rezultate vei avea in viitor, stii asta, nu? Deci nu te gandi ce zice sau ce crede lumea, fa-ti jocul tau ca de obicei, continua sa-ti studiezi adversarele, sa le gasesti punctele slabe. Ma bucur ca lucrezi la serve – cu mai mult topspin/sidespin le-ai face si mai greu de returnat.

  Esti cea mai tare si cea mai draga noua romanilor (si nu numai)!

 • Natalia Murariu a scris:

  Succes Simona la Wimbledon,sper sa vii multumita si sa ne bucuri si pe noi ,sintem alaturi de tine.Inca odata succes si sa fii sanatoasa.

 • banel a scris:

  Pupincurism ,balcanic!!!Simona halep este o jucatoare de duzina ce nu are ce cauta in top 50 darami-te mai sus!!!!

  • Pana Ionel a scris:

   Te invit,Banele sa-ti schimbi sexul ( numai daca nu esti deja fata ),sa te apuci de tenis,sa participi la turnee, sa poti s-o cobori tu pe Simona de pe locul 2 pe care loc poti,ca astelalte participante din tenis vad ca o tin pe locul 2. Sau inventeaza tu ceva s-o bagi in clasament mai jos. Doare invidia,te simti frustat,dauneaza la creerasul tau ca altii pot face ceva in viata ? Ajuta a sanatatea ta mintala sa- ti revii sau cel putin sa te abtii.

  • Alexxa a scris:

   Bai baiatu’….esti frustrat si terminat pe viata !TU in sine esti un ratat in viata asta,poate in cealalta viata vei castiga si tu…un creier normal! :))))

 • banel a scris:

  Si inca ceva: catre parintii lui halep,poate acuma realizati ca a-ti investit intro roaba stricata,dar care prin turnee afro-asiatice poate face bani,ca de GS-uri…………..nici o sansa.
  Sportul romanesc este reprezentat de simonika si pentru ca tot sportul romanesc este in cadere libera si fara nici o sansa de revenire!!!Poate cu alti tineri sa avem sansa dar nu cu generatia asta!!!

  • socrates a scris:

   Mare idiot ești banel. Te pricepi tu la sport?Să-ți fie rușine.

  • Pana Ionel a scris:

   Ai copii Banele ? Ai de grija sa nu iasa ca tine. Indruma-i sa faca sport,schimba ceva in sport,oricare. Sau taci !

 • secuiu a scris:

  Simona a ajuns sa concedieze si antrenorii cu care nu a participat la nici un concurs.Seamana perfect cu semianalfabetii Becali si Hagi.

 • Pingback: 7 ziariste ale căror texte le citesc cu plăcere

 • Frederica a scris:

  In acest an, 2015, Simona Hlep este imaginea omului infrant de propriile ambitii si laude – mai ales.N-a mai ramas nimic din tehnica si motivarea de altadata. In loc sa lupte, asteapta, parca, sa capete, gratis, scor – de la familie, de la crucile pe care si le face intruna.. . Sa stea deoparte, o perioada, pana se echilibreaza (daca se va mai intampla asta!), fiecare meci pierdut o va cobora in proprii sai ochi si mai mult. Iti pui inima in pericol cand joaca, pentru ca spectacolul este trist. Exista specialisti care o pot sfatui, numai ca ma intreb daca asculta pe cineva..

 • banel a scris:

  Multi pupincuristi ai acestei ratate,simona halep.E tot mai distrusa si plafonata dar pupincurismul in Romania,este in continua crestere.Cat de dement trebuie sa fii ca sa sustii o ratata ca asta ,cand tocmai meciurile si turneele sunt elocvente pentru cat de nepregatita,este.Simona halep este exemplu de cum sa nu fii jucator profesionist,o ratata din nascare,o jucatoare superficiala,fara orizont,fara tehnica deosebita,fara forta fizica ,ridicata in slavi de o presa pupincurista si moarta dupa senzatii,tari!!!Simona este o ratata si inca odata presa de cacao s-a facut de ras,pentru ca a pariat pe o capra distrusa,precum a pariat pe “rejele de doi bani” numit hagi sau pe bute!!!

  • Pana Ionel a scris:

   Nu vreau sa polemizez cu tine,d-le Banel. Trec peste greselile de ortografie pe care le faci. Le pun pe seama greselilor de tastare. De asemenea trec peste mania pe care o simt in randurile tale,indarjirea impotriva ,,ratatei de Simona”. Priveste sincer in sufletul tau si vezi daca aceasta manie si negare nu vine din faptul ca ,uneori Simona,pierde jocuri care nu ar trebui sa le piarda ? Pe Simona Halep nu ,,pupincuristii” si ,,ziaristii de cacao”au promovat-o pe locul 2 si o tin acolo de un an de zile. Rezultatele ei ,jocul ei,cu bune si cu rele,au dus-o acolo si o mentin. Stiu ce inseamna un joc de performanta,duritatea fizica la care esti expus. Daca era usor toti am fi facut performanta. Uneori joci cu dureri insuportabile ,cu riscul de a te accidenta si mai grav. Alteori o lasi mai moale pt.ca te gandesti ca iti va dauna sanatatii si integritatii fizice care te-ar face sa ratezi obiective mai importante. Sunt atatea de luat in calcul ! Mai analizeaza si poate-ti schimbi parerea. Cel mai mult ar conta pt.tine ,ca pe Simona nu o afecteaza asa de mult ca pe tine. Si poate nu citeste aceste randuri. La mai bine !

 • Pana Ionel a scris:

  Ma bucura jocul Simonei,dar si faptul ca mai sunt oameni de bine care apreciaza efortul ei. Prin ea se face adevarata promovare a romanilor pe intreg globul pamantesc si vad si altii ca nu toti romanii fura ,cersesc si mananca lebedele prin parcuri.
  Ca Simona Halep mai sunt talente,care se pierd din lipsa posibilitatilor financiare ale parintilor. CUNOSC O FETITA TALENTATA ,are aproape 9 ani,care in acest moment castiga turneele de tenis ,la scoruri categorice,chiar cu fetele mai mari din alte grupe. In acest moment este antrenata ,cu plata mai mult onorifica,de un profesor de sport pe singurul teren de tenis cu zgura din oras,proprietatea lui. Parintii au sustinut-o financiar pana acum,dar le va fi din ce in ce mai greu. Daca nu se gaseste o persoana cu suflet si bani se va pierde un talent mare in tenis. Aceasta fetita talentata este ,,FACUTA ” pentru tenis. Inalta pt.varsta ei ,talentata,inteligenta,ambitioasa si cu spirit de daruire. Sunt impresionat de ea,de jocul ei. Nu am interese cand scriu aceste cuvinte. Cunosc aceste amanunte si persoane deoarece fiul meu joaca tenis amator pe acest teren,participa la turnee de tenis amator si va fi promovat la nivelul 8. S-a oferit voluntar,la rugamintea antrenorului fetei,sa faca jocuri de antrenament cu aceasta fata,pt.a o ajuta sa progreseze. Dar deja aceasta fata are nevoie de altcineva pt.a progresa. Pot parea subiectiv,dar nu sunt. Daca cineva interesat de talente in tenis citeste aceste randuri si poate ajuta un real talent viitor in tenis sunt convins ca nu va fi dezamagit. Stiu ca Simona Halep nu are timp sa citeasca aceste randuri,dar daca le-ar citi,i-as sugera sa investeasca o parte din banii castigati intr-o academie de tenis feminin. Iar pana atunci sa caute si promoveze aceste talente. Va fi apreciata si cred ca nici financiar nu ar pierde nimic. Avem atatia copii talentati care se pierd….. ! Guvernantii nostri sunt prea ocupati sa ne fure banii,nu au ochi pt.talente. Hai Simona,strange pumnul ,si treci pe locul 1. Ai demonstrat ca poti sa faci tenis de mare performanta. Nu trebuie sa mai demonstrezi nimic. Intra pe teren si lupta cum stii mai bine,loveste in toate mingiile,fa-ti jocul fara teama ca o sa pierzi. Ce daca pierzi ! Sa te vedem luptand,ca atunci noi te iubim si cand pierzi ! HAI SIMONA !

 • Mamaita NICOLETA a scris:

  SIMONA sunt foarte mandra de tine puiule si banuiesc cat iti este de greu cand esti singura pe teren cu gandurile tale , dar tu esti o luptataoare esti ca PRINTESA RAZBOINICA . Iti multumesc din tot sufletul pt. ca duci numele ROMANIEI peste tot in lume .Si atunci cand pierzi sa nu uiti sa-i multumesti DOMNULUI ca el iti v-a fi mereu alaturi .Iar atunci cand esti suparata incearca sa te calmezi atat cat poti si sa nu uiti nici odata ca noi romanii te iubim te incurajam suntem alaturi de tine . Te iubesc si te raspect si te pupa mamaita si mult succes in continuare .

 • Niculau Traian a scris:

  Simonico(asa te rasfat eu),ca orice roman,ma mandresc cu tine…am fost antrenor,acum sunt la pensie…ti-am mai dat eu niste sfaturi pe facebook(fiind insa constient ca nu le vei citi…)DAR;”pentru a ajunge nr1=Sa ajungi la o pregatire fizica care,sa-ti permita sa joci fara probleme 4seturi,sa ajungi la un procentaj de 90% cu primul serviciu,sa-ti iei un antrenor pentru pregatirea fizica cu specializare atletism(obligatoriu) si sa fii atenta la ce obiective urmaresti in cadrul antrenamentelor….si nu in ultimul timp,nu uita…pofta de joc…dar astea sunt convins ca daca iti vei alege bine antrenorii …ti le vor spune ei,si,nu uita “cel mai bun psiholog al tau esti TU”…si dupa aia …antrenori tai!AI TOT RESPECTUL MEU….SUCCES!

 • Pingback: Simona Halep: Reîntâlnirea cu Radwanska – DOR

 • serini marioara a scris:

  Felicitari,felicitari…Ai reusit sa scoti toti romani din Toronto pe stadion.Esti omare invingatoare,Totul prin munca si iar munca.Un bun exemplu de urmat.Te sustin din toata inima.Succes mai departe.

 • Valeria Salcudean a scris:

  Cat de maret, sa privesti ascensiunea catre stele a acestui copil minunat, care a ales munca si sacrificiul pentru un vis! Chiar daca acum, la 26 de ani este o femeie frumoasa si demna, ea ramane un copil matur, atent mereu la realizarile si implinirile ei adevarate.
  Un model pe care cu greu il poti urma. Poate doar de la distanta. Si cu speranta mereu in suflet ca te vei apropia de ea macar atat cat sa inveti la nivel teoretic stilul spartan de viata pe care l-a ales constient de fiecare data.
  Ea este cel mai adevarat model al nostru actual. Alaturi de multe alte modele, care si-au inscris cu litere stralucitoare numele in cartea vietii pe plaiuri mioritice.
  Marea noastra campioana isi va apara in continuare, cu multa demnitate si onoare titlul de nr. 1 mondial!
  La multi ani de victorie, Simona! <3

 • Pingback: cand joaca bute – Ponturi Fotbal 2018

 • Pingback: meci bute 2015 – Ponturi Fotbal 2018

 • Comentează

  Numărul curent: DoR #32

  DoR #32 * Vară 2018

  Susține DoR. Abonează-te!

  Abonează-te la DoR. Fii Susținător!

  The Power of Storytelling 2017

  #Story2017

  Arhiva DoR în format PDF

  Arhiva DoR în format PDF

  Curierul oficial

  Curierul oficial

  English DOR

  English DoR

  RSS

  Articole
  Comentarii
  © 2018 Decât o Revistă