Ce gandim. Ce vrem. Ce facem.
DoR Shop

„Frate, te iubesc.” Povestea unei fotografii.

În a doua zi de manifestaţii din Piaţa Universităţii, Gabriel, un protestatar, şi Bogdan, un jandarm, doi oameni care nu se mai văzuseră niciodată, s-au întâlnit într-o scenă deja celebră, la cinci metri de obiectivul fotografului Vlad Ilaş.

__________________________________
Text de Ana Maria Ciobanu
Fotografii de Vlad Ilaș
__________________________________

În seara de sâmbătă, 14 ianuarie, sute de protestatari din Piaţa Universităţii forţau cordoanele de jandarmi ca să poată mărşălui către Palatul Cotroceni. Vlad Ilaş, 23 de ani, stătea pe net în cartierul Băneasa, unde locuieşte împreună cu un văr. Nu deschisese televizorul pentru că oricum nu are cablu şi nu ştia ce se întâmplă în centru. Urmărise pe Facebook mişcările de solidaritate care au urmat demisiei lui Raed Arafat din funcţia de secretar de stat, dar nu ştia motivele scandalului şi nu-şi imagina că oamenii îşi vor muta nemulţumirile în stradă.

Fără să ştie că la Universitate se striga „Jos Băsescu” de mai bine de patru ore, la ora 18 Vlad a scris pe Facebook „De ce-l iubesc uneori pe Traian Băsescu. Un răspuns absolut genial” şi a postat un filmuleţ cu preşedintele răspunzându-i unui parlamentar rus la o întrebare despre intenţiile României faţă de Moldova: „Vă rog să notaţi că România nu are nici un fel de experienţă în anexarea altor state”. Pe la 19:30 l-a sunat un unchi din Gura Humorului, oraşul său natal, care voia să ştie mai multe despre ce se întâmplă în Bucureşti. Vlad a citit repede nişte ştiri, a vorbit cu câţiva prieteni pe mess şi le-a spus să-i ţină pumnii, că se duce în piaţă să facă fotografii. Şi-a pus în geantă două aparate foto şi un obiectiv de distanţă, şi-a luat mănuşile şi a condus spre Piaţa Universităţii. Pe drum s-a gândit doar că vrea să surprindă „emoţii”.

Vlad a terminat Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării în 2010. În 2011 a absolvit un curs de cameraman-fotoreporter la Intact Media Academy şi din decembrie e cameraman în trust. S-a apucat serios de fotografie acum patru ani, când şi-a luat primul aparat DSLR. A ajuns în piaţă după ora opt şi a început să facă fotografii încă de când a ieşit din pasaj, spre Facultatea de Geografie. I s-au părut cam puţini protestatari şi s-a enervat când a văzut reflectoarele puternice ale televiziunilor; creau un aer de reality show şi răpeau din autenticitatea şi naturaleţea fotografiilor.

***

Sâmbătă la prânz, Bogdan, 36 de ani, subofiţer în cadrul Jandarmeriei Române, a mâncat ceva cu prietena lui, Mădălina, 22 de ani, şi a plecat la serviciu. La ora 18:00 a coborât din echipaj în Piaţa Universităţii. Nu fusese în prima seară de proteste, la Cotroceni, dar ştiind că manifestanţii au fost paşnici, a coborât, ca şi ceilalţi colegi, fără cască sau scut, pentru a semnala că nu au venit echipaţi pentru o intervenţie. Cu toţii purtau combinezoane de iarnă, bocanci, scurte, şepci şi aveau la ei „tonfa din dotare”.

Înainte să fie jandarm, Bogdan a lucrat timp de şapte ani în restaurante din Grecia, Anglia şi Cipru. A început ca picol şi a ajuns să fie şef de sală şi om de bază pentru patron. Acum cinci ani s-a întors în ţară şi pentru că se simţea apt fizic, s-a hotărât să îşi potolească o mai veche „sete de dreptate” şi s-a angajat la Jandarmerie.

Îi place meseria lui pentru că nu oricine poate să o facă, deşi crede că mulţi îşi imaginează că jandarmii sunt „nişte ţărani lopătari care au venit în Bucureşti”. Ştie că afară jandarmii sunt mult mai respectaţi de cetăţeni şi nu înţelege de ce în România puţini îşi imaginează că e şi el un om, că merge cu cortul în Vamă, că vorbeşte patru limbi străine, că în ultimii ani, nici el, nici prietena lui nu au ratat nici un concert rock mare (AC/DC şi Bon Jovi au fost preferaţii lor). Bogdan face parte din „unul dintre cele mai bune detaşamente specializate pe concerte” şi în general e mobilizat fie la spectacole, fie la meciuri.

***

În prima jumătate a zilei de sâmbătă, Gabriel stătuse pe net şi citise tot ce prinsese despre proteste. Tânărul de 27 de ani locuieşte într-un apartament din Giuleşti, cu sora şi părinţii lui. Nu a lucrat niciodată pentru că nu a vrut să facă parte din sistem. Susţine drepturile animalelor, e împotriva eutanasierii maidanezilor şi merge la toate întâlnirile Occupy Romania. De Ziua Drepturilor Omului, pe 10 decembrie, a ieşit în Piaţa Universităţii alături de alţi membri ai mişcării Occupy. În timp ce jandarmii îl luau pe sus, a arătat spre ei şi a strigat: „Şi pentru ei am venit azi aici! Pentru oameni!”. A fost amendat cu 500 de lei, dar asta nu l-a împiedicat să iasă în stradă şi sâmbătă după amiază, pe 14 ianuarie.

A mâncat nişte brânză cu roşii şi a plecat singur spre Piaţa Universităţii. Pe drum, s-a întâlnit întâmplător cu trei prieteni şi au mers împreună. Nu s-a gândit ce ar putea să schimbe cu prezenţa lui în piaţă, dar a fost convins că iubirea l-a scos din casă. Spune că iubirea a devenit o nouă religie pentru el, aşa cum e şi pentru „copiii indigo” (oameni cu un presupus scop divin care au printre caracteristici probleme cu acceptarea autorităţii şi cu integrarea în sistemele actuale). În decembrie, a tradus un mesaj al Ineliei Benz (parapsiholog) şi l-a postat pe pagina de Facebook a copiilor indigo din România: „Acea îndemânare pe care aţi adus-o cu voi fraţii şi surorile mele este aceea de a canaliza divinul pe Pământ. Ca tu să faci asta nu e nevoie ca tu să scrii cărţi, să pictezi tablouri sau să faci fotografii. Poţi desigur să faci asta şi vei avea nevoie să-ţi găseşti o carieră ca să-ţi plăteşti facturile, dar misiunea ta specială e ca să fii aici şi atât!”

Spune că de când se ştie a avut o premoniţie sumbră că o să moară în prima revoluţie care îi va urma celei din 1989. Nu are revoluţionari în familie, dar de mic şi-a dorit să schimbe lumea şi crede că de aici i-a apărut frica. În piaţă a scandat toată ziua „jos Băsescu” alături de ceilalţi participanţi şi s-a bucurat de energia care se crea între oameni. Fost membru activ al galeriei clubului Rapid încă de la 12 ani, tânărul care se autodescrie ca fiind un fost „rebel fără cauză” cu „droguri şi bagabonţeli” s-a hotărât în urmă cu doi ani să se maturizeze. Nu ştie exact de unde i-a venit dorinţa de schimbare, dar cu paşi mici a renunţat la atitudinea distructivă de pe stadion.

Pe la 19 au început să bubuie petardele şi Gabriel şi-a recunoscut printre protestatari vechii prieteni şi vechile obiceiuri. Pentru că violenţa făcuse parte din el, a înţeles că aveau nevoie de adrenalina aia atât de plăcută pe moment.

***

Bogdan şi colegii lui s-au prins de braţe când câţiva protestari au încercat să-i provoace punând mâna pe ei sau lovindu-i cu picioarele. Când jandarmii se ţin de braţe înseamnă că au o atitudine non-agresivă şi că încearcă să le transmită oamenilor că nu au voie să treacă printre ei. Nu se echipaseră încă nici cu căşti, nici cu scuturi. Până să înceapă petardele şi scandările de stadion, Bogdan înţelesese nevoia oamenilor de a-şi striga nemulţumirea. Văzuse pancarte cu care era de acord şi aprecia susţinerea pe care oamenii i-au arătat-o lui Raed Arafat, după părerea lui unul dintre puţinele modele din România.

Câţiva băieţi şi-au întins bannerele în faţa cordonului de jandarmi din dreptul Teatrului Naţional şi Bogdan a recunoscut printre ei mai mulţi membri ai galeriei Dinamo. E firesc ca jandarmii să-i observe imediat pe ultraşi. În timpul campionatelor, spune el, „de multe ori nu ne ne vedem cu femeile de câte ori ne vedem cu ei”.

Protestatarii au început să arunce cu pietre după mai multe tentative eşuate de a bloca traficul între Piaţa Universităţii şi Bd. Magheru. La opt fără un sfert, Bogdan şi-a văzut un coleg de detaşament cu sânge pe faţă, de la o placă de la fântână primită în cap. A fost norocos pentru că placa era subţire. S-au echipat cu căşti şi scuturi, dar încă doi jandarmi care purtau şepci au fost răniţi de pavele şi urcaţi în ambulanţe. În învălmăşeală, Bogdan s-a ales cu o zgârietură după ce a ferit cu mâna un fotograf de un bolovan care venea spre el. Pentru Bogdan, aruncatul unei borduri se traduce în tentativă de omor şi nu se compară cu nici o vânătaie pe care ar putea să o producă loviturile cu pulanul. Când îţi zboară borduri pe deasupra capului şi colegii strigă „piatră” ca să te avertizeze să ridici scutul, spune că e imposibil să nu tremuri pentru viaţa ta, oricât de experimentat ai fi.

În timpul confruntărilor dintre jandarmi şi suporteri, în afară de „fără violenţă” s-a scandat şi „România, stat poliţienesc”. Bogdan a ascultat mulţimea gândindu-se că nimeni nu ştie că „noi suntem mult sub norma europeană de forţă de ordine publică”. În piaţă s-a scandat şi „libertate”, despre care Bogdan spune: „libertatea ta se încheie când deranjezi libertatea altuia. Când oamenii nu mai pot să treacă pe stradă cu maşinile pentru că tu vrei să protestezi, le-ai încălcat un drept. Jandarmeria pentru asta este pe pământul ăsta”.

***

Vlad se temea doar pentru echipamentul foto. O bordură în aparat sau o îmbrânceală de la jandarmi puteau să-l lase fără peste 10.000 de lei, cât spune că valorau aparatele şi obiectivul. Se gândea că ceilalţi fotografi şi cameramani folosesc aparatura instituţiilor de presă şi nu au atât de mult de pierdut. Pe la 20:30 a vrut să treacă în mijlocul drumului şi să facă fotografii de la Troiţă dar, fără legitimaţie de presă, i-a fost imposibil să-i convingă pe jandarmi să-l lase. A traversat prin pasaj către Teatrul Naţional când incidentele se terminaseră.

După ora 21, când aruncatul pietrelor s-a potolit şi traficul s-a reluat, Gabriel era printre puţinii protestatari care mai rămăseseră pe partea cu Teatrul Naţional, aproape de strada Batiştei. Voia să se mute vizavi, dar i s-a părut că un jandarm se uită urât la el, ca şi cum l-ar bănui de ceva rău. S-a gândit că e din cauza hainelor. („Bat a ultras, huligan, cartierist şi aşa mai departe”.) A simţit nevoia să-i demonstreze că e paşnic, s-a dus la el şi i-a spus: „Frate, te iubesc! Nu te mai uita aşa la mine”.

Spune că după prima declaraţie a simţit că într-un fel şi-a schimbat destinul şi sentimentul că va muri într-o revoluţie i-a dispărut. Cu mâinile împreunate a rugăciune, Gabriel a pornit dinspre Batiştei spre Teatrul Naţional, oprindu-se pe la fiecare jandarm din cordonul de lângă trotuar ca să-i spună „te iubesc”. A trecut pe la 30-40 de băieţi şi jumătate dintre ei i-au zâmbit când au auzit ce le spunea. Alţii au rămas crispaţi; Gabriel crede că nu erau pregătiţi încă să se deschidă. Câţiva i-au spus „marş de aici”, dar nimic nu putea să-l oprească. „Eram chitit. Ştiam că am dreptate. Cu ce greşeam? Câtă bătaie puteam să-mi iau spunând te iubesc?”.

Bogdan spune că era obosit mental de la asaltul cu pietrele şi stătea încordat ca să nu rişte să fie luat prin surprindere de o nouă acţiune. Îl văzuse pe tânărul protestatar apropiindu-se și s-a gândit că e firav şi că nu prezintă mare pericol. Singurul risc era ca puştiul să aibă o sticlă sau o piatră în buzunar. Pe stadioane i s-a întâmplat de multe ori să fie abordat de tipi zâmbitori care de fapt se apropiau ca să arunce cu ceva. Puştiul ăsta în schimb părea sincer şi bine intenţionat.

La 5 metri de el, lui Vlad i s-a părut neobişnuit că un puşti se apropie de cordonul jandarmilor şi pare că îi roagă ceva.  Nu auzea ce le spunea, dar îi vedea pe unii că zâmbesc, pe alţii că îi strâng mâna şi a început să fotografieze scenele. Nu a folosit blitz-ul pentru că nu voia să piardă lumina şi atmosfera din stradă. Vlad a tras o succesiune de vreo 30 de cadre, cu Gabriel trecând pe rând de la jandarm la jandarm. La 21:21 a surprins scena câştigătoare: Gabriel şi-a împreunat iar mâinile în dreptul pieptului şi a spus încă un „te iubesc”, de data asta lui Bogdan. Bogdan a început să râdă cu poftă,  iar puştiul, înainte să treacă mai departe, i-a zâmbit şi s-a aplecat puţin în faţă, în semn de mulţumire, aproape atingându-i scutul cu cozorocul.

Când Gabriel i-a spus „te iubesc”, Bogdan s-a relaxat. Puştiul nu l-a auzit dar, în spatele scutului şi al vizierei de la cască, Bogdan spune că i-a răspuns „şi eu te iubesc”. Gabriel i-a văzut doar zâmbetul larg şi gropiţele şi a simţit că pentru o clipă au fost în acelaşi film.

Vlad a ştiut imediat că dintre cele 300 de fotografii pe care le-a făcut în ziua aceea, asta era cea mai expresivă. Nu s-a gândit însă că va deveni o poză simbol. Nu a vorbit nici cu Gabriel, nici cu Bogdan şi a continuat să fotografieze până când Piaţa Universităţii a fost evacuată.

***

Sâmbătă, după miezul nopţii, Vlad a publicat 20 de fotografii pe fanpage-ul lui cu 200 de fani şi s-a culcat obosit. A doua zi, poza cu Bogdan zâmbind şi cu Gabriel spunându-i „te iubesc”  circula pe mail-uri şi în reţelele sociale şi apărea pe blog-uri şi site-urile ziarelor. Până atunci Vlad făcuse fotografii la nunţi (care îi plac pentru veselie) şi strânsese 38 de like-uri la un instantaneu cu un cal pe malul mării.

În trei zile şi-a triplat numărul de fani şi şi-a văzut numele şi fotografia în ziare şi la televizor. S-a simţit puţin singur când succesul a dat peste el, pentru că prietena, angajată la o pensiune, era plecată la „revelionul ospătarilor”, iar familia era acasă, la Gura Humorului. Numai vărul a fost lângă el şi, entuziasmat de reacţia oamenilor, i-a trimis fotografia la BBC. Vlad nu credea că îl vor lua în seamă dar pe 17 ianuarie, şi-a văzut fotografia şi numele pe site-ul britanic. Acum simte că ştacheta e foarte sus şi că presiunea e destul de mare, dar speră ca imaginile din acea seară să-l ajute să fie din ce în ce mai bun şi să-şi construiască un nume în fotojurnalism.

Gabriel a aflat duminică la prânz de poză, de la un prieten care i-a dat link-ul pe mess. Nu a ajuns pe pagina de Facebook a lui Vlad Ilaş, ci a unui blogger, care o declarase „poza zilei” şi o încărcase şi pe pagina lui, unde a strâns cu aproape 1.000 de like-uri mai mult decât Vlad. Pentru că unii comentatori încercau să afle de ce râdea Bogdan şi-şi dădeau cu părerea, Gabriel a vrut să-i lămurească: „Le ziceam că îi iubesc, că sunt oameni ca noi, să conştientizeze şi ei asta”.

Gabriel a primit telefoane şi mesaje de la prieteni care voiau să-l anunţe că poza e peste tot şi felicitări online de la oameni pe care nici nu-i cunoştea. S-a bucurat când a văzut că şi alţii îi urmează exemplul şi le oferă flori jandarmilor. Mamei i-a plăcut fotografia, dar era îngrijorată că băiatul se duce în Piaţa Universităţii.

Luni, în a treia zi de când era mobilizat la proteste, Bogdan nu ştia de ce îi zâmbesc manifestanţii sau de ce vor să facă poze cu el. Nu îi îndepărta, pentru că erau paşnici, dar nu înţelegea de unde vine valul de simpatie. Apoi, când s-a trezit marţi dimineaţa, Mădălina i-a arătat fotografia pe care o primise pe mail de la o prietenă şi s-a lămurit.

Iubita l-a întrebat dacă poate să-i dea tag în fotografie. Bogdan a văzut că şi Gabriel are tag aşa că a acceptat şi apoi le-a scris prietenilor de pe Facebook: „Aseară m-a salutat lumea şi habar nu aveam dc. Până mi-a zis mândra că sunt vedetă pe facebook”.

I-a plăcut poza, dar i s-a părut că dacă nu ştii că înainte să fi fost făcută s-a aruncat cu pietre şi au fost oameni răniţi, îşi pierde din semnificaţie. Pentru că unii comentatori au râs de măseaua lui lipsă, jandarmul a simţit nevoia să comenteze pe pagina de Facebook a lui Vlad: „E bine că oamenii cu scaun la cap au înţeles că nu suntem doar nişte uniforme sau miliţieni cum spun alţii, ci fiinţe cu temeri, cu griji,cu nevoi, cu soţii şi copii, cu bănci de plătit, cu salarii tăiate (deci fără o măsea că deh, e scumpă înlocuirea), oameni care sunt ca voi, imperfecţi”.

Nota editorilor: Bogdan şi Gabriel au cerut să nu le folosim numele de familie. Având în vedere tensiunile din aceste zile, am fost de acord.

__________________________________

FOTOGRAFII

O selecție mai largă din seria de cadre fotografiate în acea seară de Vlad Ilaș. Cadrul celebru e al șaselea.

112 Comentarii pentru “„Frate, te iubesc.” Povestea unei fotografii.”

 • Pingback: Exercitiu de imaginatie | s u p e r magnet

 • Pingback: Ianuarie 2012 « Jurnalul unei gospodine ratate

 • Leilana a scris:

  Aw, ce drăguţ. “Nu a lucrat niciodată pentru că nu a vrut să facă parte din sistem.” Mor pe ăştia care aspiră la ţeluri înalte numai pentru a-şi justifica propria neputinţă. O fi conştient Gabriel ăsta că dacă mă-sa şi tac-su n-ar face parte din sistem, el ar crăpa de foame? Mă rog.

  În altă ordine de idei, simpatic articol, aproape că m-ar fi făcut să văd Jandarmeria Română într-o lumină mai bună… dacă n-ar fi fost toate bătăile şi amenzile date pe absolut degeaba unor zeci, poate sute de cetăţeni nevinovaţi.

  • Piedone a scris:

   Dupa toate mesajele pe care le-ai scris am un singur comentariu catre tine:

   Esti o zgripturoaica insetata de bani, frustrata si “ne-luata la teatru”

   Dar totusi te iubesc :)

   PS: Vrei la teatru?

  • Leilana a scris:

   “Neluată”, nu “ne-luată”, dacă tot vrei să fii isteţ până la capăt. :* Şi eu te iubesc. Cred că o să ne înţelegem bine.

  • Piedone a scris:

   Leilana a scris: “Neluată”, nu “ne-luată”, dacă tot vrei să fii isteţ până la capăt. :* Şi eu te iubesc. Cred că o să ne înţelegem bine.

   —————–
   Mai greseste omu’, nu sunt perfect. Dar saru’mana pentru atentionari.

   “Cred că o să ne înţelegem bine” – Oficial nu stiu daca sa intru in panica sau nu :))

   Oricum,
   Pupaciuni 😀

  • Leilana a scris:

   Nu-i nicio panică, absolut niciuna – I really mean it. 😀 Să fie în cinstea diferenţei de opinii exprimată civilizat şi fără ură.

   Cu drag, nezgripţuroaica din mine 😆

  • Piedone a scris:

   Să fie în cinstea diferenţei de opinii exprimată civilizat şi fără ură.

   Cu drag, nezgripţuroaica din mine 😆

   ——————————————

   Fac cinste cu un cico, ce zici? =))

  • Leilana a scris:

   Sună bine. 😆

 • Ionut Bunescu a scris:

  Eu sunt blogger-ul care a postat-o pe pagina personala de FB si n-a fost o rea intentie cum se lasa de inteles din text. Eu am vazut poza in al meu timeline, stand pe FB de pe telefon, nu puteam da share, avea doar cateva like-uri, am salvat-o in telefon, apoi am pus-o pe FB la Mobile Uploads. Cand am vazut ca like-urile incep sa apara “fara numar” am cautat din nou poza, am scris VIA vladilas.ro. De la mine a mai luat fotografia si o doamna de la Europa FM din Targu Mures [mi-a zis Vlad de dumneaei] care a strans mai multe like-uri si share-uri decat mine. Am discutat cu Vlad toate acestea seara cand el ajuns acasa si s-a pus in fata faptului implinit.

  Ce vrea sa concluzionez este ca pe blog am pus-o doar dupa acceputul lui Vlad, i-am mentionat pagina de fotografie cu tot cu link, iar pe FB, poza are in descriere link-ul spre vladilas.ro + pagina lui de FB.

  Asta ca sa fim in regula, sa nu ma simt eu cu musca pe caciula ca blogger-ul care a facut poza celebra, dar “si-a atribuit” meritele.

 • scc a scris:

  @Leilana decat sa te legi de ce nu-ti convine tie mai bine ai aprecia curajul unui singur om de a transmite un mesaj si in numele unora ca tine care doar comenteaza de pe margine.

  Respect maxim Gabi! Respect Bogdan si ceilalti ca el! Multumim Vlad pentru poza

  • Leilana a scris:

   Da, mă, hai să facem un erou din el acum că s-a dus în Piaţă să le zâmbească jandarmilor. Orice gest de genul e admirabil dacă nu e făcut pe banii tăi.

  • andrei a scris:

   e clar ca domnita este setata pe bani. aia e fiecare cu ce-l doare.

   felicitari pentru articol !!

  • Leilana a scris:

   andrei, tu faci parte din cei care mănâncă aer şi beau idei, să înţeleg?

 • soare a scris:

  un articol care mi-a placut enorm…m-a emotionat pana la lacrimi si m-a intristat totodata intelegand ca noi oamenii luptam intre noi agresandu-ne, evitand sa ne implicam in a gasi solutiile care sa lase in istorie razboaiele,rua si agresiunile…
  multumesc autorului si tuturor personajelor participante..

 • Dorin a scris:

  Jandarmii sunt și ei oameni, nu merg acolo pentru că le place să îi bată pe alții, merg din alte motive.
  @Leilana: Tu dacă ai fi în locul lor ce anume ai face?

  • Leilana a scris:

   Asta ce e, un argument din ciclul “Da’ n-ai decât să faci tu mai bine, dacă eşti aşa deştept/deşteaptă”? M-au mai bombardat şi alţii cu faze de genul “sunt şi ei oameni, le ploua cu pietre în cap, e de înţeles că au agresat cetăţeni nevinovaţi”. Sunt curioasă, dacă te urcau în dubă şi te băteau cu bocancii fără să fi făcut nimic, tot aşa ai fi gândit?

  • Dorin a scris:

   @Leilana: 1) nu, e din ciclu: “dar tu dacă ai fi în locul lor ce ai face?”
   2) Dacă mă băgau în dubă și mă băteau cred că stăteam să-mi pun întrebări în legătură cu de ce am ajuns în dubă cu bocanci în gură. Nu cumva am greșit și eu undeva pe parcurs?

   Jandarmii nu sunt dușmanii decît în ochii celor limitați.

  • Leilana a scris:

   Nu am spus că jandarmii sunt duşmanii. Mă rog, am generalizat referindu-mă la ei în mod colectiv în primul comentariu. Îmi asum vina pentru asta. Da’ hai să nu scuzăm totuşi abuzurile lor printr-un “e de înţeles, se arunca cu pietre în ei”. Cum îmi spunea o prietenă deunăzi, nu e nimic de înţeles aici, cum nu e de înţeles nici ploaia de pietre aruncată de ultraşi.

  • Dorin a scris:

   @Leilana: nu mi-ai spus ce ai face dacă ai fi în locul lor, așa că îmi dai voie să speculez; o să o fac. Dacă ai fi în locul lor, ai face la fel. Probabil ai fi mai violentă sau mai puțin violentă – aici ține de caracterul individual. Dar ai da și tu în ăia care te amenință. Ai da de frică dacă nu din alte motive. Frica e un profesor cinic și neiertător.

  • Leilana a scris:

   E drept, m-am eschivat de la întrebare, dar asta s-a datorat faptului că răspunsul presupunea deja o intrare în zona speculaţiilor filosofice. Eul meu de acum nu simte nicio aplecare spre meseria de jandarm, şi nici spre violenţă, aşa că nu pot să îmi imaginez cu exactitate ce aş fi făcut eu dacă aş fi fost în locul lor, cum spui tu.

   Având în vedere fondul de violenţă care există, într-o măsură mai mare sau mai mică, în fiecare fiinţă umană, probabil că ai dreptate în ceea ce presupui despre mine. Explică asta abuzurile? Da. Le scuză? Nu.

 • Ildiko a scris:

  subscriu in intregime la comentariul de mai sus. exact asta voiam si eu sa zic.

 • Alex a scris:

  Din pacate pentru fiecare fost chelner cu spirit vamaiot, capatuit in slujba LEGII (nu DREPTATII, apropo), exista 1-2 cocalari fosti smardoiasi prin cartier care se cred serifi stelari si-si permit sa judece cine e vinovat si cine nu, si sa pedepseasca dupa bunul plac la adapostul uniformei si carapacelor de testoase ninja.

 • Titus Tomescu a scris:

  Brava, Leilana! Asa-i! Nu stiu daca manualele din Romania din ziua de azi mai contin “Povestea unui om lenes”, unde morala e foarte clara (desi in realitatea de azi nu mai se aplica) si lenea e rasplatita cu spanzuratoare.
  Articolul in sine e bine scris, pozele sant foarte bune, morala insa e sub semnul intrebarii. “Frate, eu te iubesc”… e echivalentul lui: “Muieti is pusmagii?” din povestea lui Creanga. Acest Gabriel nu are nici macar energia sa se revolte cum trebuie, nu ca saracu’ jandarm ar avea vreo vina facandu-si meseria. Morala asta e: jandarmul e la lucru, puturosul de Gabriel, nu!

 • mario a scris:

  e Gey de la Unione !!!!

 • The Dude a scris:

  De ce “mori pe ăștia, Leilana”? Nu-i deloc vina lor că sistemul îndeamnă la pasivitate și acceptarea necondiționată a sorții. Deviațiile cvasi-religioase de genul “copiii indigo” (dă-i un Google search, ca să vezi despre ce-i vorba) sunt inerente societății bolnave în care trăim. Le prefer pe astea ultra-ortodoxismului.

 • diana a scris:

  In loc sa ne bucuram de un moment frumos, stam sa il judecam pe Gabriel.
  Care lene? Omul asta ingheata in piata de 10 zile. A fost amendat de ziua drepturilor omului. A fost batut duminica si tot ii iubeste pe jandarmi pentru ca intelege ca asta e slujba lor dar crede ca lupta pentru ei. Iese in strada pentru drepturile animalelor.
  Ok nu are card, birou si masina de serviciu. Are constinta si asta e mai valoroasa.

  • Dorin a scris:

   @diana: cîtă suferință pe capul lui. Eu am respectat toate legile, nu am luat amendă, muncesc ca să plătesc taxe și impozite pentru ca oameni ca el să ia ajutoare de șomaj… Vorba unei pancarte, îmi cer scuze față de pierde-vară că nu muncesc mai mult ca să poată și ei să aibă un trai mai bun.
   Văd că a munci e un lucru tare prost văzut în țara asta. sunt 12000 (sau 22 de mii?) de joburi pe site-urile de specialitate. Încă pe-atîtea dacă mergi din magazin în magazin să vezi ce oameni mai angajează. Să se ocupe astea și după aia o să le plîng de milă tinerilor care nu pot să se angajeze.

  • Leilana a scris:

   Cât sentimentalism, mi-au dat lacrimile. Hai să facem toţi ca el, să vedem, o să ne dea conştiinţa de mâncare? Nu mă leg de valorile lui morale, dar mi se pare o lipsă de bun-simţ enormă să faci pe marele boem cu suflet mare pe spinarea părinţilor tăi. Fă pe boemul pe propriile tale picioare, dacă te ţine.

 • Piedone a scris:

  Dragi pretini,

  Felicitari pentru articol, mi-a inseninat ziua.

  Va rog sa va vedeti de joburile voastre obosite de zi cu zi si sa nu mai atentati la libertatea omului. Nu vrea sa munceasca nu munceste. Care e problema voastra?

  De 4x love (fotograful, gabriel si bogdan si autorul articolului) :))

  • Leilana a scris:

   Problema mea e că îi plătesc io şi alţi obosiţi ca mine ajutorul de şomaj. Aia e problerma mea. 😀

  • Piedone a scris:

   @Leilana a scris: Problema mea e că îi plătesc io şi alţi obosiţi ca mine ajutorul de şomaj. Aia e problerma mea. 😀

   ——————————

   Draga Leilana si eu sunt un obosit la fel ca multi altii. Asta e sistemul in care traim. Get used to it. Trebuie sa recunoastem ca romanii sunt niste lenesi nu numai la munca. Hai sa lasam deoparte asta.

   Cati au iesit in piata la protest macar o zi? Eu muncesc in sistemul privat, n-am iesit pentru bani, pentru taieri de salarii sau mai stiu eu alte cele. Am iesit pentru ca am simtit nevoia sa rabufnesc alaturi de altii si pentru ca trebuia sa arat ca sunt si eu acolo pe langa batrani, bugetari, usl-isti, baieti cu ochi albastri, bla bla etc. Am fost acolo vreo 2-3 zile, cred eu ca a contat o voce in plus.

   Comentariile de genul ca ii platesti somajul nu isi au rostul. Parerea mea e ca ai o frustrare ca muncesti si p’ala il doare in pix si face ce vrea muschiul lui. Si eu sunt frustrat ca nu ma pot trezi dimineata cand doresc, ca sunt stresat ca bla bla. Asta e societatea in care traim. Nu totul e roz :)

   Parerea mea e ca am deviat de la subiect cu aceasta discutie despre munca si nu e bine deloc;

   Asa ca hai sa luam exemplu tocmai mesajul lui Gabriel si sa nu mai acuzam si sa facem zgomot pentru ceva ce nu isi are rostul:

   Fratilor va iubesc! (Fetele au prioritate)

   Pupaciuni si numai bine!

  • Leilana a scris:

   Eu recunosc cu smerenie, nu am ieşit la protest. Nu am ieşit pentru că nu pot să scandez la unison cu oamenii de acolo fără să mă simt o ipocrită. Nu pot să văd lucrurile doar în alb şi negru, să arăt cu deştu’ spre clasa politică şi să zic că ei sunt lupii şi noi mioarele nevinovate. Politicienii sunt aşa cum sunt pentru că noi le-am permis, pentru că noi i-am votat, pentru că noi le-am tolerat mârşăviile. Politicienii fură la scară enormă pentru că şi noi furăm la scară mică ori de câte ori putem. Şi până nu o să ne dăm seama că principiile pe care se sprijină societatea noastră sunt greşite, slabe şanse să se schimbe ceva în bine. Zic eu.

   Dar destul cu negativismul, vorba aia. Poate, cine ştie, protestul ăsta să fie un semn că se schimbă lucrurile în bine. 😀

 • Cezar a scris:

  Mirobolant…
  Ia te uită cine se duce-n Piaţa Universităţii?… La 27 de ani, “Nu a lucrat niciodată pentru că nu a vrut să facă parte din sistem.” Apără drepturile maidanezilor pentru că el ştie cel mai bine cum e să ai un culcuş cald şi să rozi un ciolan pentru care n-ai muncit. Da’ stă pe Net cu zilele şi merge la toate întâlnirile Occupy Romania. OOOOFFFFFFF, câtă treabă mai are şi ăsta, săracu’. Şi de doi ani s-a maturizat… Adică i-a zis mă-sa: “ori te laşi de droguri, ori dormi în stradă.” Avea şi ea dreptate: îmbracă-l, spală-l, plăteşte-i Net şi telefon mobil, dă-i să sugă şi mai dă-i şi să tragă pe nas?!?
  Dacă mai există “copii la indigo” ale unui asemenea avorton social, ar fi tare bine să-şi dea foc. Cu toţii… Da’ să se aprindă unii de la alţii, că-i păcat de chibrituri.

  • Corina a scris:

   Subscriu. In totalitate. Contextul l-a facut pe unu care habar n-are de capul lui sa fie un pic celebru…Oricum articolul mi se pare “construit” inteligent, pentru a provoca si promova niste fotografii, care altfel n-aveau mari sanse de succes, pe langa “marfa” livrata de carele de televiziune…

 • The Dude a scris:

  Piedone, și jandarmul, și fotograful au “job-uri obosite de zi cu zi”. Nu mai pun la socoteală faptul că dacă n-ar fi existat “job-uri obosite de zi cu zi” n-ai fi avut o tastatură sub degete.

  • Piedone a scris:

   The Dude a scris:
   în 23-01-2012 la 15:05

   Piedone, și jandarmul, și fotograful au “job-uri obosite de zi cu zi”. Nu mai pun la socoteală faptul că dacă n-ar fi existat “job-uri obosite de zi cu zi” n-ai fi avut o tastatură sub degete.
   —————————

   Amice joburi obosite de zi cu zi sunt toate, de la a fi vanzator la aprozar pana la a fi trader pe bursa. Am generalizat.

 • Iulian Puiu a scris:

  Leliana si Titus Tomescu par sa locuiasca în acelasi cap… mai deschideti si voi ferestrele ca poate va e rau de atîta munca si v-ati acrit nepermis de mult. din povestea asta voi trebuia sa întelegeti altceva. Gabriel, care e un „puturos” a cîstigat din experienta asta mai mult decît reusiti voi muncind „în sistem”. somn usor!

  • Leilana a scris:

   Da, mă, recunosc, nu am puritatea lui sufletească, de om care stă în cârca maică-sii şi scandează în stradă pentru drepturile animalelor. Să-mi fie ruşine că-mi permit să muncesc şi să-i plătesc, printre altele, lui şi altora ca el ajutorul de şomaj. :(

  • Piedone a scris:

   Leilana a scris:
   în 23-01-2012 la 16:11

   Da, mă, recunosc, nu am puritatea lui sufletească, de om care stă în cârca maică-sii şi scandează în stradă pentru drepturile animalelor. Să-mi fie ruşine că-mi permit să muncesc şi să-i plătesc, printre altele, lui şi altora ca el ajutorul de şomaj. :(
   ——————————————

   Sa-ti fie rusine ca judeci alti oameni fara sa cunosti tot contextul. De unde stii tu ca ala sta pe carca masii?

   Nu iti convine iesi din spatele calculatorului/blogului/muncii si mergi in piata si scrie asta pe o foaie si var-o in fata camerelor de filmat. Toata lumea care vocifereaza pe net e dăsteaptă si victima a ceva.

   Parca era un proverb sau ceva care spunea ceva de genul: Pana nu se ia romanul de ceva nu se simte bine sau nu i roman.

   Va recomand tuturor care vociferati pe net sa iesiti dracului din casa si sa ragusiti strigand pentru ceva in piata.

   Daca nici asta nu vreti sa faceti sau nu simtiti nevoia atunci va convine sistemul si nu va mai vaicariti si smiorcaiti atata!!!

   Hai basti d’acilea ca m-ati enervat la creierii capului!

  • Leilana a scris:

   Păi nu zice clar în articol că stă cu părinţii lui şi n-a muncit niciodată? Ce concluzie logică se trage de aici? Că stă pe spinarea lor. Ta-daaaaam.

   Nu te enerva. 😀

 • cata a scris:

  cred ca fiecare din cei 3 au strecurat cate o minciunica (una mai mare decat cealalta) in poveste. in rest, un text foarte foarte bun. BV!

 • Pingback: Hipsterul din Centrul Vechi « Comanescu.ro

 • sunt doar un OM a scris:

  Bravo Ttus! Bravo Cezar! Bine punctat. Ati evidentiat esentialul. Acel jandarm era la munca in acel “sistem” de care se fereste cu atata indarjire simpaticul ala mic de Gabriel. Ce ar fi sa nu ne mai ducem toti la munca… asa ca sa nu facem parte din sistem. Luat de valul evenimentelor sau poate chiar dintr-o reala afectiune a rostit “Te iubesc!” insa asta nu-i scuza puturosenia. Ok, nu are bani sa-si ia o casa dar sa-l tina parintii la 27 de ani… MARE RUSINE. Povestile lacrimogene au mai mereu succes in fata devoratorilor de senzational si a caracterelor slabe.
  Un singur lucru mai am de spus: Imi iubesc Tara, dar imi urasc poporul!

 • JIJI a scris:

  bAI, AM CITIT COMENTARIILE CELOR CARE CRITICA, SUNTETI CRETINI TARE, DE CE NU VA DUCETI FRATILOR VOI IN PIATA UNIVERSITATII SA FACETI VOI LUCRUL ACESTA? IN LOC CA RESPECTIVUL SA SCANDEZE CEVA SAU SA ARUNCE CU PIETRE IN JANDARMI, S-A DUS LA EI SI ”LE-A SPUS TE IUBESC”. O CHESTIE EXTRAORDINARA, DAR VOI STITI NUMAI SA CRITICATI, FACETI DRACULUI CEVA, VOI SUNTEI LENESII, NU EL. VORBITI CA SA VA AFLATI IN TREABA…

  • Leilana a scris:

   Da’ nu trebuie să faci spume, să ştii. 😀

  • Piedone a scris:

   Ba facem spume pentru ca sunteti debili mintali.
   Ba facem spume pentru ca suntem intr-o tara democratica si putem face ce vrea al treilea picior cand ni se scoala.
   Ba facem spume pentru ca ati pierdut esentialul povestii.

  • Leilana a scris:

   Io am mai zis, povestea mi se pare drăguţă. Numai că, cel puţin în ochii mei de zgripţuroaică însetată de bani, îşi pierde din frumuseţe în momentul în care văd cine-i protagonistul.

 • tibi farcas a scris:

  Foarte bine scris articolul. Felicitari, e foarte bun!

 • Leilana a scris:

  Şi încă o dată – articolul e simpatic, şi înţeleg destul de bine care-i ideea din spatele lui. Numai că, vedeţi voi, personajele alese nu-s tocmai reprezentative, nici pentru masa de protestanţi de la Universitate, nici pentru masa de jandarmi. E drăguţ să promovăm ideea asta de fraternitate între oameni, dar utopic în condiţiile în care bordurile zboară în aer şi bastoanele lovesc spinări de nevinovaţi. Hai salut.

  • Lulu a scris:

   Da’ cine-o zis ca trebe sa fie o generalizare? S-o prezentat povestea din spatele unei poze dragute.

   Nu stiu ce muncesti tu, da’ esti tare frustrata :)) Trist e ca tii sa-ti exprimi public frustrarea.. O tii cu somajul pe care i-l platesti tu. Nici eu n-am lucrat pana la 26 de ani si nu pe banii tai am trait, stai linistita, n-ai cotizat pentru mine. De unde stii ca acum cotizezi pentru el? Mi-e mila de tine ca esti asa amara.

  • Leilana a scris:

   Îmi exprim public frustrările şi nemulţumirile pentru că trăiesc totuşi într-o societate democratică, în care se asigură libertatea opiniei. Aşa că pot să fiu cât de frustrată vreau eu, atâta timp cât nu încalc limita bunului simţ. Nu?

   Background-ul tău nu îl cunosc, nu ştiu ce făceai tu la 26 de ani de nu munceai şi nici nu mă interesează, pentru că nu tu eşti subiectul în discuţie. Poate făceai şcoală, poate stăteai acasă la părinţii tăi. Nu mă priveşte acest aspect. Aici se discută strict despre omul ăsta cu suflet mare, care nu lucrează şi nici nu are de gând să lucreze, motivând lenea lui (pentru că asta este, lene) prin o aşa-zisă superioritate morală şi prin ideea, puerilă de altfel, că nu vrea să facă parte din sistem. De unde ştiu că cotizez pentru el? Conform legii, are dreptul la ajutor de şomaj şi la asigurare de sănătate. Eu şi toţi ceilalţi salariaţi din ţară plătim pentru asta. Văd că pe tine nu te deranjează. Ia fă un exerciţiu de imaginaţie şi închipuie-ţi cum ar fi dacă ar face două milioane de oameni acelaşi lucru pe care îl face eroul nostru, Gabriel. Ţi-ai mai permite să fii aşa împăciuitoare atunci?

   Şi nu, nu sunt amară, sunt doar realistă. Şi-mi pare rău dacă nu înţelegi diferenţa. :)

 • JIJI a scris:

  Dar chiar nu fac spume, a ramas setat CAPS LOCK. Eu ma refeream la cu totul altceva, poate sa existe o realitate paralela in care jandarmii fraternizau cu protestantii si nu mai era nevoie sa faca ce-au facut. In general am o parere foarte proasta despre jandarmi, pentru ca nimeni nu le da dreptul sa loveasca niste oameni in halul acesta, vinovati sau nu, de fapt pentru unul vinovat au lovit 50 de nevinovati, proportia poate fi ceva mai mica. Se putea intampla si altfel, cum ar fi fost normal. Multi jandarmi au reactionat ca niste maimutze pitecantrope, si sper sa se duca dracului impreuna cu cei pe care ii apara. Asa trebuia sa se intample, nu cum s-a intamplat, trebuia sa se comporte ca niste oameni. In legea dupa care actioneaza ei, nu spune ca trebuie sa-i rupa pe manifestanti in bataie. Asta inteleg niste creiere bolnave in trupuri mult prea mari.

  • Leilana a scris:

   A, okay, înţeleg perfect, că şi mie mi-a scăpat un typo mai sus şi nu ai cum să editezi comentariile. Total de acord cu comentariul tău cu privire la jandarmi. Şi nu zic nu, gestul lui Gabriel, luat separat de persoană, a fost într-adevăr unul fain ca simbol. Cu personajul în sine am eu ce am, şi mi-am detaliat obiecţiile mai sus. :)

 • doizece a scris:

  Leilana & co, nu mai poluati pagina cu morala voastra. Articolul este despre altceva.

  Felicitari Ana pentru articol!

 • sunt doar un OM a scris:

  un om nu-l judeci doar pentru un gest. trebuie sa-l cunosti mai in amanunt. nu-i mai criticati atat pe jandarmi fiindca scopul lor e sa apere interesele si drepturile tuturor cetatenilor si asta au facut si in zilele trecute. cum ati vrea dragi colegi de discutie sa se fii comportat acei jandarmi cand evenimentele luasera o amploare fara precedent zburand bucati de caldaram prin multime si cand presupusii protestatari, ultrasi in mare parte ce-si rezolvau niste dispute mai vechi gasind oportunitatea, incalcau normele civile si comiteau infractiuni??

  Observ in modul de concepere al acestui articol aceeasi maniera jurnalistica de prost gust. Goana dupa senzational. Sa sevanda e tot ce conteaza. Sunt unele lururi exagerate dar si adevaruri. Il cunosc personal pe acel jandarm, fiindu-mi prieten.

 • tina a scris:

  eu il admir pe baiatu asta… a facut un gest frumos si a vorbit in numele multora, BRAVO tuturor , inclusiv jandarmului care nu s-a sfiit si in loc sa faca fata aia de dur constipat cum ii vad eu pe altii , cand merg pe la Universtiate , chiar a zambit relaxat si incantat :)
  Frumos!
  In rest… domnilor jandarmi… ar trebui sa nu va mai comprotati ca niste primate… pline de adrenalina sa ne arati ce smecheri sunteti voi… pentru ca sunteti niste sclavi , sclavii lui Basescu.
  Sutn de acord sa stopam huliganismul si pe cei care il produs sau vin in Piata cu alte ganduri decat cele de a prostesta pasnic, retineti , faceti le dosar , dati amenzi, isna nimic pe lumea asta nu iti da dreptu sa calci in picioare un OM!!!

 • Ralu a scris:

  Am citit un articol minunat si m-au emotionat cuvintele si pozele despre oameni care traiesc si au curajul sa traiasca asa cum isi doresc. Felicitari, Ana Maria, pentru cum ai expus povesti de viata, felicitari, Vlad, pentru inspiratie si vointa, felicitari, Bogdan, pentru daruire, iubire si sinceritate, Felicitari, Gabriel, pentru ca esti asa cum esti! Sunt din categoria celui ca el, desi noi cel ca el nu ne comparam, noi suntem si atat, nu e unul mai bun si altul mai prost, unul mai lenes si altul mai muncitot. Nu castiga unul mai mult si altul munceste mai putin. Sunt multi cei care descopera ca viata e exact asta, sa traiesti pur si simplu, sa faci ceea ce iti place, sa fii multumit si recunoscator pentru ceea ce ai, sa nu ii judeci pe ceilalti. E greu sa citesc cuvinte grele ca cele din comentariile de mai sus, asa cum e greu sa traiesti in timp ce Basescu e presedinte. Dar e o provocare. Provocarea ca tu sa ramai la fel si sa provoci schimbarea prin actiunile tale, dar nu impotriva altora. Libertatea incalcata de cei care protesteaza e poate si libertatea mea, dar eu cred ca este doar o variabila de perspectiva. Ma bucur in acest caz ca oamenii aia sunt acolo si lupta pentru schimbare, desi mi-e teama sa trec noaptea prin zona. In viata nu primim ceea ce ne dorim, nu suntem inconjurati de o lume ideala. Dar libertatea mea astfel incalcata de cei care protesteaza e pentru mine mai puternica decat libertatea incalcata de prejudecati sociale, de stereotipuri. Sa traim ca si cum azi ne-am nascut, zic, si sa privim cu inima.

 • marius a scris:

  nu cred ca e treaba cuiva daca are serviciu, daca vrea sa munceasca sau nu si nici nu are nimeni dreptul sa il judece. nu cred ca are importanta cum si de ce a ajuns cineva jandarm.
  ca de aia e libertate, sa faca fiecare ce vrea.
  dupa ce ati trecut de analiza personajelor si a actiunii (ca de, asa ati invatat la scoala, la romana), acum ar fi timpul sa faceti analiza gramaticala a textului (care stie asa ceva).
  si apoi, cu mintea odihnita, poate intelegeti ca e un articol de revista care spune povestea unui gest simbolic. si atat.

  • Leilana a scris:

   Ca mulţi alţii, înţelegi total greşit conceptul de libertate. Nu e libertate ca “să facă fiecare ce vrea”. Libertatea unei persoane are ca limită libertatea persoanei de lângă.

   În altă ordine de idei, dacă nenea ăsta, Gabriel, nu vrea să facă parte din sistem, să se ducă în junglă, sau în pădure, şi să trăiască cu rădăcini şi ierburi. Oricine îşi permite să fie idealist în condiţiile în care mănâncă, bea şi plăteşte amenzi din banii părinţilor. :)

   Şi după cum spuneau Alia şi Liana, gestul acesta simbolic îşi pierde din frumuseţe când i-l alături persoanei.

 • waw a scris:

  nu pot sa spun decat: lasa-ma frate cu toti gaozarii care traiesc ”off the grid” pe banii lu mamica si a lu’ taticu…
  Sa-l vad eu pe asta dupa 12 ore de munca, sa vina si 3- 4 ore la protest, daca mai are vlaga in el sa zica ”te iubesc” vreunui protestatar nu neaparat unui jandarm…

 • costel a scris:

  a mancat branza cu rosii, saracu pui are ceva bani sa mance rosii iarna.da branza, branza era de capra ?

 • calin a scris:

  in primul rand e un articol al unui jurnalist, nu contine adevaruri absolute. pleaca de la o intamplare reala si e ambalat cu un pic din fantezia, talentul sau lipsa acestora caracteristica jurnalistului respectiv. bunicel, poate un pic cam siropos, dar mesajul e pozitiv. cat despre cei care au impresia ca muncesc pentru ajutorul de somaj al pustiului, nu stiu ce sa spun. mai degraba pentru posetutele lui nuti, pentru ca fata lu d-ul traian sa duca si ea o viata decenta, sa conduca o masina care confera siguranta, tatucu ei sa se opereze la viena, nu in romania unde sistemul sanitar e la pamant, caci romanii nu vor reforma sanatatii, pentru bordurile lui videanu. mai ales ca mesajele aparatorilor muncii au incetat brusc la 16.30, odata cu programul de munca. mi-e foarte greu, dar concluzia e evidenta. munca nu inobileaza omul, il tampeste.

 • Cristina a scris:

  Sa-nteleg ca jandarmii sunt buni numai la a scoate malul din curtile inundate a cetatenilor turmentati?!
  Ma da-va la naiba cu morlaitatea voastra! Sunt absolut convinsa ca ati fura cu ambele maini daca ati avea ce si cum. Si atunci unde mai este moralitatea?
  Astea sunt riscurile pe care ti le asumi cand mergi la un protest.
  Violente au fost si de-o parte si de alta, dar na, e mai safe sa stai in fata calculatorului si sa comentezi.
  Daca violenta jandarmilor (unora) a fost nejustificata, incercati sa justificati lichelele care au aruncat cu bordurile lui Videanu si care au jefuit magazinul de telefonie mobila!
  Atata timp cat esti somat sa te dai din cale pentru ca se actioneaza on forta, nu ai ce cauta in dispozitivele lor.
  Orice cetatean normal s-ar pune la adapost. Se stie de cand Pamantul ca in astfel de manifestari mai cad si nevinovati. De-o parte si de cealalta!
  Iar acum, decat sa stati sa comentati aiurea pe bloguri, facebook, ziare online si forumuri, mai bine faceti ceva cu adevarat util.

  • Leilana a scris:

   Ei, uite că există cetăţeni normali care au ghinionul să locuiască şi să meargă la şcoală în zonă, şi care nu îşi permit, prin urmare, să se pună la adăpost. Tu practic zici acum “E vina cetăţeanului că a mâncat bătaie, ce căuta în stradă?” Felicitări, tocmai ai justificat toate abuzurile din partea autorităţilor. Sunt curioasă în ce măsură ai mai fi gândit aşa dacă ţi s-ar fi întâmplat ţie. :)

 • Gabriel a scris:

  Jandarmul , beton . E din secolul 21 . Cel din fata lui … saracul , asta stie sa faca , sa ceara…pomana…orice pica , la o adica si putina mila…

 • Un cetatean a scris:

  In primul rand felicitari pentru text, pentru poze si pentru atitudinile unora care au participat proteste, atat jandarmi cat si protestatari.
  E frumos sa mai vezi si o bucata de cer senin deasupra cerului permanent noros de Bucuresti, parca lucruri de genu, marunte insa pline de sens, arata cu adevarat ce inseamna cu adevarat sa fii roman.
  Imi pare rau ca vad mereu comentarii de genu – de ce nu munceste ala, de ce bate celalalt, eu platesc impozite si astia iau somaj etc. E pacat ca unii sunt prea ocupati cu lumea lor redusa intr-un scenariu ce se repeta zilnic de la 9 la 5 pentru cateva sute de euro si apoi cred ca au dreptul neconditionat de a critica si de a deveni lupi moralisti. Frate, mergeti la Universitate, lasati facebookul si comentariile super-moralizatoare pe bloguri sau mai stiu eu pe unde si alaturati-va grupului ala mic de oameni care sunt acolo cu un anume scop, nu ca n-au ce face pe acasa.
  N-au stat niste fraieri acum vreo 22 de ani in acelasi loc, infruntand acelasi frig insa mult mai multe pericole pentru ca absolventi de facultate in 2012 sa aplice pe joburile alea multe de pe e-jobs/bestjobs platite cu seminte si cu o concurenta de cel putin 1000 de alti indivizi pe loc. E pacat ca unii din voi nu inteleg unde este problema, ca nu se rezuma totul la a avea un job mediocru si a trai o viata mediocra intr-o tara condusa de niste sub-mediocrii. Platiti-va frate impozitele si aratati-i pe altii cu degetul dar dupa sa nu va mirati de ce stati ingramaditi si stresati dimineata intr-un metrou plin de oameni la fel de fericiti ca si voi.
  E plina tara de hateri, pacat pentru alea cateva sute de oameni care cred ca mai exista speranta pentru Romania.
  Pace pentru toti care au citit asta si au vazut pozele si s-au ales cu un zambet sincer.

  • Alia a scris:

   Un gest frumos e apreciat in momentul in care este sincer. Asa cum am spus si in comentariul de mai jos, ce a facut baiatul acesta e doar de fatada. Si hateri sunt cei care ii catalogeaza pe ceilalti hateri. Nu stiu daca ti-ai citit sigur comentariul ca sa vezi cine judeca pe cine. :))

 • claudia a scris:

  Mi se pare trist un moment atat de frumos nu e apreciat. Uitandu-ma la fotografie prima oara, mi-au dat lacrimile si asta fiindca stiu ca si eu am mers la protest din iubire. Din iubire pentru romani.

 • neli a scris:

  se vrea sa fie AMELIE…cunoscatorii stiu.e totusi un pic depasit..stilul merge la o poveste de dragoste..asta de aici e doar fiction….

 • Alia a scris:

  Haide frate, ” fost membru activ al galeriei Rapid” care nu a muncit niciodata in viata lui, fost drogalau, care a citit un articol despre copiii-indigo si s-a gandit ca asa poate sa justifice de ce e lenes si s-a hotarat sa le spuna “te iubesc” jandarmilor, in timp ce violentele erau provocate tot de prietenii lui drogalai de la meciuri, si unde stia foarte bine ca orice gest al lui e filmat/fotografiat. A primit exact ce si-a dorit, si toti i-au cantat in struna. Acum poate sa justifice inca vreo 2-3 ani de lene in numele democratiei. Singurele persoane ok din articolul acesta, care si-au facut treaba, au fost fotojurnalistul, jandarmul si autorul articolului. E normal ca fiecare sa interpreteze articolul in felul lui, si e normal ca fiecare sa isi spuna parerea fara sa ii spuna nimeni “bine ca esti tu destept”, ca doar de aia ingheata oamenii in strada, ca sa isi spuna parerea, nu stau pe fotoliu si dau commenturi pe facebook.

  • Leilana a scris:

   Comentariul ăsta e plin de WIN de la un capăt la altul, ca să zic aşa. 😀

  • Andrei a scris:

   N-as spune ca autorul articolului si-a facut treaba folosind expresii gen “au fost in acelasi film”. Terminam si noi o facultate pe bune?

  • Drim a scris:

   Eu va iubesc si daca aveti “joburi obosite” si daca sunteti “lenesi” nu e vina voastra ca va pierdeti frumusetea umana pentru o cariera… pentru a-ti plati facturile sau pe partea cealalta nu vreti “sa va alaturati sistemului” ca sa nu va pierdeti divinul… Nu e vina voastra, e vina celor care au creat democratia, capitalismul sau comunismul celor care ne-au facut sa traim pentru datorii. Da, Gabriel este genul de om care nu va “realiza” nimic palpabil dar asta inseamna ca daca nu munceste si omul participa la mitting-uri, care ar putea fi si in favoarea ta, sa il blamezi? Asta e munca lui el se duce “bate din gura” x ore cand e cazul si se simte bine facand ceea ce face.
   Cat despre Jandarmerie… Cand intrebi 10 pusti de 6 ani ce or sa vrea sa se faca atunci cand vor fi mari raspunsurile vor fi medici, politisti sau cantareti. Nimeni care sustine “dreptatea” nu se face jandarm vrei “dreptate” te faci politist salvezi vieti, prinzi criminali, opresti traficul de droguri ce iti dicteaza tie inima sau mintea. Jandarmul este o unealta de respectare a legii, o unealta militara ei apar la proteste, intruniri sportive s.a.m.d. pentru a se asigura ca se pastreaza normele generale ale legii. Cum voi va duceti la servici si stiti ce aveti de facut, ei nu stiu. Cati jandarmi stiu legile in baza carora te: lovesc, amprenteaza, controleaza in spatiul public, te retin fara a avea dovezi decat comenzi de genul: “Ia-l p’ala!”? Si da multi jandarmi imi par cocalari cu 2 clase veniti doar sa bata in spatele uniformei fara numere de identificare, in “baza legii”. Dar aceiasi cocalari cu 2 clase se gasesc in mai multe zone ale sistemului romanesc de orice fel.
   De asta iubesc Romania, vreau sa fiu mai bun…

 • Liana a scris:

  Mesajul ar fi fost frumos DACA s-ar fi lasat afara din poveste aspectele de “background” ale fiecarui participant.

  Asa, imi pare rau, dar sunt de acord cu toti cei care s-au legat de cetateanul de 27 de ani care n-a muncit in viata lui. Cum poti, frate, la 27 de ani sa ai ca unic scop in viata “impartirea iubirii”???

  • Alexandra a scris:

   Daca se ignorau aspectele de “background”, era suficient sa-ti puna doar poza in fata. Asta era scopul articolului, nu? Sa ajunga la semnificatia fotografiei printr-o poveste.

  • Liana a scris:

   Da, dar nu e chiar asa.

   Jandarmul e forta de ordine
   Hipiotul e reprezentantul tuturor care au iesit acolo.

   Si pe cuvant ca refuz sa ma las reprezentata de un om care “nu vrea sa faca parte din sistem”. Nu pentru ca traieste pe banii mei, pentru ca nu o face. Ci pentru ca ma infurie mentalitatea asta. “Nu am scop in viata, nu vreau sa am un scop in viata, oare cum sa justific asta? A, da, hai sa dam vina pe sistemul corupt”.

   Frate, ma lasi?

 • diana a scris:

  Bai, si eu va iubesc pe toti!

  Si eu tot de asta am iesit in strada. Din iubire pentru oameni. Nu pentru ca sunt impotriva lui ala sau ala, ci pentru pace si o viata mai buna. E trist cum a ajuns viata o lupta de supravietuire si nu mai stim sa ne bucuram… Mereu judecam, judecam, judecam.
  Si eu sunt impotriva sistemului si nu vreau sa muncesc pe ceva pentru bani care nu imi place. Asa ca inteleg perfect personajul cu Te iubesc. Mai fac ceva pe ici pe acolo, ce imi place, intr-un ong. Dar niciodata nu am luat somaj si refuz asta. Dar decat sa muncesc intr-o coorporatie si sa ii imbogatesc pe ceilalti, nu merci. Mai bine ma mut la tara si imi muncesc pamantul si stau fericita zambind la stele decat sa stau 8 ore pe zi la birou.

  Chiar va iubesc, chiar daca nu intelegeti :)

  • Leilana a scris:

   Eu una mă bucur sincer că eşti aşa idealistă. Dar probabil că îţi permiţi să fii aşa. Te-ai gândit însă vreodată că sunt persoane care nu au de ales şi care pur şi simplu trebuie să muncească, chiar şi în domenii care nu îi atrag? Ştiu, e nasol, dar se cheamă realitate.

   Altfel, partea mea de nezgripţuroaică nu poate decât să se simtă încălzită de iubirea pe care cu generozitate o oferi. Nu sunt ironică. 😀

 • Ralu a scris:

  imi pare cel mai nobil scop :)

 • jew a scris:

  Ce amuzant…leilana, you bad cop, ma exciti..imi place cum vorbesti tu despre somaj si lene, cred ca mirosi a iasomie acolo jos…Miss Lulu, i want to marry you!!!

 • Mugur a scris:

  Nici eu nu agreez persoanele “pierde-vara” dar nu sunt eu nimeni sa ii judec fiecare face ce vrea cu viata lui, nici macar faza cu “primeste somaj din salariul meu” nu este justa…pana la urma este o clauza obligatorie a unui contract de colaborare sau”carte de munca” cu care iti convine nu iti convine esti de acord si il semnezi,so chill…va fi mai rau de atat credeti-ma pe cuvant:)

 • Piedone a scris:

  Sună bine. 😆

  —————

  Hahaha, revin diseara pe alte cai de comunicare :))

 • mihai a scris:

  “Când oamenii nu mai pot să treacă pe stradă cu maşinile pentru că tu vrei să protestezi, le-ai încălcat un drept. Jandarmeria pentru asta este pe pământul ăsta”.

  frumos mai fardati jandarmeria! lasati acest discurs autoritarist sa circule fara un comentariu critic, fara a mentiona ca acesti indivizi au nenorocit, agresat si intimidat oameni care nu avea nici o treaba cu violentele. si pentru ce? ca sa va dati voi cu SUVurile prin centru..

  ultima data cand mai citesc vreun articol din aceasta revista conservatoare

  • Drim a scris:

   Mi se pare o lipsa de bun simt si indiferenta din parte celor care trec prin piata universitatii in timpul protestului si o inconstienta din partea celor care s-au incapatanat sa treaca sambata seara cand zburau pietre petarde fumigene si grenade cu gaze lacrimogene. Cand a fost discursul domnului presedinte jandarmeria a acceptat sa opreasca circulatia in piata fiindca de… “Asa a zis domnu’ presedinte”. De sa fim mai buni si sa schimbam lumea fiindca e foarte usor sa o stricam prin indiferenta.

  • Leilana a scris:

   Şi dacă ai şcoală în zonă, ce faci? Şi dacă ai locuinţa în zonă, ce faci? Nu mai treci pe acolo ca să fii “responsabil”? Trăim într-un stat poliţienesc sau într-unul de drept?

  • Drim a scris:

   Acum ai un argument absurd…cati stau in zona si nu puteau sa evite zona dupa ora… T? 3 ore

 • Cristina a scris:

  @Leliana, nu am spus ce cauta in strada… deloc. E dreptul fiecaruia dintre noi sa-si exercite drepturile,toate.
  Ca au existat sau nu abuzuri ale autoritatilor, nu este dreptul meu sa judec asta. Dar bineinteles ca tu esti prea ocupata sa stai la birou si sa te faci ca muncesti in timp ce raspunzi fiecaruia dintre noi la orice comentariu, doar ca din dorinta de arata ca esti cea mai ce dintre cei mai cei/cele.
  Sunt absolut convinsa de asemenea ca tu nu ai sa iesi niciodata sa iesi in strada sa-ti ceri drepturile sau sa protestezi impotriva abuzurilor autoritatilor, pentru ca iti este mult mai comod sa comentezi de pe scaunul caldut din biroul tau.
  Eu nu cred ca oameni care treceau de la servici sau de la scoala in mod pasnic au fost agresati de cineva. Nu pot sa cred asta.
  Pe de alta parte, nimeni nu a comentat ca si-au luat si jandarmii borduri in cap, ca si ei au familii acasa care se tem pentru viata lor, ca sunt si ei victime tot ale sistemului.
  Abuzurile sunt de ambele parti, daca e sa ma intrebi.
  Nu sunt de acord cu violenta, de orice fel. Sunt de acord ca oamenii sa-si ceara drepturile sub orice guvernare, dar sa o faca in mod pasnic.
  Cat despre cel care nu munceste pentru ca nu vrea sa fie copie la indigo, treaba lui. Sunt convinsa ca somajul nu-l ia mai mult de 6 luni. Si oricum suma de bani de la somaj e jalnica.
  Suntem oameni cu totii si trebuie sa ne respectam unii pe altii, doar pentru asta.
  Povestea articolului este una frumoasa. Una care ar trebui sa ne arate ca suntem toti in aceeasi oala(lenesi, muncitori, sclavi ai autoritatilor. Prin conditia umana ne definim ca fiind egali.
  Si ca sa-ti raspund la intrebarea retorica… nu as fi mancat bataie, pentru ca nu as fi opus rezistenta. Neplacut, dar astea sunt vremurile pe care le traim de cativa ani incoace.

  • Leilana a scris:

   “Dar bineinteles ca tu esti prea ocupata sa stai la birou si sa te faci ca muncesti in timp ce raspunzi fiecaruia dintre noi la orice comentariu, doar ca din dorinta de arata ca esti cea mai ce dintre cei mai cei/cele.” – Greşit. Fiecare comentariu pe care l-am postat la acest minunat articol a fost tastat de la calculatorul de acasă. Nu ştiu cum o fi la alţii, dar eu una nu îmi permit să intru pe internet de la muncă şi să port discuţii în contradictoriu cu lumea. Fac asta în timpul meu liber.

   “Sunt absolut convinsa de asemenea ca tu nu ai sa iesi niciodata sa iesi in strada sa-ti ceri drepturile sau sa protestezi impotriva abuzurilor autoritatilor, pentru ca iti este mult mai comod sa comentezi de pe scaunul caldut din biroul tau.” – Din nou greşit. Dar nu mai stau să-ţi explic ce şi cum, că nu am dispoziţia necesară. Crezi ce vrei.

   Cât despre abuzurile jandarmeriei, ele există. Faptul că ai spus că nu poţi să crezi că există denotă că este alegerea ta să nu le vezi. 😀 Şi nu, nu le iau apărarea celor care au azvârlit cu borduri. Le iau apărarea nevinovaţilor care au încasat bătaie pentru nimic.

 • un suflet a scris:

  superb articol,frumoase personaje.felicitari pt. comentarii “calin” si “un cetatean”, iar despre “leliana” nu pot decat sa fiu de acord ca este doar o frustrata care-si arata “inteligenta” din fata calculatorului si pe care o asigur ca personajul din articol nu traieste nici din munca ei, nici din ajutorul de somaj, ci doar din munca celor care il iubesc si il apreciaza pentru ce este.tot inainte, gabriel!

  • Leilana a scris:

   Suflete, învaţă să citeşti. E Leilana, nu Leliana. Cât despre restul comentariului tău, discutăm când o să fii în stare să îţi spui părerea fără să jigneşti. Hai pa, pa pa pa.

 • Cristina a scris:

  @Leilana, interesant job mai ai tu daca nu-ti permiti sa comentezi cand esti la munca, desi orele la care postezi, de cele mai multe ori, sunt in prim-time, orele de munca.
  In rest, toate cele bune!

  • Leilana a scris:

   Crezi sau nu, dar pe lumea asta se întâmplă să fie şi oameni care lucrează în ture. Iar unele dintre aceste ture se întâmplă să fie poziţionate după-amiaza şi seara. Puţină imaginaţie, te rog.

   Toate cele bune şi ţie! 😀

 • Ioana a scris:

  @mihai “lasati acest discurs autoritarist sa circule fara un comentariu critic, fara a mentiona ca acesti indivizi au nenorocit, agresat si intimidat oameni care nu avea nici o treaba cu violentele. si pentru ce? ca sa va dati voi cu SUVurile prin centru..

  ultima data cand mai citesc vreun articol din aceasta revista conservatoare”

  mie acesta mi se pare punctul forte al revistei. nu esti satul de reviste/jurnalisti care-si dau cu parerea indiferent de domeniu, indiferent de educatia lor? nu esti satul de jurnalisti care reflecta in oglinda acest popor care se pricepe la toate?
  mai bine sa existe si o revista care doar iti povesteste si incearca sa nu critice, sa nu partineasca, doar sa prezinte. poate invat si eu sa trag o concluzie de capul meu, poate mai invata si altul. important e sa ai informatia nu sa te directioneze cineva. la final esti liber sa fii tu critic.

 • Cristina a scris:

  @Leilana, sa inteleg ca azi esti schimbul doi? Astept cu nerabdare comentariile tale de la orele 23.00 :D.
  Sau turele astea sunt din doua in doua ore? huh?!
  O tura frumoasa azi!

  • Leilana a scris:

   N-ai nimerit-o nici de data asta, din păcate, pentru că azi am zi liberă. Este că asta nu ţi-a dat prin cap?

   Să mă anunţi dacă şi când vei mai avea ceva relevant de zis.

  • Leilana a scris:

   Până una-alta, te anunţ că la ironii ieftine nu mai răspund. Îţi urez o zi la fel de frumoasă cu aceeaşi sinceritate cu care mi-ai făcut tu urarea. Bine. Pa.

 • Comentează

  Numărul curent: DoR #22

  DoR #22 * Adevar/Provocare

  Susține DoR. Abonează-te!

  Abonează-te la DoR. Fii Susținător!

  The Power of Storytelling

  Conferință 2015

  Arhiva DoR în format PDF

  Arhiva DoR în format PDF

  Curierul oficial

  Curierul oficial

  English DOR

  English DoR

  RSS

  Articole
  Comentarii
  © 2016 Decât o Revistă
  purchase revia without prescription needed where can i get cleocin buy revia with a visa right good admission essay doctorate degree by thesis only dissertation histoire 1ere guerre mondiale homework pays off cover letter admissions director professional resume service doctoral thesis about plasma gas conversion acknowledgement in phd thesis do cover letter cv uk dietmar hildenbrand dissertation cheap bw resume cards and color casting cards dissertation research programme dissertation comparative literature dissertation writing services malaysia doctoral dissertation layout ireland buy estrace cream cheap buy stromectol canada generic fincar without a precsriptions order cleocin 300 mg without prescription purchase no perscription lamictal buy atarax cheap atarax shipped overnight no prescription buy cheap generic feldene online canada pharmacy no prescription where can i purchase desogen no rx benicar without prescription medications purchase desogen free consultation arcoxia pharmacy arcoxia ordering without dr where can i buy cleocin without a perscription? buying tenormin without a script buy lamictal online cleocin with no prescription overnight shipping purchase online principen without prescription buy arcoxia without prescription research paper sale thesis phd on customs and excise how to write a term paper fast phd comics dissertation defense essays on why community service is important how to write a good application essay summary dissertation about teaching and learning reaserch paper homework help math word problems term paper editing service how to write a really good college application essay ghost writers for school essay essay on animal testing best dissertation dedications dissertation editing company order bactrim ds online buy bactrim online uk buy bactrim antibiotic buy cheap bactrim buy generic bactrim online where to buy bactrim for guinea pigs order bactrim online where can you buy bactrim where can i buy bactrim buy bactrim online overnight shipping buy bactrim sulfamethoxazole where to buy bactrim in store bester broker binäre optionen test eth 125 week 5 historical report on race buy premarin 0.625 mg online with no perscription buy finasteride 1 mg online no prescription azioni binarie punta al ribasso o al rialzo in secondi buy cytotec online canada apo-metformin buy online best place to order finasteride online iq option apprendre opzioni binarie deposito minimo 10 recensione broker opzioni binarie hy binary options signora guadagna 7500 euro al mese con opzioni binarie buy propranolol er do you need prescription buy propranolol where can i buy propranolol online where can i buy propranolol hydrochloride can you buy propranolol over the counter can i buy propranolol over the counter in spain can you buy propranolol over the counter uk where can you buy propranolol can you buy propranolol over the counter in spain crna admission essay fxstreet com fare trading è pericoloso demo trading gratis guadagnare con il trading binario opzioni binarie 60 secondi iq option forum opzioni binarie strategie carta maestro iqoption where can i buy propranolol in uk where can i buy propranolol can i buy propranolol over the counter maxalt with no perscription and delivered over night buy lisinopril from mexico orlistat supplies lisinopril buy online no prescription cytotec where to buy it online buy metformin with a mastercard finasteride purchase online canada where to buy cytotec in gensan buy cytotec 200 mg online purchase maxalt without a prescription overnight shipping requip patient reviews buy maxalt without rx needed online metformin order finasteride from canada maxalt online with no perscription or membership where can i buy real cytotec in manila metformin fedex shipping comprare metformin generico generic proscar costco patient reviews for lamictal tab augmentin 625 price in india lamictal and abilify bipolar disorder cost of arcoxia mims online augmentin valtrex get pregnant buy cheap celebrex online valtrex price with insurance where can i buy revia benicar no prescription simulatore di trading gratis investire in borsa azioni binarie rovinato da opzioni binarie opzioni binarie dukascopy opzione binarie plus 500 su iphone 5 60 secondi pelican ataraxia taraxis review can i buy motilium over the counter where to buy keflex online price of valtrex at cvs buy augmentin online without prescription can i buy keflex over the counter buy maxalt 5 mg online buy maxalt 5 mg online without prescription from canada uk medication premarin 0.625 mg premarin 0.625 mg buy online requip 1 mg order overnight cytotec 200 mcg no rx finasteride 1 mg cost seroquel 200 100 50 300 mg fedex cheap prices on finasteride 1 mg where can i buy prednisone 20 mg over the counter pay lisinopril 5 mg prednisone 20 mg without prescriptions where can i buy seroquel 200 100 50 300 mg without prescriptions ordering prednisone 20 mg online without a precription metformin 500 mg order online binäre optionen roboter order cleocin usa generic atarax without prescription canada cheap atarax without rx buy zovirax no scams buy cheap benicar line generic lamictal prices buy lamictal amex online without rx what is benicar where to purchase generic desogen online without a rx buy casodex cost casodex doctor lisinopril 40 mgs prednisone mail order is it safe to buy generic finasteride how to get seroquel out of your system buy cytotec in kuwait buy atarax online prednisone back order buy orlistat online canada purchase cytotec online metformin fedex shipping requip costco buy orlistat (xenical) buy prednisone dose pack seroquel 300 mg tablet buy real finasteride online maxalt online no rx overnight overnight cycrin c.o.d buy feldene drugs next day fedex shipping for cleocin arcoxia order purchase no perscription vantin giovanni moretti trading binario www optionbit eu fare trader binär optionen demokonto www forex chat it prove di trading binario consob e opzioni binarie aspetto fiscale operazioni binarie conto demo opzioni bianrie senza deposito eur usd live borsa in tempo reale sito opzioni binarie gratis binarie 60 secondi piu redditizie vorwort schreiben essay uni kassel philosophisches essay essay aufbau doktorarbeit kaufen essay musterlosung ghostwriter osterreich gesucht ghostwriter bachelor thesis essay online essay quellen essay die zeit hilfe diplomarbeit schreiben doktorarbeit kaufen bachelorarbeit essay englisch beispiel essay heimat essay musterlosung interactiveoptions com binäre optionen berichte binäre optionen broker ab 10 euro metatrader binäre optionen frage bdswiss strategie 60 sekunden optionen auszahlung bei bdswiss bdswiss erfahrungen forum aff zoomtrader com l aspx b 290&a 7&subaffiliateid winst_methode_de&task click abatrade überweisung was ist binäre optionen binere optionen liste bdswiss einzahlung binäare optionen demokonto cytotec prescription online pharmacy premarin seroquel discount card finasteride reviews 2012 purchase metformin no prescription how to get off seroquel xr order maxalt without rx from us pharmacy where can i buy cytotec in the philippines where could i buy cytotec buy prednisone online for dogs purchase cytotec online where to buy cytotec in pasay where to buy cytotec in the philippines arimidex bodybuilding best site to buy generic finasteride orlistat for sale 60 mg cytotec abortion pills online cheaper version of finasteride 60 sekunden binäre optionen indikatoren orlistate buy generic finpecia maxalt retail price cytotec apteka online arimidex test booster reviews requip reviews for restless leg syndrome can you get high off smoking seroquel buy seroquel without prescription binäre optionen fundamentalanalyse binäre optionen wissen bdawiss bdswiss funktion binäre optionen zocken any options binäre optionen tipps für anfänger binäre optionen binäre optionen mit schließen option 60 sekunden purchase doxycycline online uk can you buy ventolin in cyprus order doxycycline canada where can i buy furosemide 40 mg where can i buy augmentin online is it safe to buy amoxicillin online uk where can i buy zovirax premarin buy online tenormin prescription where can you buy phenergan buy ventolin nebules 5mg online cheap alternative to augmentin can you buy doxycycline in boots how to buy phenergan how to buy acyclovir 400mg tablets buy aciclovir boots cheap motilium online premarin cream costco order antabuse online canada purchase augmentin how to buy fluoxetine buy ventolin online ireland premarin online kaufen buy doxycycline hyclate 100mg capsules price of premarin 0.625 where to buy acyclovir cream in singapore buy zovirax cream online canada buy cheap erythromycin where can i buy furosemide online where to buy proventil which doxycycline is cheaper bdswiss einzahlen wie funtkionier das handeln auf bdswiss template für binäre optionen binary option demo konto binäre optionen markttechnik cherrytrade com de www bdswiss com erfahrung 60 sekunden options zoomtrader com erfahrung trading demokonto testprogramm für binäre optionen kostenlos binäre optionen trading strategien für binäre optionen bdswiss infomaterial kostenlos downloaden artlands etrading gmbh how much does maxalt 10 mg cost order finasteride online without prescription cheapest finasteride online taking finasteride while trying get pregnant buy metformin in south africa finpecia buy online arimidex prices uk arimidex cost without insurance order revia naltrexone cytotec after delivery finasteride et gamma gt how much does finasteride cost in ireland cytotec costo en farmacias mexico arimidex for sale australia metformin cost cytotec for labor and delivery anafranil ocd reviews can you buy prednisone over the counter metformin buy finpecia 1 mg buy arimidex online usa how do you order finasteride cheap premarin cream from canada premarin cheap finpecia india how much does requip xl cost buy finasteride in pakistan buy cytotec misoprostol buy finasteride india seroquel testimonials side effects from going off premarin metformin user reviews is buying generic finasteride online safe orlistat mg ancient egyptian homework help one page reaction paper persuasive essay buy online chronological order process essays write a college essay should i do my homework online algebra help thesis defense phd ppt a good essay writing company where can i buy a college essay who is to blame for romeo and juliets death essay online thesis writing service argumentative research paper on military intervention online pharmacy fincar no prescription how to get finasteride 1 mg online no prescription in 100 days buy generic finpecia 1 mg without perscription buy generic maxalt 5 mg no prescription buy lisinopril 5 mg without a percsription buy finpecia 1 mg without a percsription cytotec 200 mcg 200mcg order metformin 500 mg online cheap finasteride 1 mg no prescription low price rx online website metformin 500 mg buy cytotec 200 mcg over the counter finasteride 1 mg sale no prescription buy generic lisinopril 5 mg no prescription non prescription premarin 0.625 mg metformin 500 mg online without prescription demo istat www iqoptions com login manuale trading binario how to buy tenormin online without rx buy cycrin tablets without prescription metformin buy cheap maxalt no rx cheapest maxalt online purchase maxalt paypal without prescription buy metformin online without prescription bactrim mg benicar without perscription requip cost buy prednisone cheap how much does requip xl cost can lisinopril get you high seroquel 400 mg price buy orlistat buy metformin with mastercard buy propecia germany buy maxalt amex online online overnight shipping maxalt buy metformin online no prescription maxalt without prescription cheap buy generic propecia australia bactrim tabletas purchase maxalt online with overnight delivery premarin mgs order maxalt online no membership overnight shipping buy xenical orlistat 120mg buy generic propecia uk seroquel 200 mg side effects augmentin 500 mg allegra 180 mg price in india buy cheap generic propecia how to buy generic propecia buy no online rx metformin is bactrim safe for dog 14 years old where to buy original cytotec in quiapo orlistat pris i want to buy maxalt without a perscription where can i buy cytotec in chicago seroquel pharmacy online canada allegra 180 mg tab benicar usa buy genuine propecia online seroquel quetiapine 100 mg orlistat canada pharmacy bactrim 200 mg requip xl price uk baclofene buy prednisone online usa augmentin 875 mg buy maxalt order online no membership overnight buy cheap arcoxia online free consult lamictal no prescription to buy cheap prices on revia cleocin without prescriptions in usa revia overnight online lamictal with out a prescription no prescription required keflex buy cleocin cod asacol purchase canada cycrin without a dr buy cheapest benicar and benicar online us pharmacy revia no prescription needed lamictal want to buy vantin in malaysia come fare soldi con le operazioni binarie www iq option com i migliori opzioni binarie iq option truffa trading e banda di bollingher come iniziare le opzioni binarie top segnali opzioni binarie iq option per trading prelievo minimo autopzionibinarie opzioni binari conto gratuito di prova opzioni binarie you tube recenzioni autopzionibinarie iq optinon cheap bactrim online walgreens pharmacy finasteride bis 155 week 5 acc 206 week 4 quiz acc 561 week 2 ashford mgt 435 acc 497 home depot bibl 104 quiz 5 answers bio 101 systems apol 104 week 6 critical thinking acct 504 case study 1 solution acc 205 ashford acct 504 case study 2 internal control bibl 104 bible dictionary project old testament bsa 385 software engineering phases ghostwriter medizin where to get cytotec in lagos nizoral 200 mg dosage buy finasteride online 5mg purchase generic finasteride lisinopril 20 mg over the counter finasteride and minoxidil reviews can i buy cytotec in mercury drug arimidex street price buy metformin extended release order tenormin inexpensive lisinopril weight loss orlistat medical fl hair loss treatment finasteride review where to buy prednisone steroid arimidex purchase peptides best price premarin cream maxalt tablets price metformin xr no prescription buy cheap generic fincar online canada pharmacy no prescription seroquel 100mg cheap prednisone buy from uk arimidex drug price cytotec for sale in malaysia tenormin 25 mg price reviews of metformin cytotec online+without prescription retail cost of seroquel what is the price of metformin lisinopril hctz side effects men how long does it take to taper off seroquel compare cost of premarin where can i get anafranil cheap finasteride online canada how to buy generic finasteride can you buy prednisone over the counter in greece buy bactrim antibiotic where can i buy bactrim over the counter propranolol purchase canada generic fincar from india maxalt no dr buy cheap metformin online canada finasteride no prescription buy pharmacy seroquel waterview purchase seroquel overnight buy generic lisinopril online buy metformin online now cheap premarin uk finpecia cost in india buy cheapest seroquel buy finpecia online prescription discount finasteride overnight where to buy metformin purchase cheap premarin purchase finasteride online no membership buy maxalt online no perscription buy maxalt online order premarin on line arimidex price buy motilium tablets fincar online order premarin pharmacy prednisone no script online premarin cytotec without rx buy cheap lisinopril online requip buy cod cytotec buy cheap buy finasteride in europe orlistat online order ordering finasteride over the counter metformin cash on delivery problems with buying prednisone without rx buy cheap generic seroquel online maxalt without prescription mexico purchase arimidex amex online without prescription buy arimidex on line arimidex free consultation fedex overnight delivery maxalt with overnight fedex where to buy stromectol fincar buy online buy bactrim online australia binäre optionen zockerei order benicar online next day delivery buy revia tablets real desogen without prescription us revia fedex keflex no doctors consult buy feldene online no rx principen ordering without a dr cheapest fincar cheapest finasteride in uk master thesis distributed computing dissertation dilalectique college application report writing leadership nyu admissions essay question college application essay pay joke phd thesis on physics british library catalogue phd thesis how to write a narrative essay introduction phd thesis dissertation research master thesis in waste management dissertation on low cost airlines an essay on the shaking palsy resume and cv writing services dunedin a good research paper reflective report writing essay schreiben deutsch diplomarbeiten hilfe essay macht musik essay zitieren ghostwriter bachelorarbeit preise academic ghostwriter essay questions for to kill a mockingbird essay chancen und gefahren des internets prasentation kaufen einleitung essay beispiel praktikumsbewerbung hilfe bewerbungsschreiben essay passagen ghost writing ghost writing service essay themen how to buy benicar online without a prescription akademisch schreiben proscar without a dr purchasing prednisone without a script prescription prednisone online purchase rx priligy without buy robaxin without a prescription online buy cheap fedex proscar buy robaxin no prescription cod buy proscar without a prescription overnight delivery fedex proscar overnight without a rx proscar without a prescription shipped overnight express generic proscar online cheap order rx priligy order proscar overnight cheap prescription priligy online cytotec online order uk benicar buy revia online 50 mg no prescription cheap benicar no script tenormin prescription order buy keflex online arcoxia with no prescription asacol wholesale cycrin cheap revia overnight without prescription benicar no script how to buy revia online without rx order casodex overnight buy tenormin no visa online without rx arcoxia no doctor prescription purchase keflex no prescription cheap wholesale principen no rx needed for purchasing revia purchase generic tenormin online how to get cycrin online no prescription in 2.5 days cis355a ilab 1 environment setup: devry university ethc 445 week 1 dq 1 helen s wisdom of friends dilemma humn 303 week 7 project ashford crj 305 week 1 dq 2 ethnic and social impacts on crime pos355 version 9 uop online edition week 4 dqs 1 and 2 glg 220 week 3 individual assignment groundwater lab engl 100 quiz 7 psy 301 week 3 dq2 ashford bus402 week 5 complete cja 492 week 3 individual assignment sentencing paper arimidex et gamma gt donde puedo comprar cytotec costa rica maxalt-mlt cost generic finasteride canada pharmacy where can i get finasteride in ireland finasteride cost target costo de las pastillas cytotec en venezuela how much does tenormin cost medco pharmacy finasteride lupin lisinopril 5 mg does maxalt get you high buy maxalt køb finasteride online where can i buy prednisone can you buy cytotec in thailand cheaper version of seroquel can you buy cytotec at cvs when did seroquel go off patent lisinopril overdose death how to get maxalt without no prescription finasteride next day order generic orlistat online no prescription how to get a maxalt perscription canada lisinopril orlistat without script best buy arimidex finpecia generic 1mg buy donepezil and premarin where can i buy some prednisone online only using cash or money orders premarin purchase online cheap prices on orlistat buy maxalt in uk lisinopril oral can i buy orlistat online cytotec online without prescription buying arimidex over the counter order prednisone buy cheapest metformin and metformin premarin usa buy prednisone online without prescription pharmacy premarin finpecia generic walmart to buy cytotec buy prednisone online uk cheap cytotec online no prescription purchase premarin cod delivery how to order finasteride online without prescription law 531 week 3 learning team assignment erm paper buy prednisone australia maxalt without prescription overnight shipping buy motilium 10 where to buy generic estrace cream- fincar without a prescription canadian pharmacy fincar buy lisinopril hctz 20 12.5 mg order propranolol uk buy cheap lisinopril low price rx online website fincar where to buy fincar buy fincar without a prescription buying fincar online why is lisinopril so cheap order fincar no prescription buy fincar online uk psych 535 week 2 individual assignment multicultural psychology paper fincar in usa dissertation philosophique conclusion multilevel inverter phd thesis apa style essays aleksi aaltonen dissertation seroquel lawsuit 2013 cheap version of finasteride legit sites to buy finasteride requip purchased online without prescription dissertation writing fellowships english home work diwali essay for kids in english become a business plan writer styles of essays thesis for nursing students buy generic fincar opzioni binarie intervallo come fare il trader bance europee quale fanno traiding sula borse americane ed mondo che cose opzioni binarie iq test account demo gratutito opzioni binarie is binary options gambling bd swiss opinioni come funzionano e opzioni binarie operazioni binarie complemento a 1 soffiate opzioni binarie digital options trading system gratuiti binary ea option su carige where i can buy cytotec in cavite buy cytotec online south africa price of finasteride in usa finasteride (finasteride) price in india orlistat froom china köpa cytotec online cytotec philippines 2013 price cytotechnology online course can you get high from maxalt koop finasteride online purchase anafranil online where do you buy cytotec price of metformin in philippines cheap xenical orlistat jual obat cytotec online buy prednisone for my dog costo del cytotec en peru premarin to get pregnant buy finasteride in canada buy cytotec per pill finasteride where to buy usa https iqoption com demo accounts ouroboros derivatives trading www anyoption it option stock trading no deposit option binary autopzionibinarie demo gratuito opzioni binomi trade migliori siti operazioni binarie come guadagnare 9000 euro al mese bande di bollinger online tecniche avanzate opzioni binarie metatrader binäre optionen booster bit ly zoneoptions binäre optionen 60 handeln lisinopril for opiate withdrawal how to buy cytotec buy orlistat no prescription herbal alternative to lisinopril high off requip maxalt on line buy metformin without a credit card can i buy prednisone in mexico cipla finpecia 2.5mg premarin buy generic metformin from india maxalt 10 mg online buy cytotec china order premarin buy metformin and metformin cheap maxalt no script how to buy finasteride cheap buy generic finasteride 5mg dissertation women in the workforce keflex reviews reviews of anafranil buy augmentin overnight valtrex price getting off lamictal cold turkey can you get high from bactrim proscar getting pregnant cita previa online seguridad social andalucia benicar dosage 40 mg buy proscar singapore buy bactrim antibiotic lamictal bipolar depression reviews where can i buy valtrex in the uk revia eating disorders cialis priligy lamictal cant get out of bed cheap purchase maxalt trading in chinese stocks forex forex best forex broker iqoptioj trading online budget ridotto cerco broker affidabile con saldo minimo 100 trading 60secondi come fare per investire nelle opzioni binarie opzioni binarie con demo broker italiano opzioni binarie grafici delle opzioni binarie opzionibinarie sicure currency rates chart live sito previsioni opzioni binarie binary options tool forex robot per opzioni binarie operazioni binarie iphone quant è il massimo su una giocata in opzioni binarie https www facebook coopzioni binarie teoria iqoption faq opzione binarie 60 broker per opzioni binarie autoopzioni binarie com commenti truffe qi operazioni binarie ottenere un prestito opzioni binarie conto demo in opzioni binarie borsa opzioni bjnarie fare trading sicuro con opzioni binarie trader http www topoption com idqoption broker binary options tradimg online autoopzionibinarie no prescription fincar on line pharmacy buy fincar online without a prescription fincar cheap online canadian pharmacy fincar order on line online pharmacy no prescription fincar generic fincar canada buy fincar online uk no prescription fincar fincar without prescriptions in usa where can i buy fincar getting fincar without doctor buy discounted fincar online non prescription fincar fincar online pharmacy buy propecia from canada prednisone 10 mg purchase buy metformin online india celebrex for cheap where to buy acyclovir online buy propecia ireland can you buy aciclovir tablets over the counter where to buy propranolol in the uk nolvadex for cheap buy phenergan syrup uk cheap clomid and nolvadex where to buy cytotec in the philippines buy diflucan 200 mg finpecia 1mg shop low price where can i buy cytotec in cebu binär broker beste zeit für handel mit optionen avatrade test 365tradind de www bdswiss com option time 70 rendite stiftung warentest binäre optionen binary option best ea bot forum bdswiss kom www binäre optionen optionyard lizenz automatisch binäre optionen handeln gd artlands etrading gmbh binäre optionen automatikhandel wie verdienen binäre optionen broker geld binäre optionen plus500 buying fincar online without a prescription purchase fincar no visa without prescription real fincar without prescription fincar no prescription how to buy propecia in canada buy arcoxia c o d pharmacy cycrin no prescrption asacol prices casodex on line no script buy asacol no prescriptions how to get prescription of lamictal no prescripton cycrin buy zovirax online without script us feldene without prescription where to buy principen without a prescription buy prescription lamictal online ordering casodex online without a prescription i want a benicar prescription purchase atarax over the counter cod overnight buying revia online without a prescription buy casodex without a percsription purchase zovirax without prescription to ship overnight getting fincar without doctor buy next day arcoxia can you buy finasteride over the counter in canada price of cytotec in quiapo cheapest seroquel online how much does finasteride cost at target buy generic finasteride without prescription price of seroquel 25 mg finasteride cost at target keflex discount card bactrim ds acne review where can i order valtrex is it safe to take valtrex while trying to get pregnant valtrex buy cheap online prescription for proscar atarax 25 mg et grossesse proscar without prescription cheap anafranil ocd benicar hct 40 25 mg price atarax 25 mg price taking myself off lamictal comprar proscar online andorra how much does bactrim cost at rite aid valtrex purchase online how to store augmentin proscar cost cvs cita previa online dni lorca koop finasteride online tenormin et grossesse cytotec sale examenes sangre buy maxalt online uk buy orlistat 60mg capsules where to get arimidex cost of seroquel in canada cheapest finasteride tablets orlistat usp monograph pastilla abortiva cytotec costa rica where can i buy cytotec philippines fincar overnight without prescription order fincar online isotretinoin online pharmacy fincar prescription cost maxalt overnight us delivery maxalt overnight fed ex no prescription orlistat no prescription usa premarin .625mg fin 534 assignment law 421 simulation fin 534 homework chapter 12 his 104 ashford university gen 480 interdisciplinary capstone course hrm 326 organizational focus and goals his 204 week 1 hcs/483 healthcare information systems hcs 465 week 5 team assignment hcs 482 systems media table hum 176 media and american culture hcs 451 week 2 dq 1 orlistat without prescription online pharmacies metformin buy finasteride online with prescription buy maxalt without prescription to ship overnight where i can buy cytotec in manila buy cytotec online canada buy cytotec for abortion lisinopril 5 mg tablet buying baclofen online uk order maxalt without prescription to ship overnight arimidex for low testosterone where to buy orlistat wholesale buy finpecia online uk feldene no prescription worldwide buy no perscription desogen revia without a prescription shipped overnight express buy desogen uk buy cleocin online without prescription buy cycrin usa purchase generic tenormin online benicar and benicar discount cycrin where to buy generic cycrin online without a prescription no prescripton cycrin revia without prescription shipped overnight express discount atarax cycrin online uk how to get cleocin buy tenormin no visa online without rx buy principen in mo principen online cheap buy discount benicar online buy arcoxia on line without a rx order atarax cash on delivery where can i purchase cleocin online generic keflex fedex buy revia no rx where to buy principen without a prescription buy arcoxia overnight delivery order feldene without a prescription buy keflex without rx needed buy desogen with american express i want a principen prescription where to buy keflex purchase tenormin over the counter cod overnight next day delivery tenormin with no script desogen over the counter cheap fincar without a prescription broker in italia su opzioni risk reward forex calcolo on line binary option free demo account assistenza autopzionibinarie youtube video strategie opzioni binarie come fare trading online senza investimento iniziale opzionibinario banca sella trading derivati trading corn futures piattaforma per opzioni cytotec 200 mcg no perscription required how to by seroquel 200 100 50 300 mg online buy maxalt 5 mg without a percsription were to buy requip 1 mg finpecia cheap can i buy metformin 500 mg online lisinopril 5 mg generic sale requip 1 mg with out a prescription premarin 0.625 mg order on line seroquel 200 100 50 300 mg order online where can i buy some prednisone 20 mg online only using cash or money orders order finasteride 1 mg online overnight shipping lisinopril 5 mg order overnight cheap orlistat 120 mg without a prescription pay cytotec order prescription free premarin buy finasteride online without a prescription and no membership buy premarin free consultation buying maxalt without a prescription buy premarin cash on delivery online consultation for maxalt pos 110 final project democracy in america buy cytotec 200 mcg online without prescription from canada i need to order premarin 0.625 mg without presciption and order it cod seroquel 200 100 50 300 mg ordering buy prednisone no prescription buy orlistat without a percsription generic cytotec without prescription pharmacy finasteride no prescrption buy 1 mg finpecia uk where to buy generic maxalt online without a rx indian prednisone cytotec on line ops hc 571 one knowledge check phil 201 virtue ethics acc 497 week one prg 421 week 5 assignment hcs 577 health care budget acc 202 help room pol 201 ashford university order generic metformin hrm 350 week 1 law 421 test psy 315 week 4 worksheet bus 520 final exam part 2 gen 200 course description psy 101 boun prg 211 programming solution proposal qnt/351 individual statistics in business ac505 project a hcs 320 week 2 communication theory paper hpe 170 headphones fin 419 p4 23 hcs 577 week 3 healthcare technology terms worksheet hcs 482 hcs 446 week 3 assignment buy finasteride boots orlistat uk finpecia for sale where can i buy requip buy finasteride amazon purchase orlistat pills lisinopril 5 mgs generic orlistat online singapore lisinopril dosage 20 mg orlistat without perscription uk metformin capsule maxalt online with no prescription or membership fin 571 exam answers fin 571 text problem sets fin 370 finance lab hrm 531 week 3 individual assignment buy doxycycline mexico arimidex tabletten purchase cheap online finasteride order arimidex usa need a paper written premarin 0.625 mg for sale usa buy generic seroquel 200 100 50 300 mg online no prescription quick delivery how to purchase premarin 0.625 mg real orlistat 120 mg without prescription buy seroquel 200 100 50 300 mg next day delivery cytotec 200 mcg without a perscription maxalt 5 mg in usa prednisone 20 mg without prescriptions generic metformin 500 mg without prescription no prescription lisinopril 5 mg on line pharmacy cheap generic finasteride 1 mg no prescription online pharmacy orlistat 120 mg can i buy orlistat 120 mg online nonprescription seroquel 200 100 50 300 mg buy flomax tamsulosin where can i buy cytotec over the counter in the philippines buy generic propranolol should i buy generic propecia antabuse to buy uk can you buy propecia in australia how to buy inderal online buy lasix with mastercard can u buy doxycycline over counter can you buy nolvadex online buy valtrex cream online buy diflucan in canada where to buy cytotec in nigeria can i buy erythromycin over the counter in the uk do you need prescription buy propranolol can you purchase diflucan over the counter cheap propecia tablets how to buy nolvadex in australia buy metformin nz can you buy atarax over the counter cheap lisinopril hctz can you buy aciclovir tablets over the counter in uk order valtrex generic online buy diflucan oral buy cytotec baguio city binäre optionen liste was ist eine binäre option dbswiss erfahrungen steuern binäre optionen binäre optionen webinar aufgenommen 60sekunden strategie optionweb deutsch marketsworld bd swiss geld verdienen mit binären optionen erfahrungen amazone binere optonen binäre optionen 60 sekunden tipps bringen templates etwas für den handel mit binären optionen binäre optionen demokonto online daytrading demokonto kostenloses trading demo konto binäre optionen mit excel trade4 bdswiss auf was bieten trade kaufen bei 24option com binäre optionen strategien test broker binäre optionen plus500 binäre optionen handel mit binäre optionen seiten mit paypal einzahlen binäre optionen informationen optionbit kosten trading demokonto kostenlos boss daily binäre optionen indikator für binäre option buy non prescription drugs generic benicar buy casodex online without script purchase cleocin money purchase benicar without prescription medications buying tenormin without a script order keflex online consultation buy feldene with a visa cleocin purchase without prescription keflex without a rx buy discount requip line order prednisone online consultation binaryoptions fm app android per esercitarsi con le opzioni binarie ultime sulle opzioni binarie stock pair giocare con operazioni binarie iq option minimo prelevabile binary option copyop miglior sito per opzioni binarie online brokerage prova trading online binäre optionen meine geschichte erfahrung binäre optionen broker ranking binären optionen strategien wie stelle ich die indicators am besten für binäre optionen ein binäre optionen ing diba erfahrungsberichte anyoption us fincar fedex buying casodex without a script purchace desogen online buy keflex next day delivery binäre optionen watchdog dbswiss erfahrungen binäre optionen 60 sekunden trades binäre optionen fxflat 60 sekunden option mgt 498 math 117 week 1 homework mat 221 week 1 quiz pa 301 final mgt 498 complete course mth 231 math 231 final exam math 221 pdf mgt 230 week 3 individual assignment mgt 445 week 4 individual assignment mgt 567 week 1 mkt 447 paper requip for sale finpecia 1mg india buy premarin without a rx premarin pharmacy order cheap premarin online where to buy generic fincar online without a rx where can i buy fincar online buy cytotec next day delivery order no online rx lisinopril order canada bactrim best website to buy propecia seroquel 400 mg tablet buy liquid prednisone augmentin online canada no perscription maxalt next day order cytotec online overnight shipping buying maxalt over the counter buy orlistat without a percsription novità operazioni binarie opzioni binarie il primo versamento te lo regaliamo noi iq option broker pareri corso opzioni binarie gratis trading binario opinioni demo siti traiding binario www bdswiss com erfahrungen indicatori forex gratis attendibili migliore piattaforma per azioni binarie augmentin 875 mg price purchase baclofen allegra 60 mg price where to buy cytotec in jeddah maxalt perscription from s online premarin 1.25 mgs purchase maxalt free consultation baclofen us prednisone with no prescription overnight shipping tenormin reviews review on finasteride can you get finasteride from walk in clinic arimidex supplement reviews arimidex for sale in uk finasteride at walmart pharmacy reviews premarin vag cream taking time off finasteride premarin cream without prescription cytotec prescription for abortion seroquel depression reviews finasteride uk reviews finasteride australia prescription does metformin require prescription can you buy cytotec at cvs orlistat availabilty? orlistat in usa motrin 600 mg high augmentin 875 mg dose where to buy motilium in canada c.o.d maxalt online maxalt how to buy cheap finasteride cialis china paypal nizoral mg crestor price in pakistan quel est le meilleur site pour acheter du viagra ebay men plizer viagra pills binäre optionen demo account how long does it take for seroquel to wear off taking myself off of seroquel how to wean off seroquel 50 mg finasteride cost usa going cold turkey off seroquel orlistat xenical uk finasteride pills cost where to buy arimidex bodybuilding finasteride uk cheap orlistat mg cheap orlistat from china orlistat online no prescription orlistat online pharmacy binäre optionen zypern www binaere strategien de where to buy orlistat in canada orlistat comprar mais barato xenical orlistat no prescription buy orlistat nyc donde puedo comprar redustat orlistat xenical orlistat orlistat cheapest cheap orlistat order orlistat orlistat pris orlistat xenical orlistat 120mg online no script orlistat 60 orlistat paypal taking arimidex off cycle where to get finasteride prescription amsa fast orlistat reviews street price of 25 mg seroquel cheapest online finasteride buy finasteride thailand buy finasteride in dubai where is the best place to buy finasteride the cost of misoprostol (cytotec) cheap premarin pills where to buy cytotec in qatar buy cytotec online next day shipping cost of finasteride at cvs buy prednisone for dogs online the price of cytotec in south africa do kids get tested for homework using framemaker for a phd thesis phd thesis headings con iq option campagne option binaire affiliation simulatore di trading gratuito accedere ad opzione binarie buy fincar without prescription to ship overnight fincar no prescription needed buy fincar online with no perscription finpecia buy fincar online no prescription and overnight buy generic fincar online no prescription cheap online pharmacy for fincar fincar for sale fincar without rx buy generic fincar online no prescription quick delivery buy finpecia online buy fincar without a prescription in the united states fincar without a perscription finpecia canada fincar without script finpecia usa fincar order where can i get fincar without a prescription fincar 20 mg without prescription no prescription fincar on line pharmacy applicazione training binario iqoption recensioni utenti www iqopition 24option con borsa finanza trading migliore piattaforma trading binario 2014 azioni binarie corso gratis option binary no deposit i options investire soldi in oro https www facebook coopzioni binarie teoria strategie 60 secondi binarie tutorial trading online segnali affidabili opzioni binarie binary profit com robot opzioni binarie funziona bd swiss promo code binäre optionen auf aktien binäre optionen demokonto broker binã re option gibt es deutsche broker für binäre optionen bdswiss lernmaterial binäroptionen stockpair binary options banc de swiss etxcapital buy asacol uk cheap asacol discontinued asacol supply asacol cost canada asacol price comparison asacol hd price increase asacol prescription savings cost of asacol uk asacol buy asacol 800 mg cost asacol user reviews generic asacol cost asacol price uk asacol cost uk high off asacol cost asacol order asacol online canada cost of asacol without insurance asacol no prescription weaning off asacol where can i buy asacol online asacol retail price asacol trying to conceive is lialda cheaper than asacol canadian pharmacy asacol hd asacol discount cards best price for asacol asacol off patent asacol pharmacy asacol mail order asacol generic price cheap finasteride tablets how to get finasteride from doctor buy arimidex anastrozole drugstore finasteride cytotec for sale 3mos lisinopril 30 mg no prescription where to buy finasteride cheap orlistat generic prescription finasteride uk arimidex for bodybuilders reviews arimidex pharmacy acheter cytotec online weaning off 25 mg seroquel cytotec prescription where to buy seroquel wie gut ist anyoption binäre optionen 60 sek strategie binary options demo konto apple binänre optionen optionbit demo binäre optionen webinar aufgenommen 60 sekunden trader vergleichen 60sekunden optionen demokonto binäre optionen handeln demokonto optionen handeln beispiel 60 sekunden trading ist das abzocke plus500 oder bdswiss wer hat erfahrungen mit stockpair gemacht binary options brokers review wie funktioniert bdswiss buy benicar in canada valtrex price costco how to taper off tenormin will bactrim get rid of a bladder infection price for augmentin proscar trying to conceive valtrex online no prescription canada vermox online italia do i need a prescription to buy ventolin in australia how to wean yourself off lamictal augmentin suspension price philippines prescription drugs keflex typical keflex prescription buy atarax syrup online lamictal reviews bipolar 1 cheap motilium price of augmentin tablet valtrex vs zovirax cost where can i buy cytotec misoprostol can you buy finasteride online finpecia kaufen purchase metformin online buy generic fincar without perscription no prescription fincar order keflex antibiotic cost of revia lamictal xr generic reviews generic proscar buy buy ventolin in the forums priligy original proscar online pharmacy will keflex get rid of an ear infection augmentin 625 price philippines will bactrim get rid of a bladder infection valtrex get rid of herpes how to taper off lamictal 200 lamictal 300 mg reviews augmentin official site can you order valtrex online how to buy valtrex reviews on valtrex feldene prescription buy metformin in usa where to buy metformin 500 mg can i buy metformin over the counter in spain buy prednisone for dogs online prednisolone tablets to buy buy non generic synthroid prednisolone backorder where to buy prednisone online how to buy metformin in uk purchase prednisolone order metformin 1000 mg buy synthroid 137 mcg prednisolone for dogs to buy uk arcoxia cost uk lamictal online purchase augmentin et perte de gout is it illegal to buy valtrex online cheaper alternative to benicar benicar generic cost order augmentin with mastercard priligy from india buy proscar no prescription uk how much is a thirty day supply of valtrex can i buy lamictal online augmentin cost philippines get proscar online benicar hct 20-12.5 mg tablet buy celebrex celecoxib 200 mg dapoxetine priligy canadian store feldene buy valtrex cold sore treatment review fincar available at health department how to purchase isotretinoin bactrim ointment buy how to buy bactrim online fincar overnight delivery can you buy motilium over counter in ireland fincar cost fincar sale no prescription fincar with no prescription buy motilium in canada fincar oral tablet no prescription discount fincar no rx in us cost of cytotec tablet cheap finasteride australia netw 230 xp can you get high off of metformin 60sekunden trading spiele bdswiss de anmelden bdswiss ähnlich webseiten bester broker optionen kleinanleger testsieger binäre optionen 10euro mindesteinzahlung binär option plattform binäre optionen strategie für anfänger binäre optionen demokonto unbegrenzt binere optionen liste www 24option com options handeln bdswiss börsengang anyoption zahlt nicht aus wie funktioniert anyoption binäre optionen 5 minuten strategie autopzionibinarie ora broker demo forex trader regole per fare trading operazione binarie buone o no power option recensione iq option stockpair trading trading binario truffa htc hollywood trading company shop online investire soldi best online trading platforms italy revia cheap online uk cleocin generic casodex ordering without dr buy tenormin without a prescription overnight delivery buy principen on line buy cheap feldene under without rx overnight no prescription keflex order casodex free next day aircasodex on line buy cleocin online overnight buy cycrin pills in toronto buy benicar online pills desogen overnight without prescription u.s. pharmacies for asacol without rx buy arcoxia on line without a prescription casodex 50 mg online order estrace cream order estrace cream online order estrace online order estrace buy estrace cream cheap cheap estrace cream cheap estrace buy estrace cream buy estrace online uk buy estrace cream uk buy estrace pills buy estrace uk buy principen without a rx fare trading con mediolanum mattia forti opzioni binarie opzioni binarie demo gratis senza registrazione fai trading 63 in binary code strategia opzioni bi narie investire in borsa come si fa tradin on line candele giapponesi e optioni binarie metodi per guadagnare soldi purchase fincar visa premarin no prescription needed finasteride results review get an online prescription for finasteride pedir cita previa itv coslada online buy finasteride in the uk finpecia fast delivery overnight finasteride cost in mexico maxalto store paris nizoral pills maxalt purchase prednisone buy from uk problems with buying fincar without rx cytotec 200 mcg buy no prescription low price rx online website prednisone 20 mg maxalt 5 mg purchase without prescription english homework help websites term papers on breast cancer dissertation recommendations dissertation study habits buy essays online from scratch how to write a good application 2014 phd thesis presentation outline ocr salters chemistry coursework help help write scholarship essay homework help vista paper on insurance custom research papers write term papers thesis master security java e marketing master thesis sociology papers online cheap lisinopril 5 mg lisinopril 5 mg no rx buy lisinopril 5 mg 200mcg generic seroquel 200 100 50 300 mg without prescription buy cytotec 200 mcg without rx pharmacy where you can purchasr finpecia 1 mg without prescription how to purchase orlistat 120 mg where can i get requip 1 mg order premarin 0.625 mg online no prescription buy cytotec 200 mcg with no prescription buy discounted finasteride 1 mg online buy lisinopril 5 mg premarin 0.625 mg online pharmacy no prescription generic orlistat 120 mg is it legal to buy orlistat 120 mg online buy discounted lisinopril 5 mg online buy fincar india premarin 0.625 mg on line orlistat 120 mg online purchase canadian pharmacy no prescription lisinopril 5 mg do you need a prescription for prednisone 20 mg in mexico where can i buy prednisone 20 mg without prescriptions buy requip 1 mg online with no perscription orlistat 120 mg over the counter generic prednisone 20 mg without a precsriptions buy seroquel 200 100 50 300 mg without prescription australia buy genuine lisinopril 5 mg in the u.s. pay cod for cytotec 200 mcg without prescription buy finpecia canada online pharmacy no prescription prednisone 20 mg does seroquel get you sleepy reviews on nizoral cream purchase cytotec no prescription overnight shipping can you trip off of seroquel seroquel bipolar disorder reviews average cost of metformin cytotec where to buy it how to get off seroquel for sleep cytotec price manila will i get used to seroquel orlistat 60 mg for sale finasteride vs finasteride price is orlistat back in stock yet can you get high on revia buy orlistat diet pills purchase maxalt free consultation prescription abbreviation for nitroglycerin seroquel xr reviews anxiety prescription cytotec seroquel prescription discounts how much does a prescription for finasteride cost where to buy bactrim online buy bactrim online australia lisinopril 60 mg cytotec for sale in iloilo seroquel for anxiety reviews how do i get on finasteride how can i buy finasteride buy cytotec online no prescription uk seroquel for psychosis reviews seroquel discount cards buy anafranil online uk where to buy ciprofloxacin cheap alternative to lisinopril clomid where can i buy it buy proscar with paypal buy clomid in usa where to buy viagra in kuala lumpur where can i buy nolvadex from how to order lisinopril-hctz orlistat 120 mg fedex order finasteride 1 mg overnight order requip 1 mg online no prescription generic lisinopril 5 mg without prescription buy requip 1 mg online requip 1 mg cheapest place to order buy motilium domperidone can i buy ventolin over the counter in spain how to buy bactrim online where can i buy antabuse in the uk purchase doxycycline online buy ventolin supermarket buy amoxicillin online paypal buy zovirax cheap buy furosemide 40 mg online buy zovirax cream online buy doxycycline online overnight can i buy zoloft in thailand aciclovir tablets buy online australia buy doxycycline buy dapoxetine review buy ssri dapoxetine come investire in borsa con operazioni binarie option trade login opzioni binarie che accettano paypal binary option prosignals opzioni binarie 100 euro minimo blog trading online one touch opzioni binarie azioni binarie metodo camandela come investire in opzione binarie cosa sono ke opereziini binarie order motilium canada keflex buy online ventolin evohaler order how long to get proscar out of system augmentin 625mg tablets cost augmentin cost at target buy proscar hair loss arcoxia reviews buy ventolin nebules 2.5mg average cost of bactrim purchase valtrex canada buy motilium 10mg reviews on bactrim for acne can you get an outbreak on valtrex anafranil drug review cheap revia manufacturer getting off seroquel and losing weight lamictal free prescription bactrim septra reviews diflucan online pharmacy how to get proscar without order maxalt for cash on delivery order online prednisone without prescription fincar online no prescription robaxin with free fedex overnight proscar fedex shipping fincar cost buy proscar overnight delivery buy glucophage without a credit card proscar mastercard order scam binaryoption segnali trading giornalieri binario uso delle bande di bollinger nelle opzioni binarie optioni biniarie iq binary options affiliate opzioni binarie deposito 100 euro anna sante autopzioni binarie iq option prepaid opzioni binarie demo senza deposito corsi per opzioni binarie martingala con opzioni binarie binary option 60 sec 10 euro trade minimo 1 con opzioni binarie miglior sito per fare trade 60 secondi binary matrix university of idaho master thesis abortion debate essay essay community service project dissertation critique structure college application essay writing help tumblr buy college application essay questions 2014 dna essay paper essay questions for the great gatsby custom dissertation writers 6th dissertation promotional mix english dissertation dissertation services in uk 2010 essay on can money buy love law school essay admission for admisssion excellent essay writing online dissertation help nyc how to write graduate personal statement best site to get essays dissertation proposal service 1500 words emily dickinson essay custom thesis writers in toronto an essay of dramatic poesy dissertation writing assistance 2 days dissertation acknowledgements help writing a paper in apa format help desk essay social anxiety disorder essay outline where can you buy ventolin inhalers where can i buy phenergan over the counter buy cheap doxycycline uk buy zoloft online usa cheap alternative to augmentin buy zoloft singapore buy doxycycline online in australia buy half inderal la 80mg where to buy furosemide buy avodart uk where to buy dapoxetine in dubai can you buy ventolin buy aciclovir online uk doxycycline buy online us how to buy antabuse tablets buy zovirax acyclovir custom paper writing service reviews common application essay help york times sci 230 dna worksheet proj 586 aib problems xmgt 216 checkpoint short case organization prg 420 week 2 individual assignment qnt 561 week 3 individual assignment sci 100 stress effects and management proposal res 341 individual survey paper psy 250 psychology of personality proj 587 course project outline psy 340 week 3 dq 1 soc 120 week 9 capstone discussion psy 340 neurological research brochure progressive movement essay e trade on line time frame opzioni binarie commissioni trading roberto di stefano opzioni binarie binari option expires 60 s opzioni binaie utotomaticoù buy arimidex us buy metformin where finpecia dose arimidex uk sales no rx cod maxalt buy finasteride online without dr approval buy maxalt amex online without rx cytotec without prescription purchase finasteride online no membership buy arimidex pay pal without prescription purchase finasteride amex online without prescription buying orlistat with no rx purchase arimidex without rx to ship overnight buy a doctorate dissertation phd thesis dissertation british library college level descriptive essay woodlands help for homework dj resume phd thesis logistics speech on love how to write a good application business plan get paid to do homework homework help live need help with algebra 1 homework get assignment help nurse personal statement help with doctoral dissertation help with writing a dissertation methodology executive resume service nyc centenary college admissions essay uk essay writing services order statistics homework phd thesis proposal architecture dissertation sur la musique moderne uwc essay help help others in need essay me a writer essay ap biology homework help $10 a page assignments dissertation chair hell phd thesis on commodity derivatives phd thesis on hotel management criminal justice term papers order fincar without rx needed buy fincar online cod wie funktioniert 24option markets world market details id com spotoption android bdeswiss&referrer mat_click_id 3d301b829e45881b0ba77d40239ea989ec 20150516 22758 26mat_ bineareoptionendemo avatrade erfahrungen bdwiss 24 option binäre optionen beste systeme wie ist trading212 strategien für binäre optionen wie viel einzahlen bei anyoption kredit für binäre optionen tricks bei binären optionen how to get prescribed seroquel buy metformin online cheap purchase fincar without prescription needed auto binary it robot come si usa bswiss com contratti derivati binario forex trading systems conto demo trader binario come faccio a fare treding sito trading operazioni 60 secondi binary option robot compatible topoption trading charts online quale la miglior piattaforma per le opzioni binarie opinioni su opzioni binaries broker trade minimo 1 euro binary option robot stockpair i migliori libri sul trading e opzioni binarie can you buy furosemide over the counter opzioni binarie poste italiane mathematica simulazione montecarlo con opzioni trading opzioni binarie come funziona problemi connessione iqotion come leggere le azioni binarie come utilizzare le opzioni binarie sonia salerno opzioni binarie opzioni binarie con minimo deposito binary trading italiano cos è autopzionibinarie i forex trade 5 euro buy atarax no script baclofen overnight where can you buy finasteride in ireland buy cytotec online south africa prescriptions without scripts benicar buy metformin uk buy brand name finasteride maxalt in mexico without prescription arimidex fast delivery cytotec abortion pill buy online can u get high off requip buy orlistat in mexico arimidex no prescrption cheap 40 mg baclofen finpecia cipla purchase finasteride buy prednisone in the uk cheap doxycycline online where to buy phenergan elixir buy ventolin tablets where to buy lasix furosemide where can i buy ventolin inhalers buy aciclovir tablets boots buy celebrex australia where to buy bactrim ds buy phenergan with codeine how to buy zoloft online buy ventolin evohaler 100 mcg buy aciclovir nz buy real doxycycline buy neurontin australia hca 240 kidney failure worksheet fin 370 virtual organization strategy paper hcs 451 week 3 dq hca 240 week 3 dq 2 hcs 320 week 5 assignment iscom 472 lean enterprise fin 370 week 1 individual assignment anafranil 10 et grossesse eth 316 syllabus his 301 week 3 hca 270 time value of money part 2 fin 515 week 6 quiz hca 240 week 4 radio ad fin 420 final exam hca naturalny kwas hydroksycytrynowy 250 mg where can i buy erythromycin online uk buy neurontin uk buy generic amoxil can you buy doxycycline in boots buy doxycycline paste buy ventolin online eu online purchase of dapoxetine where can i buy phenergan medicine amoxicillin 500mg buy online uk where can i buy doxycycline for acne buy amoxicillin online next day delivery buy motilium suppositories buy dapoxetine in canada generic finasteride 1 mg online no prescription no prescription cytotec 200 mcg metformin 500 mg prescription cost ordering finpecia 1 mg from canada without a prescription maxalt 5 mg without prescriptions in usa low price rx online website premarin 0.625 mg prednisone 20 mg without rx orlistat 120 mg no prescription needed where to buy finpecia 1 mg buy orlistat 120 mg online made in america prednisone 20 mg online no prescription and overnight pharmacy where you can purchasr metformin 500 mg without prescription generic finpecia 1 mg canada cytotec peru costo 2012 seiten wie 24option binäre optionen handeln demo binäre optionen anbieter vergleich etrader direct ltd börsen handel binäre optionen where can i buy misoprostol cytotec binäre optionen mit schließen option 60 sekunden binäre optionen buch binäre optionen demo konto deutsche sprache werbung bei deutscher bundesliga optionen handel banc de binary test gtoptions binary option strategy and third party monitoring condizioni vip iq option opzioni binarie sul lotto turbo opzioni binarie bank of geneve iq option trackid sp 006 binarioption pokemon trading online come guadagnare con le opzioni stock option demo cosa sono le opzioni in borsa auto per opzioni binarie forex tester robot opzione binaria bdswiss risiko barbara von petersdorff 24option was sind binäre otptionen hedging mit binären optionen binäre option ohne einzahlung fincar cost fincar online without a prescription wholesale fincar fincar purchase overnight delivery purchasing fincar non prescription fincar how to order fincar real fincar without prescription cheap prednisone buy prednisone 5 mg best place to buy prednisone buy prednisone for humans purchase prednisone for dogs can you buy prednisone over the counter in greece buy prednisolone online buy prednisolone for dogs uk cheap prednisolone where to buy prednisolone 5mg for dogs buy prednisolone online uk buy prednisolone for cats buy prednisone online cheap prednisolone 5mg buy online where can i buy prednisolone for my cat buy prednisone for dogs order prednisone overnight cheap prednisone 20mg order prednisolone online prednisolone 5mg to buy where to purchase prednisone where to buy prednisolone for dogs can i order prednisone online opzioni binarie autorizzate consob forex charts euro usd autopzionibinarie demo gratuito fx trading guadagnare online opzioni binarie broker binario app ipad per grafici azioni binarie a 60 sec output zioni binarie forex opzioni binarie bonus senza deposito quando apre la borsa oro trading on line bpm opzioni binarie in borsa broker opzione binarie demo corso completo opzioni binarie come si apre un conto per fare trading come fare trading grafico per funzioni binarie esistono attivita basate sul traiding binario tutto quello che c e da sapere per fare trading con btp stockpair deutsche regulierung minimum einzahlung bei bdswiss binäre optionen die besten broker ohne mindesteinzahlung bdswisst erfahrungen option time bankdaten binäre option gewinne wie können sie $20.000 pro monat binäre optionen steuern binäre optionen signale seriöse binäre optionen broker kann ich in mazedonien mit bdswiss handeln wie sicher ist anyoption rboptions erfahrungen binäre optionen trader binäre traden system binär optionen strategien optionibinarie opzioni binarie broker italiani roberto molina trader investimenti redditizi segnali forex in tempo reale gratis lira turca option q option notizie sulle opzioni binarie brokers opzioni binarie 60 secondi 0.45 mg online order premarin where can i buy cytotec in cebu online maxalt buy metformin overnight herbal alternative to lisinopril acheter orlistat buy maxalt without prescription lisinopril uk orlistat 180 mg buy cytotec singapore buy baclofen uk orlistat shortage overnight maxalt c.o.d baclofen 20 mg math 156 annotated bibliography mat 222 week 1 homework mgt 521 planning and measuring performance paper netw420 week 3 ilab mat 117 week 5 dq 1 ldr 531 week 5 motivation plan oi 361 week 4 mental model phil 201 lesson 19 liberty acct 212 final exam answers phl 443 week 4 management planning presentation mgt 230 ntc 362 week 3 individual assignment phi 208 discussions phl 458 dq perfect binary options uk strategy binary options uk daily rainbow strategy regulated binary options uk brokers canada buy binary options uk signals binary options uk trading method binary options uk vs options binary options uk game binary options uk trading platform provider binary options uk trading in pakistan binary option trading legal in india free binary options uk trading demo account no deposit binary options uk brokers cftc binary options uk reddit binary options uk scams binary options uk trading signals blog binäre optionen webinar aufgenommen 24option mindesteinsatz binäre optionen 60 sekunden binäre optionen broker mit 100 euro indikatoren für binäre optionen www zoomtrader com william sanders binäre optionen binäre optionen demokonto ohne anmeldung bdswiss where buy cycrin online principen no prescription asacol non prescription for next day delivery casodex no prescription needed 50mg buy no prescription revia keflex prescription order order lamictal online without a prescription where can i purchase feldene online lamictal order purchase cheap lamictal buy cheap revia without prescription revia online cheap buy keflex without prescription australia buy tenormin pay pal without prescription benicar u.p.s shipping cod cycrin over the counter keflex cod online orders revia buy revia buy generic lamictal online laborsafacile demystifying dissertation writing single sistema vincente per opzioni binarie migliore piattaforma trading trade online nokia forex trading courses cos è il trading forex demo borsa termini condizioni iq option come leggere un grafico per le opzioni bi arie trading on line demo gratis demo autoptionbinari buy finpecia online australia pharmacy where you can purchasr cytotec without prescription online pharmacies metformin order maxalt on line maxalt no rx online finasteride and fedex lisinopril order online purchase online prescription finasteride purchase arimidex online without prescription canadian pharmacy no prescription cytotec buy cheapest arimidex buy finasteride daily use non perscription cheap maxalt online pharmacies no prescription finasteride finasteride online buy cytotec misoprostol tablets selling cytotec in dubai mkt 431 niche marketing and customer involvement presentation ldr 531 week 2 team reflection hca 240 kidney failure worksheet res 341 week 5 exercises psychology 104 midterm comm 102 practice test cja 204 week 2 fin 366 online uop prg 420 eth 316 week 1 acct 211 individual learning project engl 102 sfu outline acc 410 week 5 final paper mat 126 week 3 discussion 1 comp 230 week 5 quiz phl 458 solve a problem paper buy prednisone online overnight anyoption anleitung broker vergleich binäre optionen forex binäre optionen 60 sekunden strategie www binäre optionen demokonto binärhandel bei optionbit algobit binäre optionen broker deutschland mindesteinzahlung anyoption app top option traden mit binären optionen lernen bdswiss pc platform wie funktioniert 24option welches zeitfenster binäre optionen erfahrungen mit bdswiss 365trading erfahrungen option navigator test binary options uk brokers with free demo account binary options uk trading trends binary options uk strategy forex free binary options uk trading ebook can u get high off seroquel finasteride cost prescription cita previa del servicio canario de salud online order 60 mg orlistat online by fedex orlistat reviews getting off seroquel side effects maxalt-mlt 10 mg price price of finasteride in canada get a prescription for finasteride online cheap cytotec pills successfully coming off seroquel buy anafranil no prescription 20 mg lisinopril sale no perscription cheap revia treatment price of cytotec in mauritius is orlistat on 340b selling cytotec cebu pharmacy direct gb finasteride online finasteride prices bd swiss promo code where can i buy valtrex oral finasteride cost in south africa can you get high on anafranil buy bactrim canada buy cytotec tablets non rx cheap requip traden mit binären optionen binäre optionen broker mit startguthaben topption betrug erfahrungsberichte anyoption andyoption live wie ist trading212 binäre optionen 60 handeln 24option erfahrung binäre optionen traden 31 in 60 sekunden mit binary options verdienen mit mini options handeln bester binäre option broker cheapest finasteride online uk how much does cytotec pills cost where can u buy cytotec finasteride uk buy do you need a prescription for arimidex what stores sell cytotec buy arimidex nz where can i buy cytotec in durban where can i get finasteride from borsa italiana opzioni binarie broker opzioni binarie con payout maggiori call optionen handeln binäre optionen gefährlich binäre optionen auf aktien opzioni binarie un minuto opzioni binarie con deposito con bonifico la casalinga che guadagna 7000 al mese facendo trading iq ption broker opzioni eurex autopzioni binarie a un euro login chiudere il conto iq option investimento sicuro free forex demo guadagnare con il trade on line iq demo tradin binario requip off label where to buy orlistat cheap lisinopril combinations cheap orlistat singapore lisinopril 10 mg lupin cheap orlistat from china order rx free maxalt online pharmacy metformin want to buy metformin in usa purchase metformin on line no rx where to buy cytotec pills in dubai where to buy cytotec online orlistat 60mg purchase metformin pay pal without rx arimidex mg lisinopril 20 mg cost buy finasteride online in india buy finasteride europe maxalt without a dr where to buy finasteride (proscar finasteride) buy finasteride merck lisinopril 10mg tablets prices buy maxalt without a rx overnight shipping 60 mg baclofen united pharmacies finpecia generic where to buy finasteride cvs legit site to buy finasteride how to buy maxalt online without a perscription benicar us hat happened to orlistat purchase online maxalt without rx seroquel 100 mg street value online overnight shipping maxalt amsa fast orlistat diet pills fedex fincar without priscription order maxalt next day cheap metformin xr weight loss price finasteride australia finasteride trying for baby finpecia american farmacies cost of premarin without insurance buy metformin metformin xr glumetza fortamet riomet lisinopril without script where can i buy cytotec over the counter where to buy original cytotec in manila premarin to get pregnant seroquel and price selling seroquel xr buy cytotec baguio city how to get prescribed cytotec buy generic cytotec online kommentare mit titantrade cheap propranolol online buy metformin online no rx maxalt fedex no prescription metformin premarin rezept orlistat 60 mg without prescription buy prednisone online with no perscription buy premarin drugs where can i buy metformin arimidex order online purchase metformin pay pal without rx purchase cheap requip buy discount metformin line where can i get orlistat opzioni binarie ora openbinary demo siti di opzioni binarie dove si può scommettere 10 euro video trader con piattaforma top option trading tempo reale come fare una buna puntata su azioni binarie login iq option con unaltra email opzioni binarie cosa significa apple iphone trading online buy maxalt without a prescription buy maxalt online without a perscription buy strattera online no prescription bd swiss com nizoral shampoo singapore comprar viagra levitra e cialis buy robaxin without prescription levitra frankreich viagra stl buy online 2cialis levitra sales viagra erythromycin no prescription bienfait viagra le viagra effets secondaires viagrawithoutprescription.us buy orlistat without prescription premarin purchased online without prescription 5 mg lisinopril buy arimidex online now buy finasteride amex online finasteride without a prescription or cytotec oral tablet no prescription discount buy generic premarin from india buy arimidex with american express buying orlistat online without prescription lisinopril purchase no perscription maxalt safe buy finpecia online no prescription maxalt with fedex buy arimidex where dove investire in opzioni binarie international currency interactivebrochers segnali di trading in opzioni binarie opzioni binarie demo gratis senza registrazione grafici trading top option minimum trade cedar trading esempi di trading opzioni binarie iq optiom come funziona il binary trading opzioni binarie bonus gratis ioption login top opzioni binarie demo trqdin binario opzionibinarielegali dallo stato hcs 449 case study analysis presentation eth 125 appendix b his 204 week 2 discussion 1 his/125 week 9 hrm 310 week 2 hca 270 week 2 assignment hcs 449 fi515 week 4 exam inf 220 week 2 assignment hsm 220 week 7 dq 1 gen 200 scavenger hunt law 531 entire course etx 125 jupiter hcs 430 week 4 outline plavix prescription assistance cost of viagra in india antabuse 250 mg tablets viagra for women for sale reviews for generic levitra online weightloss forum orlistat uk cheap buy generic maxalt online metformin canada maxalt without a persription online pharmacy maxalt no prescription lisinopril mail order buy orlistat online uk buy prednisone australia trade 1 euro cosa sono le azioni binarie perche prima nelle opzion ibnarie c era il 90 ed ora l 80 option investment come effettuare un prelievo da iq option optionrally com iq option consob opzioni binarie video testimonianza proposto su libero miglior sito per trading binario come fare trading da casa ig trading can you buy cytotec over the counter order prednisone for dogs online how can i buy metformin buy amoxil usa orlistat 120mg maxalt fedex orlistat online pharmacy buy atarax australia orlistat tablets usa cheap proscar lisinopril mg day cheap cytotec pills can i buy cytotec in boots maxalt online prescription lisinopril usa where to buy cytotec in angeles city orlistat capsules price india fedex maxalt overnight without a prescription where can i buy finasteride uk notizie opzioni binarie iq option telefono opzioni binarie 10 euro di bonus opzioni binarie treding iq option demo binary opzioni binarie piattafirna mobile trading con pochi euro best forex site biopzioni binarie free forex account opzioni binarie ig markets operazioni binarie dov e l inganno buy fincar next day delivery fincar ordering without dr fedex fincar overnight without a prescription fincar overnight fedex buy fincar online without a script fincar with no prescription overnight shipping purchase fincar cod overnight delivery cytotec 100 mg without a prescription buy maxalt online without prescription maxalt without a perscription overnight shipping finasteride non prescription lisinopril canadian pharmacy purchase finasteride online with overnight delivery buy discount requip online how to buy metformin without a prescription next day delivery on lisinopril saturday buy arimidex from india purchase premarin amex online without rx finasteride no physicisn consult premarin without prescription shipped overnight express us finasteride without prescription arimidex orderd online without prescription buying maxalt online without a perscription buy lisinopril cash on delivery buy motilium instants where can i buy bactrim cream fincar online how to buy stromectol buy fincar online canada how to buy bactrim online where to buy propranolol forum buy generic fincar online no prescription purchase estrace cream cheap lisinopril buy fincar oral where can you buy propranolol buy discounted fincar online unterschied zwischen cfds und binär optionen binäre optionen online broker binäre optionen broker schweiz was ist ein demokonto titantrade binäre optionen strategie mit aglgoryhtmus formel binäre optionen - meine geschichte forum avatrade download top option erfahrungen zoomtrader george s binäre optionen brokervergleich bdswiss 25 euro dieseriösesten und besten händler für binäreoptionen fence strategie binary optionen binäre optionen broker mindesteinzahlung 100 euro binäre optionen xtb binär optionen handel für anfänger wer hat erfahrungen mit anyoption forum option time forex binary optionen 24option auszahlung erfahrung binär optionen affiliate programm copy trader opzioni binarie taurus trading demo opzioni opzioni binarie strategia 5 minuti grafici a candela gratis per opzioni binarie trading finanziario binario demo iqoptionsd binaryoptions borsa imparare a investire nelle opzioni binarie opzioni binarie petrolio con 100 euro voglio guadagnare it anyoption com binario it opzioni com corso gratis forex opzioni binari cosa sono iq option come funziona www bdswiss com trade opzioni binarie demo 1 euro si può fare trading binario senza broker trading iq option opzioni binarie trenta secondi opzioni binarie60 c0m scalping opzioni binarie option signals buy usd online intesa san paolo opzioni binarie gps forex robot 2 download sistemi binari trading www opzioni binarie it binary options trading commenti su le operazioni binarie iq turbo demo per le opzioni binarie opzioni binarie con importo minimo iqopzioni binarie it iq option take profit hack binary option iq option wiki broker autorizzati consob fap turbo gratis optioni binari iq trading online opzioni binarie minimo opzioni binarie broker autorizzati consob corso opzioni binarie gratis skywalkmedia binar options broker opzioni su azioni brokers trading opzioni binarie opzioni binarie come guadagnare out opzionibinarie platform binary options ebook gratis opzioni binarie trading online minorenni iq option affidabilità la borsa facile euro usd tempo reale demo reale opzioni binarie www iqopition com opzioni bibarie guadagnare 200 euro al giorno opzioni binarie trading 212 fa azioni binarie opzioni binarie american express rischi opzioni binarie opzioni binarie come iniziare iq option deposito fair binary options linkedin consigli trading login big optine binry operazioni binarie che ne pensate autopzioni binarie it il trading con le operazioni binarie www beeoptions com corsi trading online gratuiti opzioni binari low cost trade oro demo come faccio a guadagnare soldi su internet le opzioni binarie sono semplici e si puo gadagnare piu facile opzionibinarie automatica opzioni binarie sito serio e sicuro trading opzioni binarie condizioni il miglior broker opzioni binarie migliori siti scommesse currency exchange rates open market pakistan serviziopzionibinario option binary 15 euro libri per imparare a fare trading siti che fanno trade con un euro aprire un conto per investire opzioni trade minimo 1 con opzioni binarie full quote netdania conto demo su binary option robot orari negoziazioni opzioni binarie iq option prelievo stock option trader antonio lorenzo trading binario video auto combinazioni binarie segnali binari softwere opzioni binarie bpv treading an line binario opzioni binarie automatico opzioni binarie il miglior opzioni binarie piattaforma fineco il sole 24 ore opzioni binarie investing group binary options iq option demo account capire l andamento di un opzione binaria configurazione computer per operaxioni in borsa https www iq option iq option fr trade options conto demo gratis opzioni binarie 60 secondi opzione binarie iq option lp optionweb com it landing20 webinar opzioni binarie binary translator investimento sull oro opzione binare roberto di stefano opzioni binarie segni per leggere e investire in opzioni bilaterali cerco piattaforma demo opzioni binarie currency forex online trading programma di prova per opzioni binarie opzioni binarie con investimento minimo di 1 euro aggiungere bande di bollinger opzioni binarie stock on line open a trading account futures 24option com è affidabile strategia opzioni binarie 60 secondi rsi binary united iq opinion demo puntate binarie iq option e seria da povero a ricco opzioni binarie opzioni binarie squadre di calcio strategia per opzioni binarie migliori broker per opzioni binarie blanc de binary binäre optionen geld auszahlen binären optionen demokonto wo kannann am besten binär traden unterschied zwischen cfds und binär optionen binäre optionen tipps forum binäre optionen gewinn steuern österreich binäre optionen kerzen binäre optionen trends trading212 binäre optionen reich werden binäre optionen demo modus sito più usato x fare trade open a trading account futures siti di opzioni binarie dove si può scommettere 10 euro opzioni binarie con deposito con bonifico quant è il bonus di iqoption siti binarie demo bbinarycom opzioni binario demo impara a fare trading con le opzioni binarie iq option minimo prelevabile activeoptions operazioni binarie opzioni binarie wikipedia qualcuno fa trading on line saprebbe spiegarlo strategie opzionibinarie 5 minuti cosa utilizzare per le opzioni binarie operazioni binarie regulated options è una bufala opzioni binarie piattaforma demo gratis binarie trading erfahrung iq option opzioni binarie principianti ztrategiedi trading on line sistema binario si guadagna con il tradimg i migliori libri di opzioni binarie trading opzioni binarie con investimento minimo 1 euro broker con demo qqqq system broker opzioni binarie sicuri demo opzioni binarie stockpair opzioni binarie credit suisde options demo opzioni binarie punto com come fare soldi con le opzioni binarie certificati leva fissa trading iqoption racing как зарабатывать на iq option видео renato di lorenzo opzioni binarie www la borsa facile it broker opzioni binarie con 30 secondi binarioption binary optionen binäre optionen verstehen kann man mit binären optionen geld verdienen binäre optionen wiki optinoyard binäre optionen broker seriös bdswiss sicher binäre optionen 30 minuten strategie optionbit erfahrungen binäre optionen deutschland anyoption bewertung ava trade opzioni binarie expired time giovanni romano trader opzioni binarie piu sicure azioni binarie ig aprire conto iq option plus 500 opzioni binarie forex robot per opzioni binarie auto opzioni binarie funziona eventualmente binary options roberto the trader from italy binary options autoopzionibinarie programma https iqoption com paypal di forex gratis broker autorizzati opzioni binarie trading binario demo senza deposito miglior libro su opzione binarie broker futures come funzionano le opzionoi ninarie one touch broker per fare trading corso trading opzioni operazioni binarie senza bonus e italiane kembimi valutor sot online esperienza con opzioni binarie trade demo siti borsa sistema binario siti conto demo bank the banary iqoption truffatore iqoption comrecensioni gen 480 critical thinking case study hrm 300 entire course hca 270 week 2 assignment contractual allowances iq opon demo online trading trading binario demo 60 secondi piattaforma demo binari come vincere nelle opzioni binarie strategie opzioni binarie 15 minuti iq option it binari option no deposit bonus tradin binarie demo www opzioni binarie operazioni binarie in 60 secondi senza acquisti titoli sicuri per fare trading domani 19 gennaio video tutorial forex trading jqoption forex vuoi fare un po di soldi his/301 week 1 quiz fin 420 hcs 310 historical context matrix hca 270 final project resources hca 250 change and innovation paper it 205 week 6 checkpoint hcs 430 week 5 hca 421 week 5 discussion hum 176 week 3 internet and information paper marketsworld paysafecard call optionen handeln binäre optionen onvista binäre optionen schulung franz wagner anyoption auto trading for marketsworld handel mit binären optionen demokonto binäre optonen bdswiss entfernt dax 60 sekunden optionen etxcapital optionbit kosten optionbit erfahrungen forum gibt es deutsche broker für binäre optionen zoomtrader george s hca 250 week 6 dq2 ashford crj 303 week 2 dq 1 punishment mgt 380 week 3 learning team assignment executive memo ashford edu 639 week 4 dq 1 common beliefs ntc 249 week 1 dq3 gm588 week 6: six sigma and lean manufacturing in quality management � discussion 2 fin 467 week 5 selected property investment paper psy 322 week 2 dq 3 acc 206 week 4 chapter 7 exercise 3 law 531 week 5 learning team reflection psy 460 week 4 individual assignment architecture and the environment paper soc 105 (week 5) learning team assignment / role of sports in popular culture paper * acc 541 week 1 individual assignment accounting standards boards paper busn 115 week 7 discussions 1 effects of information technology on management acct 504 final exam answers acc 557 homework acct 301 week 1 acc 400 week 4 bis/320 business information systems final exam bshs 342 rite passage paper bibl 104 quiz 6 flashcards acct 211 syllabus liberty university bshs 462 achieving and maintaining individual excellence acct 211 midterm liberty university acc 650 managerial accounting acc 201 quizlet apol 104 week 5 bio 101 test acct 346 week assignment acc 460 week 4 individual assignment mgt401 final exam psy 375 week 2 dq 1 pareri sulle opzioni binarie consigli per il trading on line opzioni binarie senza deposito minimo come leggere le azioni binarie ebook strategie opzioni binarie come consultare gli indici per le opzioni binarie trading su opzioni binarie 60 secondi iq ooptions treading on line siti di trading binario deposito minimo basso cosa di dice in giro su autopzionibinarie robot trading automatico iq option autopzionibinarie come prelevare i soldi software demo per opzioni binarie impossibile trovare pro binary option com trading212 com mm522 final exam fin 515 week 3 quiz law 531 learning team reflection mat 222 week 4 assignment sec 360 exact value mat 222 week 3 discussion biol 240 exam psy 405 personality overview paper psy 360 week 1 assignment acc austin 290 bus 499 module 5 case ops 571 pizza store layout simulation soc 101 3rd assignment solution vincere con le regole binarie banc de binary maximum trade amount opzione binarie ritorno sulla perdita opzioni binarie broker trading simulator option 24 trading opzioni binarie deutsche bank opzioni binarie conti demo gratuiti option binary broker api developer banca popolare emilia romagna simulazione trading on line opzioni bianrie 60 sec strategia matematica opzioni binarie eng 102 pretest 3 mgt411 innovation planning and design paper bus 308 statistics for managers opzioni binarie di successo trading on line demo gratuiti senza iscriversi cos è il conto demo trading etzrader si fanno 500 con le opzioni binarie al mese recensioni autopzionibinarie opzioni binarie libro opzioni binarie giornale casalinga oq option auto binary it robot simulazioni opzioni binarie opzioni binarie cosa si dice trading system gratuito valute binaryoptions it com trader in opzini binarie come funziona il trading binario fineco trading demo opzioni binarie conti demo opzioni binarie all estero iq option come giocare www forex it avatrade binary options binäre optionen mit startguthaben pro binary option signals option 24 binarie it broker trading online binaryoptionsprosignals trading card creator metodo per operazioni binarie esercitarsi con le opzioni binarie opzioni binarie deposito minimo 10 euro trend binary options trading cnto demo unterschied zwischen cfds und binär optionen binã re optionen siti affidabili trading binario binäre optionen vs forex binäre optionen erfolgsgeschichten 60 sekunden trade optionrally betrug binäre optionen broker seiten bdswiss com test binäre optionen steuern binäre optionen automatisch traden ig binäre optionen trading demokonto test www stockpair barbara von petersdorff 24option demokonto 60 sekunden trades broker option binaire en france trading option binaire depot minimum option binaire graphique en direct options binaires tunisie option binaire volatilité option binaire compte gratuit broker option binaire bonus sans depot conseil option binaire en direct option binaire en ligne.com option binaire depot minimum option binaire bourse wiki comparatif doptions binaires 60 second binary options uk strategy pdf metatrader 4 binary options uk indicators binary options uk guide binary options uk us citizens binary options uk candlestick strategy binary options uk brokers united states binäre optionsmist wie ist trading212 binäre optionen handelssignale 2015 binäre optionen lernen binary option trading forex factory forex binary options uk trading system omni11 cmgt 445 week 5 dq1 interview techniques bus 430 week 1 individual assignment comparative law worksheet ashford crj 301 week 2 dq 2 adult vs. juveniles com 440 (week 4) individual assignment / confidentiality of sources paper * mmpbl 560 week 2 dq 2 cpmgt 300 week 5 dq 1 qrb 501 week 6 everything included soc 333 week 3 learning team assignment gender and the media eco 372 week 4 assignment fiscal & monetary policy presentation mgt 380 week 5 dq1 bis/220 final exam / freshly taken (university of phoenix) psych 570 complete course (organizational psychology) psy 322 week 4 environmental and consumer influences analysis paper pos 421 week 5 individual assignment math 231 exam psy 103 week 2 bio 100 practice test eco 550 midterm part 1 acc 548 week 6 fin 370 final exam free answers hrm 498 week 1 individual assignment bibl 104 quiz 4 answers psy 360 problem solving and decision making presentation cmgt 445 week 2 managerial issues bus 630 week 1 law 531 university of phoenix cis 339 ilab 1 hcs 578 acc 497 week 4 team assignment was anderes wie bdswiss wo man mit weniger geld einsteigen oder handeln kann binäre optionen handeln in deurschland binäre optionen broker analyse tool verbrauchertest binre optionen bineareoptionendemo wie kann man bei bdswiss geld verdienen uop qrb 501 psy 104 macquarie str 581 ethics reflection paper theo 104 db 1 psy 390 week 4 psy 322 consumer psychology and research res 342 week 2 team paper pos 110 week 7 bureaucracy and you soc 105 technology and online communities xacc 280 appendix b week 2 pos 110 week 9 final project psy 430 presentation tools psy 450 week 1 dq 2 soc 320 public policy social services sci 230 week 8 discussion question 2 proj 410 proposal psy 250 week 3 individual pos 420 individual assignment qnt 351 mystatlab week 3 acc 497 jobs nur 492 process improvement and change project presentation inf 103 computer literacy ldr 531 professional development plan paper cis 115 week 1 mgt 470 portfolio project theo 104 reflection paper bus 303 exam 1 ece 315 mth 221 week 5 eco 550 midterm part 1 math 116 final exam answers axia college soc 312 hrm 310 implementing change report hcs 413 request