Ce gandim. Ce vrem. Ce facem.
DoR Shop

„Frate, te iubesc.” Povestea unei fotografii.

În a doua zi de manifestaţii din Piaţa Universităţii, Gabriel, un protestatar, şi Bogdan, un jandarm, doi oameni care nu se mai văzuseră niciodată, s-au întâlnit într-o scenă deja celebră, la cinci metri de obiectivul fotografului Vlad Ilaş.

__________________________________
Text de Ana Maria Ciobanu
Fotografii de Vlad Ilaș
__________________________________

În seara de sâmbătă, 14 ianuarie, sute de protestatari din Piaţa Universităţii forţau cordoanele de jandarmi ca să poată mărşălui către Palatul Cotroceni. Vlad Ilaş, 23 de ani, stătea pe net în cartierul Băneasa, unde locuieşte împreună cu un văr. Nu deschisese televizorul pentru că oricum nu are cablu şi nu ştia ce se întâmplă în centru. Urmărise pe Facebook mişcările de solidaritate care au urmat demisiei lui Raed Arafat din funcţia de secretar de stat, dar nu ştia motivele scandalului şi nu-şi imagina că oamenii îşi vor muta nemulţumirile în stradă.

Fără să ştie că la Universitate se striga „Jos Băsescu” de mai bine de patru ore, la ora 18 Vlad a scris pe Facebook „De ce-l iubesc uneori pe Traian Băsescu. Un răspuns absolut genial” şi a postat un filmuleţ cu preşedintele răspunzându-i unui parlamentar rus la o întrebare despre intenţiile României faţă de Moldova: „Vă rog să notaţi că România nu are nici un fel de experienţă în anexarea altor state”. Pe la 19:30 l-a sunat un unchi din Gura Humorului, oraşul său natal, care voia să ştie mai multe despre ce se întâmplă în Bucureşti. Vlad a citit repede nişte ştiri, a vorbit cu câţiva prieteni pe mess şi le-a spus să-i ţină pumnii, că se duce în piaţă să facă fotografii. Şi-a pus în geantă două aparate foto şi un obiectiv de distanţă, şi-a luat mănuşile şi a condus spre Piaţa Universităţii. Pe drum s-a gândit doar că vrea să surprindă „emoţii”.

Vlad a terminat Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării în 2010. În 2011 a absolvit un curs de cameraman-fotoreporter la Intact Media Academy şi din decembrie e cameraman în trust. S-a apucat serios de fotografie acum patru ani, când şi-a luat primul aparat DSLR. A ajuns în piaţă după ora opt şi a început să facă fotografii încă de când a ieşit din pasaj, spre Facultatea de Geografie. I s-au părut cam puţini protestatari şi s-a enervat când a văzut reflectoarele puternice ale televiziunilor; creau un aer de reality show şi răpeau din autenticitatea şi naturaleţea fotografiilor.

***

Sâmbătă la prânz, Bogdan, 36 de ani, subofiţer în cadrul Jandarmeriei Române, a mâncat ceva cu prietena lui, Mădălina, 22 de ani, şi a plecat la serviciu. La ora 18:00 a coborât din echipaj în Piaţa Universităţii. Nu fusese în prima seară de proteste, la Cotroceni, dar ştiind că manifestanţii au fost paşnici, a coborât, ca şi ceilalţi colegi, fără cască sau scut, pentru a semnala că nu au venit echipaţi pentru o intervenţie. Cu toţii purtau combinezoane de iarnă, bocanci, scurte, şepci şi aveau la ei „tonfa din dotare”.

Înainte să fie jandarm, Bogdan a lucrat timp de şapte ani în restaurante din Grecia, Anglia şi Cipru. A început ca picol şi a ajuns să fie şef de sală şi om de bază pentru patron. Acum cinci ani s-a întors în ţară şi pentru că se simţea apt fizic, s-a hotărât să îşi potolească o mai veche „sete de dreptate” şi s-a angajat la Jandarmerie.

Îi place meseria lui pentru că nu oricine poate să o facă, deşi crede că mulţi îşi imaginează că jandarmii sunt „nişte ţărani lopătari care au venit în Bucureşti”. Ştie că afară jandarmii sunt mult mai respectaţi de cetăţeni şi nu înţelege de ce în România puţini îşi imaginează că e şi el un om, că merge cu cortul în Vamă, că vorbeşte patru limbi străine, că în ultimii ani, nici el, nici prietena lui nu au ratat nici un concert rock mare (AC/DC şi Bon Jovi au fost preferaţii lor). Bogdan face parte din „unul dintre cele mai bune detaşamente specializate pe concerte” şi în general e mobilizat fie la spectacole, fie la meciuri.

***

În prima jumătate a zilei de sâmbătă, Gabriel stătuse pe net şi citise tot ce prinsese despre proteste. Tânărul de 27 de ani locuieşte într-un apartament din Giuleşti, cu sora şi părinţii lui. Nu a lucrat niciodată pentru că nu a vrut să facă parte din sistem. Susţine drepturile animalelor, e împotriva eutanasierii maidanezilor şi merge la toate întâlnirile Occupy Romania. De Ziua Drepturilor Omului, pe 10 decembrie, a ieşit în Piaţa Universităţii alături de alţi membri ai mişcării Occupy. În timp ce jandarmii îl luau pe sus, a arătat spre ei şi a strigat: „Şi pentru ei am venit azi aici! Pentru oameni!”. A fost amendat cu 500 de lei, dar asta nu l-a împiedicat să iasă în stradă şi sâmbătă după amiază, pe 14 ianuarie.

A mâncat nişte brânză cu roşii şi a plecat singur spre Piaţa Universităţii. Pe drum, s-a întâlnit întâmplător cu trei prieteni şi au mers împreună. Nu s-a gândit ce ar putea să schimbe cu prezenţa lui în piaţă, dar a fost convins că iubirea l-a scos din casă. Spune că iubirea a devenit o nouă religie pentru el, aşa cum e şi pentru „copiii indigo” (oameni cu un presupus scop divin care au printre caracteristici probleme cu acceptarea autorităţii şi cu integrarea în sistemele actuale). În decembrie, a tradus un mesaj al Ineliei Benz (parapsiholog) şi l-a postat pe pagina de Facebook a copiilor indigo din România: „Acea îndemânare pe care aţi adus-o cu voi fraţii şi surorile mele este aceea de a canaliza divinul pe Pământ. Ca tu să faci asta nu e nevoie ca tu să scrii cărţi, să pictezi tablouri sau să faci fotografii. Poţi desigur să faci asta şi vei avea nevoie să-ţi găseşti o carieră ca să-ţi plăteşti facturile, dar misiunea ta specială e ca să fii aici şi atât!”

Spune că de când se ştie a avut o premoniţie sumbră că o să moară în prima revoluţie care îi va urma celei din 1989. Nu are revoluţionari în familie, dar de mic şi-a dorit să schimbe lumea şi crede că de aici i-a apărut frica. În piaţă a scandat toată ziua „jos Băsescu” alături de ceilalţi participanţi şi s-a bucurat de energia care se crea între oameni. Fost membru activ al galeriei clubului Rapid încă de la 12 ani, tânărul care se autodescrie ca fiind un fost „rebel fără cauză” cu „droguri şi bagabonţeli” s-a hotărât în urmă cu doi ani să se maturizeze. Nu ştie exact de unde i-a venit dorinţa de schimbare, dar cu paşi mici a renunţat la atitudinea distructivă de pe stadion.

Pe la 19 au început să bubuie petardele şi Gabriel şi-a recunoscut printre protestatari vechii prieteni şi vechile obiceiuri. Pentru că violenţa făcuse parte din el, a înţeles că aveau nevoie de adrenalina aia atât de plăcută pe moment.

***

Bogdan şi colegii lui s-au prins de braţe când câţiva protestari au încercat să-i provoace punând mâna pe ei sau lovindu-i cu picioarele. Când jandarmii se ţin de braţe înseamnă că au o atitudine non-agresivă şi că încearcă să le transmită oamenilor că nu au voie să treacă printre ei. Nu se echipaseră încă nici cu căşti, nici cu scuturi. Până să înceapă petardele şi scandările de stadion, Bogdan înţelesese nevoia oamenilor de a-şi striga nemulţumirea. Văzuse pancarte cu care era de acord şi aprecia susţinerea pe care oamenii i-au arătat-o lui Raed Arafat, după părerea lui unul dintre puţinele modele din România.

Câţiva băieţi şi-au întins bannerele în faţa cordonului de jandarmi din dreptul Teatrului Naţional şi Bogdan a recunoscut printre ei mai mulţi membri ai galeriei Dinamo. E firesc ca jandarmii să-i observe imediat pe ultraşi. În timpul campionatelor, spune el, „de multe ori nu ne ne vedem cu femeile de câte ori ne vedem cu ei”.

Protestatarii au început să arunce cu pietre după mai multe tentative eşuate de a bloca traficul între Piaţa Universităţii şi Bd. Magheru. La opt fără un sfert, Bogdan şi-a văzut un coleg de detaşament cu sânge pe faţă, de la o placă de la fântână primită în cap. A fost norocos pentru că placa era subţire. S-au echipat cu căşti şi scuturi, dar încă doi jandarmi care purtau şepci au fost răniţi de pavele şi urcaţi în ambulanţe. În învălmăşeală, Bogdan s-a ales cu o zgârietură după ce a ferit cu mâna un fotograf de un bolovan care venea spre el. Pentru Bogdan, aruncatul unei borduri se traduce în tentativă de omor şi nu se compară cu nici o vânătaie pe care ar putea să o producă loviturile cu pulanul. Când îţi zboară borduri pe deasupra capului şi colegii strigă „piatră” ca să te avertizeze să ridici scutul, spune că e imposibil să nu tremuri pentru viaţa ta, oricât de experimentat ai fi.

În timpul confruntărilor dintre jandarmi şi suporteri, în afară de „fără violenţă” s-a scandat şi „România, stat poliţienesc”. Bogdan a ascultat mulţimea gândindu-se că nimeni nu ştie că „noi suntem mult sub norma europeană de forţă de ordine publică”. În piaţă s-a scandat şi „libertate”, despre care Bogdan spune: „libertatea ta se încheie când deranjezi libertatea altuia. Când oamenii nu mai pot să treacă pe stradă cu maşinile pentru că tu vrei să protestezi, le-ai încălcat un drept. Jandarmeria pentru asta este pe pământul ăsta”.

***

Vlad se temea doar pentru echipamentul foto. O bordură în aparat sau o îmbrânceală de la jandarmi puteau să-l lase fără peste 10.000 de lei, cât spune că valorau aparatele şi obiectivul. Se gândea că ceilalţi fotografi şi cameramani folosesc aparatura instituţiilor de presă şi nu au atât de mult de pierdut. Pe la 20:30 a vrut să treacă în mijlocul drumului şi să facă fotografii de la Troiţă dar, fără legitimaţie de presă, i-a fost imposibil să-i convingă pe jandarmi să-l lase. A traversat prin pasaj către Teatrul Naţional când incidentele se terminaseră.

După ora 21, când aruncatul pietrelor s-a potolit şi traficul s-a reluat, Gabriel era printre puţinii protestatari care mai rămăseseră pe partea cu Teatrul Naţional, aproape de strada Batiştei. Voia să se mute vizavi, dar i s-a părut că un jandarm se uită urât la el, ca şi cum l-ar bănui de ceva rău. S-a gândit că e din cauza hainelor. („Bat a ultras, huligan, cartierist şi aşa mai departe”.) A simţit nevoia să-i demonstreze că e paşnic, s-a dus la el şi i-a spus: „Frate, te iubesc! Nu te mai uita aşa la mine”.

Spune că după prima declaraţie a simţit că într-un fel şi-a schimbat destinul şi sentimentul că va muri într-o revoluţie i-a dispărut. Cu mâinile împreunate a rugăciune, Gabriel a pornit dinspre Batiştei spre Teatrul Naţional, oprindu-se pe la fiecare jandarm din cordonul de lângă trotuar ca să-i spună „te iubesc”. A trecut pe la 30-40 de băieţi şi jumătate dintre ei i-au zâmbit când au auzit ce le spunea. Alţii au rămas crispaţi; Gabriel crede că nu erau pregătiţi încă să se deschidă. Câţiva i-au spus „marş de aici”, dar nimic nu putea să-l oprească. „Eram chitit. Ştiam că am dreptate. Cu ce greşeam? Câtă bătaie puteam să-mi iau spunând te iubesc?”.

Bogdan spune că era obosit mental de la asaltul cu pietrele şi stătea încordat ca să nu rişte să fie luat prin surprindere de o nouă acţiune. Îl văzuse pe tânărul protestatar apropiindu-se și s-a gândit că e firav şi că nu prezintă mare pericol. Singurul risc era ca puştiul să aibă o sticlă sau o piatră în buzunar. Pe stadioane i s-a întâmplat de multe ori să fie abordat de tipi zâmbitori care de fapt se apropiau ca să arunce cu ceva. Puştiul ăsta în schimb părea sincer şi bine intenţionat.

La 5 metri de el, lui Vlad i s-a părut neobişnuit că un puşti se apropie de cordonul jandarmilor şi pare că îi roagă ceva.  Nu auzea ce le spunea, dar îi vedea pe unii că zâmbesc, pe alţii că îi strâng mâna şi a început să fotografieze scenele. Nu a folosit blitz-ul pentru că nu voia să piardă lumina şi atmosfera din stradă. Vlad a tras o succesiune de vreo 30 de cadre, cu Gabriel trecând pe rând de la jandarm la jandarm. La 21:21 a surprins scena câştigătoare: Gabriel şi-a împreunat iar mâinile în dreptul pieptului şi a spus încă un „te iubesc”, de data asta lui Bogdan. Bogdan a început să râdă cu poftă,  iar puştiul, înainte să treacă mai departe, i-a zâmbit şi s-a aplecat puţin în faţă, în semn de mulţumire, aproape atingându-i scutul cu cozorocul.

Când Gabriel i-a spus „te iubesc”, Bogdan s-a relaxat. Puştiul nu l-a auzit dar, în spatele scutului şi al vizierei de la cască, Bogdan spune că i-a răspuns „şi eu te iubesc”. Gabriel i-a văzut doar zâmbetul larg şi gropiţele şi a simţit că pentru o clipă au fost în acelaşi film.

Vlad a ştiut imediat că dintre cele 300 de fotografii pe care le-a făcut în ziua aceea, asta era cea mai expresivă. Nu s-a gândit însă că va deveni o poză simbol. Nu a vorbit nici cu Gabriel, nici cu Bogdan şi a continuat să fotografieze până când Piaţa Universităţii a fost evacuată.

***

Sâmbătă, după miezul nopţii, Vlad a publicat 20 de fotografii pe fanpage-ul lui cu 200 de fani şi s-a culcat obosit. A doua zi, poza cu Bogdan zâmbind şi cu Gabriel spunându-i „te iubesc”  circula pe mail-uri şi în reţelele sociale şi apărea pe blog-uri şi site-urile ziarelor. Până atunci Vlad făcuse fotografii la nunţi (care îi plac pentru veselie) şi strânsese 38 de like-uri la un instantaneu cu un cal pe malul mării.

În trei zile şi-a triplat numărul de fani şi şi-a văzut numele şi fotografia în ziare şi la televizor. S-a simţit puţin singur când succesul a dat peste el, pentru că prietena, angajată la o pensiune, era plecată la „revelionul ospătarilor”, iar familia era acasă, la Gura Humorului. Numai vărul a fost lângă el şi, entuziasmat de reacţia oamenilor, i-a trimis fotografia la BBC. Vlad nu credea că îl vor lua în seamă dar pe 17 ianuarie, şi-a văzut fotografia şi numele pe site-ul britanic. Acum simte că ştacheta e foarte sus şi că presiunea e destul de mare, dar speră ca imaginile din acea seară să-l ajute să fie din ce în ce mai bun şi să-şi construiască un nume în fotojurnalism.

Gabriel a aflat duminică la prânz de poză, de la un prieten care i-a dat link-ul pe mess. Nu a ajuns pe pagina de Facebook a lui Vlad Ilaş, ci a unui blogger, care o declarase „poza zilei” şi o încărcase şi pe pagina lui, unde a strâns cu aproape 1.000 de like-uri mai mult decât Vlad. Pentru că unii comentatori încercau să afle de ce râdea Bogdan şi-şi dădeau cu părerea, Gabriel a vrut să-i lămurească: „Le ziceam că îi iubesc, că sunt oameni ca noi, să conştientizeze şi ei asta”.

Gabriel a primit telefoane şi mesaje de la prieteni care voiau să-l anunţe că poza e peste tot şi felicitări online de la oameni pe care nici nu-i cunoştea. S-a bucurat când a văzut că şi alţii îi urmează exemplul şi le oferă flori jandarmilor. Mamei i-a plăcut fotografia, dar era îngrijorată că băiatul se duce în Piaţa Universităţii.

Luni, în a treia zi de când era mobilizat la proteste, Bogdan nu ştia de ce îi zâmbesc manifestanţii sau de ce vor să facă poze cu el. Nu îi îndepărta, pentru că erau paşnici, dar nu înţelegea de unde vine valul de simpatie. Apoi, când s-a trezit marţi dimineaţa, Mădălina i-a arătat fotografia pe care o primise pe mail de la o prietenă şi s-a lămurit.

Iubita l-a întrebat dacă poate să-i dea tag în fotografie. Bogdan a văzut că şi Gabriel are tag aşa că a acceptat şi apoi le-a scris prietenilor de pe Facebook: „Aseară m-a salutat lumea şi habar nu aveam dc. Până mi-a zis mândra că sunt vedetă pe facebook”.

I-a plăcut poza, dar i s-a părut că dacă nu ştii că înainte să fi fost făcută s-a aruncat cu pietre şi au fost oameni răniţi, îşi pierde din semnificaţie. Pentru că unii comentatori au râs de măseaua lui lipsă, jandarmul a simţit nevoia să comenteze pe pagina de Facebook a lui Vlad: „E bine că oamenii cu scaun la cap au înţeles că nu suntem doar nişte uniforme sau miliţieni cum spun alţii, ci fiinţe cu temeri, cu griji,cu nevoi, cu soţii şi copii, cu bănci de plătit, cu salarii tăiate (deci fără o măsea că deh, e scumpă înlocuirea), oameni care sunt ca voi, imperfecţi”.

Nota editorilor: Bogdan şi Gabriel au cerut să nu le folosim numele de familie. Având în vedere tensiunile din aceste zile, am fost de acord.

__________________________________

FOTOGRAFII

O selecție mai largă din seria de cadre fotografiate în acea seară de Vlad Ilaș. Cadrul celebru e al șaselea.112 Comentarii pentru “„Frate, te iubesc.” Povestea unei fotografii.”

 • Pingback: Exercitiu de imaginatie | s u p e r magnet

 • Pingback: Ianuarie 2012 « Jurnalul unei gospodine ratate

 • Leilana a scris:

  Aw, ce drăguţ. “Nu a lucrat niciodată pentru că nu a vrut să facă parte din sistem.” Mor pe ăştia care aspiră la ţeluri înalte numai pentru a-şi justifica propria neputinţă. O fi conştient Gabriel ăsta că dacă mă-sa şi tac-su n-ar face parte din sistem, el ar crăpa de foame? Mă rog.

  În altă ordine de idei, simpatic articol, aproape că m-ar fi făcut să văd Jandarmeria Română într-o lumină mai bună… dacă n-ar fi fost toate bătăile şi amenzile date pe absolut degeaba unor zeci, poate sute de cetăţeni nevinovaţi.

  • Piedone a scris:

   Dupa toate mesajele pe care le-ai scris am un singur comentariu catre tine:

   Esti o zgripturoaica insetata de bani, frustrata si “ne-luata la teatru”

   Dar totusi te iubesc :)

   PS: Vrei la teatru?

  • Leilana a scris:

   “Neluată”, nu “ne-luată”, dacă tot vrei să fii isteţ până la capăt. :* Şi eu te iubesc. Cred că o să ne înţelegem bine.

  • Piedone a scris:

   Leilana a scris: “Neluată”, nu “ne-luată”, dacă tot vrei să fii isteţ până la capăt. :* Şi eu te iubesc. Cred că o să ne înţelegem bine.

   —————–
   Mai greseste omu’, nu sunt perfect. Dar saru’mana pentru atentionari.

   “Cred că o să ne înţelegem bine” – Oficial nu stiu daca sa intru in panica sau nu :))

   Oricum,
   Pupaciuni 😀

  • Leilana a scris:

   Nu-i nicio panică, absolut niciuna – I really mean it. 😀 Să fie în cinstea diferenţei de opinii exprimată civilizat şi fără ură.

   Cu drag, nezgripţuroaica din mine 😆

  • Piedone a scris:

   Să fie în cinstea diferenţei de opinii exprimată civilizat şi fără ură.

   Cu drag, nezgripţuroaica din mine 😆

   ——————————————

   Fac cinste cu un cico, ce zici? =))

  • Leilana a scris:

   Sună bine. 😆

 • Ionut Bunescu a scris:

  Eu sunt blogger-ul care a postat-o pe pagina personala de FB si n-a fost o rea intentie cum se lasa de inteles din text. Eu am vazut poza in al meu timeline, stand pe FB de pe telefon, nu puteam da share, avea doar cateva like-uri, am salvat-o in telefon, apoi am pus-o pe FB la Mobile Uploads. Cand am vazut ca like-urile incep sa apara “fara numar” am cautat din nou poza, am scris VIA vladilas.ro. De la mine a mai luat fotografia si o doamna de la Europa FM din Targu Mures [mi-a zis Vlad de dumneaei] care a strans mai multe like-uri si share-uri decat mine. Am discutat cu Vlad toate acestea seara cand el ajuns acasa si s-a pus in fata faptului implinit.

  Ce vrea sa concluzionez este ca pe blog am pus-o doar dupa acceputul lui Vlad, i-am mentionat pagina de fotografie cu tot cu link, iar pe FB, poza are in descriere link-ul spre vladilas.ro + pagina lui de FB.

  Asta ca sa fim in regula, sa nu ma simt eu cu musca pe caciula ca blogger-ul care a facut poza celebra, dar “si-a atribuit” meritele.

 • scc a scris:

  @Leilana decat sa te legi de ce nu-ti convine tie mai bine ai aprecia curajul unui singur om de a transmite un mesaj si in numele unora ca tine care doar comenteaza de pe margine.

  Respect maxim Gabi! Respect Bogdan si ceilalti ca el! Multumim Vlad pentru poza

  • Leilana a scris:

   Da, mă, hai să facem un erou din el acum că s-a dus în Piaţă să le zâmbească jandarmilor. Orice gest de genul e admirabil dacă nu e făcut pe banii tăi.

  • andrei a scris:

   e clar ca domnita este setata pe bani. aia e fiecare cu ce-l doare.

   felicitari pentru articol !!

  • Leilana a scris:

   andrei, tu faci parte din cei care mănâncă aer şi beau idei, să înţeleg?

 • soare a scris:

  un articol care mi-a placut enorm…m-a emotionat pana la lacrimi si m-a intristat totodata intelegand ca noi oamenii luptam intre noi agresandu-ne, evitand sa ne implicam in a gasi solutiile care sa lase in istorie razboaiele,rua si agresiunile…
  multumesc autorului si tuturor personajelor participante..

 • Dorin a scris:

  Jandarmii sunt și ei oameni, nu merg acolo pentru că le place să îi bată pe alții, merg din alte motive.
  @Leilana: Tu dacă ai fi în locul lor ce anume ai face?

  • Leilana a scris:

   Asta ce e, un argument din ciclul “Da’ n-ai decât să faci tu mai bine, dacă eşti aşa deştept/deşteaptă”? M-au mai bombardat şi alţii cu faze de genul “sunt şi ei oameni, le ploua cu pietre în cap, e de înţeles că au agresat cetăţeni nevinovaţi”. Sunt curioasă, dacă te urcau în dubă şi te băteau cu bocancii fără să fi făcut nimic, tot aşa ai fi gândit?

  • Dorin a scris:

   @Leilana: 1) nu, e din ciclu: “dar tu dacă ai fi în locul lor ce ai face?”
   2) Dacă mă băgau în dubă și mă băteau cred că stăteam să-mi pun întrebări în legătură cu de ce am ajuns în dubă cu bocanci în gură. Nu cumva am greșit și eu undeva pe parcurs?

   Jandarmii nu sunt dușmanii decît în ochii celor limitați.

  • Leilana a scris:

   Nu am spus că jandarmii sunt duşmanii. Mă rog, am generalizat referindu-mă la ei în mod colectiv în primul comentariu. Îmi asum vina pentru asta. Da’ hai să nu scuzăm totuşi abuzurile lor printr-un “e de înţeles, se arunca cu pietre în ei”. Cum îmi spunea o prietenă deunăzi, nu e nimic de înţeles aici, cum nu e de înţeles nici ploaia de pietre aruncată de ultraşi.

  • Dorin a scris:

   @Leilana: nu mi-ai spus ce ai face dacă ai fi în locul lor, așa că îmi dai voie să speculez; o să o fac. Dacă ai fi în locul lor, ai face la fel. Probabil ai fi mai violentă sau mai puțin violentă – aici ține de caracterul individual. Dar ai da și tu în ăia care te amenință. Ai da de frică dacă nu din alte motive. Frica e un profesor cinic și neiertător.

  • Leilana a scris:

   E drept, m-am eschivat de la întrebare, dar asta s-a datorat faptului că răspunsul presupunea deja o intrare în zona speculaţiilor filosofice. Eul meu de acum nu simte nicio aplecare spre meseria de jandarm, şi nici spre violenţă, aşa că nu pot să îmi imaginez cu exactitate ce aş fi făcut eu dacă aş fi fost în locul lor, cum spui tu.

   Având în vedere fondul de violenţă care există, într-o măsură mai mare sau mai mică, în fiecare fiinţă umană, probabil că ai dreptate în ceea ce presupui despre mine. Explică asta abuzurile? Da. Le scuză? Nu.

 • Ildiko a scris:

  subscriu in intregime la comentariul de mai sus. exact asta voiam si eu sa zic.

 • Alex a scris:

  Din pacate pentru fiecare fost chelner cu spirit vamaiot, capatuit in slujba LEGII (nu DREPTATII, apropo), exista 1-2 cocalari fosti smardoiasi prin cartier care se cred serifi stelari si-si permit sa judece cine e vinovat si cine nu, si sa pedepseasca dupa bunul plac la adapostul uniformei si carapacelor de testoase ninja.

 • Titus Tomescu a scris:

  Brava, Leilana! Asa-i! Nu stiu daca manualele din Romania din ziua de azi mai contin “Povestea unui om lenes”, unde morala e foarte clara (desi in realitatea de azi nu mai se aplica) si lenea e rasplatita cu spanzuratoare.
  Articolul in sine e bine scris, pozele sant foarte bune, morala insa e sub semnul intrebarii. “Frate, eu te iubesc”… e echivalentul lui: “Muieti is pusmagii?” din povestea lui Creanga. Acest Gabriel nu are nici macar energia sa se revolte cum trebuie, nu ca saracu’ jandarm ar avea vreo vina facandu-si meseria. Morala asta e: jandarmul e la lucru, puturosul de Gabriel, nu!

 • mario a scris:

  e Gey de la Unione !!!!

 • The Dude a scris:

  De ce “mori pe ăștia, Leilana”? Nu-i deloc vina lor că sistemul îndeamnă la pasivitate și acceptarea necondiționată a sorții. Deviațiile cvasi-religioase de genul “copiii indigo” (dă-i un Google search, ca să vezi despre ce-i vorba) sunt inerente societății bolnave în care trăim. Le prefer pe astea ultra-ortodoxismului.

 • diana a scris:

  In loc sa ne bucuram de un moment frumos, stam sa il judecam pe Gabriel.
  Care lene? Omul asta ingheata in piata de 10 zile. A fost amendat de ziua drepturilor omului. A fost batut duminica si tot ii iubeste pe jandarmi pentru ca intelege ca asta e slujba lor dar crede ca lupta pentru ei. Iese in strada pentru drepturile animalelor.
  Ok nu are card, birou si masina de serviciu. Are constinta si asta e mai valoroasa.

  • Dorin a scris:

   @diana: cîtă suferință pe capul lui. Eu am respectat toate legile, nu am luat amendă, muncesc ca să plătesc taxe și impozite pentru ca oameni ca el să ia ajutoare de șomaj… Vorba unei pancarte, îmi cer scuze față de pierde-vară că nu muncesc mai mult ca să poată și ei să aibă un trai mai bun.
   Văd că a munci e un lucru tare prost văzut în țara asta. sunt 12000 (sau 22 de mii?) de joburi pe site-urile de specialitate. Încă pe-atîtea dacă mergi din magazin în magazin să vezi ce oameni mai angajează. Să se ocupe astea și după aia o să le plîng de milă tinerilor care nu pot să se angajeze.

  • Leilana a scris:

   Cât sentimentalism, mi-au dat lacrimile. Hai să facem toţi ca el, să vedem, o să ne dea conştiinţa de mâncare? Nu mă leg de valorile lui morale, dar mi se pare o lipsă de bun-simţ enormă să faci pe marele boem cu suflet mare pe spinarea părinţilor tăi. Fă pe boemul pe propriile tale picioare, dacă te ţine.

 • Piedone a scris:

  Dragi pretini,

  Felicitari pentru articol, mi-a inseninat ziua.

  Va rog sa va vedeti de joburile voastre obosite de zi cu zi si sa nu mai atentati la libertatea omului. Nu vrea sa munceasca nu munceste. Care e problema voastra?

  De 4x love (fotograful, gabriel si bogdan si autorul articolului) :))

  • Leilana a scris:

   Problema mea e că îi plătesc io şi alţi obosiţi ca mine ajutorul de şomaj. Aia e problerma mea. 😀

  • Piedone a scris:

   @Leilana a scris: Problema mea e că îi plătesc io şi alţi obosiţi ca mine ajutorul de şomaj. Aia e problerma mea. 😀

   ——————————

   Draga Leilana si eu sunt un obosit la fel ca multi altii. Asta e sistemul in care traim. Get used to it. Trebuie sa recunoastem ca romanii sunt niste lenesi nu numai la munca. Hai sa lasam deoparte asta.

   Cati au iesit in piata la protest macar o zi? Eu muncesc in sistemul privat, n-am iesit pentru bani, pentru taieri de salarii sau mai stiu eu alte cele. Am iesit pentru ca am simtit nevoia sa rabufnesc alaturi de altii si pentru ca trebuia sa arat ca sunt si eu acolo pe langa batrani, bugetari, usl-isti, baieti cu ochi albastri, bla bla etc. Am fost acolo vreo 2-3 zile, cred eu ca a contat o voce in plus.

   Comentariile de genul ca ii platesti somajul nu isi au rostul. Parerea mea e ca ai o frustrare ca muncesti si p’ala il doare in pix si face ce vrea muschiul lui. Si eu sunt frustrat ca nu ma pot trezi dimineata cand doresc, ca sunt stresat ca bla bla. Asta e societatea in care traim. Nu totul e roz :)

   Parerea mea e ca am deviat de la subiect cu aceasta discutie despre munca si nu e bine deloc;

   Asa ca hai sa luam exemplu tocmai mesajul lui Gabriel si sa nu mai acuzam si sa facem zgomot pentru ceva ce nu isi are rostul:

   Fratilor va iubesc! (Fetele au prioritate)

   Pupaciuni si numai bine!

  • Leilana a scris:

   Eu recunosc cu smerenie, nu am ieşit la protest. Nu am ieşit pentru că nu pot să scandez la unison cu oamenii de acolo fără să mă simt o ipocrită. Nu pot să văd lucrurile doar în alb şi negru, să arăt cu deştu’ spre clasa politică şi să zic că ei sunt lupii şi noi mioarele nevinovate. Politicienii sunt aşa cum sunt pentru că noi le-am permis, pentru că noi i-am votat, pentru că noi le-am tolerat mârşăviile. Politicienii fură la scară enormă pentru că şi noi furăm la scară mică ori de câte ori putem. Şi până nu o să ne dăm seama că principiile pe care se sprijină societatea noastră sunt greşite, slabe şanse să se schimbe ceva în bine. Zic eu.

   Dar destul cu negativismul, vorba aia. Poate, cine ştie, protestul ăsta să fie un semn că se schimbă lucrurile în bine. 😀

 • Cezar a scris:

  Mirobolant…
  Ia te uită cine se duce-n Piaţa Universităţii?… La 27 de ani, “Nu a lucrat niciodată pentru că nu a vrut să facă parte din sistem.” Apără drepturile maidanezilor pentru că el ştie cel mai bine cum e să ai un culcuş cald şi să rozi un ciolan pentru care n-ai muncit. Da’ stă pe Net cu zilele şi merge la toate întâlnirile Occupy Romania. OOOOFFFFFFF, câtă treabă mai are şi ăsta, săracu’. Şi de doi ani s-a maturizat… Adică i-a zis mă-sa: “ori te laşi de droguri, ori dormi în stradă.” Avea şi ea dreptate: îmbracă-l, spală-l, plăteşte-i Net şi telefon mobil, dă-i să sugă şi mai dă-i şi să tragă pe nas?!?
  Dacă mai există “copii la indigo” ale unui asemenea avorton social, ar fi tare bine să-şi dea foc. Cu toţii… Da’ să se aprindă unii de la alţii, că-i păcat de chibrituri.

  • Corina a scris:

   Subscriu. In totalitate. Contextul l-a facut pe unu care habar n-are de capul lui sa fie un pic celebru…Oricum articolul mi se pare “construit” inteligent, pentru a provoca si promova niste fotografii, care altfel n-aveau mari sanse de succes, pe langa “marfa” livrata de carele de televiziune…

 • The Dude a scris:

  Piedone, și jandarmul, și fotograful au “job-uri obosite de zi cu zi”. Nu mai pun la socoteală faptul că dacă n-ar fi existat “job-uri obosite de zi cu zi” n-ai fi avut o tastatură sub degete.

  • Piedone a scris:

   The Dude a scris:
   în 23-01-2012 la 15:05

   Piedone, și jandarmul, și fotograful au “job-uri obosite de zi cu zi”. Nu mai pun la socoteală faptul că dacă n-ar fi existat “job-uri obosite de zi cu zi” n-ai fi avut o tastatură sub degete.
   —————————

   Amice joburi obosite de zi cu zi sunt toate, de la a fi vanzator la aprozar pana la a fi trader pe bursa. Am generalizat.

 • Iulian Puiu a scris:

  Leliana si Titus Tomescu par sa locuiasca în acelasi cap… mai deschideti si voi ferestrele ca poate va e rau de atîta munca si v-ati acrit nepermis de mult. din povestea asta voi trebuia sa întelegeti altceva. Gabriel, care e un „puturos” a cîstigat din experienta asta mai mult decît reusiti voi muncind „în sistem”. somn usor!

  • Leilana a scris:

   Da, mă, recunosc, nu am puritatea lui sufletească, de om care stă în cârca maică-sii şi scandează în stradă pentru drepturile animalelor. Să-mi fie ruşine că-mi permit să muncesc şi să-i plătesc, printre altele, lui şi altora ca el ajutorul de şomaj. :(

  • Piedone a scris:

   Leilana a scris:
   în 23-01-2012 la 16:11

   Da, mă, recunosc, nu am puritatea lui sufletească, de om care stă în cârca maică-sii şi scandează în stradă pentru drepturile animalelor. Să-mi fie ruşine că-mi permit să muncesc şi să-i plătesc, printre altele, lui şi altora ca el ajutorul de şomaj. :(
   ——————————————

   Sa-ti fie rusine ca judeci alti oameni fara sa cunosti tot contextul. De unde stii tu ca ala sta pe carca masii?

   Nu iti convine iesi din spatele calculatorului/blogului/muncii si mergi in piata si scrie asta pe o foaie si var-o in fata camerelor de filmat. Toata lumea care vocifereaza pe net e dăsteaptă si victima a ceva.

   Parca era un proverb sau ceva care spunea ceva de genul: Pana nu se ia romanul de ceva nu se simte bine sau nu i roman.

   Va recomand tuturor care vociferati pe net sa iesiti dracului din casa si sa ragusiti strigand pentru ceva in piata.

   Daca nici asta nu vreti sa faceti sau nu simtiti nevoia atunci va convine sistemul si nu va mai vaicariti si smiorcaiti atata!!!

   Hai basti d’acilea ca m-ati enervat la creierii capului!

  • Leilana a scris:

   Păi nu zice clar în articol că stă cu părinţii lui şi n-a muncit niciodată? Ce concluzie logică se trage de aici? Că stă pe spinarea lor. Ta-daaaaam.

   Nu te enerva. 😀

 • cata a scris:

  cred ca fiecare din cei 3 au strecurat cate o minciunica (una mai mare decat cealalta) in poveste. in rest, un text foarte foarte bun. BV!

 • Pingback: Hipsterul din Centrul Vechi « Comanescu.ro

 • sunt doar un OM a scris:

  Bravo Ttus! Bravo Cezar! Bine punctat. Ati evidentiat esentialul. Acel jandarm era la munca in acel “sistem” de care se fereste cu atata indarjire simpaticul ala mic de Gabriel. Ce ar fi sa nu ne mai ducem toti la munca… asa ca sa nu facem parte din sistem. Luat de valul evenimentelor sau poate chiar dintr-o reala afectiune a rostit “Te iubesc!” insa asta nu-i scuza puturosenia. Ok, nu are bani sa-si ia o casa dar sa-l tina parintii la 27 de ani… MARE RUSINE. Povestile lacrimogene au mai mereu succes in fata devoratorilor de senzational si a caracterelor slabe.
  Un singur lucru mai am de spus: Imi iubesc Tara, dar imi urasc poporul!

 • JIJI a scris:

  bAI, AM CITIT COMENTARIILE CELOR CARE CRITICA, SUNTETI CRETINI TARE, DE CE NU VA DUCETI FRATILOR VOI IN PIATA UNIVERSITATII SA FACETI VOI LUCRUL ACESTA? IN LOC CA RESPECTIVUL SA SCANDEZE CEVA SAU SA ARUNCE CU PIETRE IN JANDARMI, S-A DUS LA EI SI ”LE-A SPUS TE IUBESC”. O CHESTIE EXTRAORDINARA, DAR VOI STITI NUMAI SA CRITICATI, FACETI DRACULUI CEVA, VOI SUNTEI LENESII, NU EL. VORBITI CA SA VA AFLATI IN TREABA…

  • Leilana a scris:

   Da’ nu trebuie să faci spume, să ştii. 😀

  • Piedone a scris:

   Ba facem spume pentru ca sunteti debili mintali.
   Ba facem spume pentru ca suntem intr-o tara democratica si putem face ce vrea al treilea picior cand ni se scoala.
   Ba facem spume pentru ca ati pierdut esentialul povestii.

  • Leilana a scris:

   Io am mai zis, povestea mi se pare drăguţă. Numai că, cel puţin în ochii mei de zgripţuroaică însetată de bani, îşi pierde din frumuseţe în momentul în care văd cine-i protagonistul.

 • tibi farcas a scris:

  Foarte bine scris articolul. Felicitari, e foarte bun!

 • Leilana a scris:

  Şi încă o dată – articolul e simpatic, şi înţeleg destul de bine care-i ideea din spatele lui. Numai că, vedeţi voi, personajele alese nu-s tocmai reprezentative, nici pentru masa de protestanţi de la Universitate, nici pentru masa de jandarmi. E drăguţ să promovăm ideea asta de fraternitate între oameni, dar utopic în condiţiile în care bordurile zboară în aer şi bastoanele lovesc spinări de nevinovaţi. Hai salut.

  • Lulu a scris:

   Da’ cine-o zis ca trebe sa fie o generalizare? S-o prezentat povestea din spatele unei poze dragute.

   Nu stiu ce muncesti tu, da’ esti tare frustrata :)) Trist e ca tii sa-ti exprimi public frustrarea.. O tii cu somajul pe care i-l platesti tu. Nici eu n-am lucrat pana la 26 de ani si nu pe banii tai am trait, stai linistita, n-ai cotizat pentru mine. De unde stii ca acum cotizezi pentru el? Mi-e mila de tine ca esti asa amara.

  • Leilana a scris:

   Îmi exprim public frustrările şi nemulţumirile pentru că trăiesc totuşi într-o societate democratică, în care se asigură libertatea opiniei. Aşa că pot să fiu cât de frustrată vreau eu, atâta timp cât nu încalc limita bunului simţ. Nu?

   Background-ul tău nu îl cunosc, nu ştiu ce făceai tu la 26 de ani de nu munceai şi nici nu mă interesează, pentru că nu tu eşti subiectul în discuţie. Poate făceai şcoală, poate stăteai acasă la părinţii tăi. Nu mă priveşte acest aspect. Aici se discută strict despre omul ăsta cu suflet mare, care nu lucrează şi nici nu are de gând să lucreze, motivând lenea lui (pentru că asta este, lene) prin o aşa-zisă superioritate morală şi prin ideea, puerilă de altfel, că nu vrea să facă parte din sistem. De unde ştiu că cotizez pentru el? Conform legii, are dreptul la ajutor de şomaj şi la asigurare de sănătate. Eu şi toţi ceilalţi salariaţi din ţară plătim pentru asta. Văd că pe tine nu te deranjează. Ia fă un exerciţiu de imaginaţie şi închipuie-ţi cum ar fi dacă ar face două milioane de oameni acelaşi lucru pe care îl face eroul nostru, Gabriel. Ţi-ai mai permite să fii aşa împăciuitoare atunci?

   Şi nu, nu sunt amară, sunt doar realistă. Şi-mi pare rău dacă nu înţelegi diferenţa. :)

 • JIJI a scris:

  Dar chiar nu fac spume, a ramas setat CAPS LOCK. Eu ma refeream la cu totul altceva, poate sa existe o realitate paralela in care jandarmii fraternizau cu protestantii si nu mai era nevoie sa faca ce-au facut. In general am o parere foarte proasta despre jandarmi, pentru ca nimeni nu le da dreptul sa loveasca niste oameni in halul acesta, vinovati sau nu, de fapt pentru unul vinovat au lovit 50 de nevinovati, proportia poate fi ceva mai mica. Se putea intampla si altfel, cum ar fi fost normal. Multi jandarmi au reactionat ca niste maimutze pitecantrope, si sper sa se duca dracului impreuna cu cei pe care ii apara. Asa trebuia sa se intample, nu cum s-a intamplat, trebuia sa se comporte ca niste oameni. In legea dupa care actioneaza ei, nu spune ca trebuie sa-i rupa pe manifestanti in bataie. Asta inteleg niste creiere bolnave in trupuri mult prea mari.

  • Leilana a scris:

   A, okay, înţeleg perfect, că şi mie mi-a scăpat un typo mai sus şi nu ai cum să editezi comentariile. Total de acord cu comentariul tău cu privire la jandarmi. Şi nu zic nu, gestul lui Gabriel, luat separat de persoană, a fost într-adevăr unul fain ca simbol. Cu personajul în sine am eu ce am, şi mi-am detaliat obiecţiile mai sus. :)

 • doizece a scris:

  Leilana & co, nu mai poluati pagina cu morala voastra. Articolul este despre altceva.

  Felicitari Ana pentru articol!

 • sunt doar un OM a scris:

  un om nu-l judeci doar pentru un gest. trebuie sa-l cunosti mai in amanunt. nu-i mai criticati atat pe jandarmi fiindca scopul lor e sa apere interesele si drepturile tuturor cetatenilor si asta au facut si in zilele trecute. cum ati vrea dragi colegi de discutie sa se fii comportat acei jandarmi cand evenimentele luasera o amploare fara precedent zburand bucati de caldaram prin multime si cand presupusii protestatari, ultrasi in mare parte ce-si rezolvau niste dispute mai vechi gasind oportunitatea, incalcau normele civile si comiteau infractiuni??

  Observ in modul de concepere al acestui articol aceeasi maniera jurnalistica de prost gust. Goana dupa senzational. Sa sevanda e tot ce conteaza. Sunt unele lururi exagerate dar si adevaruri. Il cunosc personal pe acel jandarm, fiindu-mi prieten.

 • tina a scris:

  eu il admir pe baiatu asta… a facut un gest frumos si a vorbit in numele multora, BRAVO tuturor , inclusiv jandarmului care nu s-a sfiit si in loc sa faca fata aia de dur constipat cum ii vad eu pe altii , cand merg pe la Universtiate , chiar a zambit relaxat si incantat :)
  Frumos!
  In rest… domnilor jandarmi… ar trebui sa nu va mai comprotati ca niste primate… pline de adrenalina sa ne arati ce smecheri sunteti voi… pentru ca sunteti niste sclavi , sclavii lui Basescu.
  Sutn de acord sa stopam huliganismul si pe cei care il produs sau vin in Piata cu alte ganduri decat cele de a prostesta pasnic, retineti , faceti le dosar , dati amenzi, isna nimic pe lumea asta nu iti da dreptu sa calci in picioare un OM!!!

 • Ralu a scris:

  Am citit un articol minunat si m-au emotionat cuvintele si pozele despre oameni care traiesc si au curajul sa traiasca asa cum isi doresc. Felicitari, Ana Maria, pentru cum ai expus povesti de viata, felicitari, Vlad, pentru inspiratie si vointa, felicitari, Bogdan, pentru daruire, iubire si sinceritate, Felicitari, Gabriel, pentru ca esti asa cum esti! Sunt din categoria celui ca el, desi noi cel ca el nu ne comparam, noi suntem si atat, nu e unul mai bun si altul mai prost, unul mai lenes si altul mai muncitot. Nu castiga unul mai mult si altul munceste mai putin. Sunt multi cei care descopera ca viata e exact asta, sa traiesti pur si simplu, sa faci ceea ce iti place, sa fii multumit si recunoscator pentru ceea ce ai, sa nu ii judeci pe ceilalti. E greu sa citesc cuvinte grele ca cele din comentariile de mai sus, asa cum e greu sa traiesti in timp ce Basescu e presedinte. Dar e o provocare. Provocarea ca tu sa ramai la fel si sa provoci schimbarea prin actiunile tale, dar nu impotriva altora. Libertatea incalcata de cei care protesteaza e poate si libertatea mea, dar eu cred ca este doar o variabila de perspectiva. Ma bucur in acest caz ca oamenii aia sunt acolo si lupta pentru schimbare, desi mi-e teama sa trec noaptea prin zona. In viata nu primim ceea ce ne dorim, nu suntem inconjurati de o lume ideala. Dar libertatea mea astfel incalcata de cei care protesteaza e pentru mine mai puternica decat libertatea incalcata de prejudecati sociale, de stereotipuri. Sa traim ca si cum azi ne-am nascut, zic, si sa privim cu inima.

 • marius a scris:

  nu cred ca e treaba cuiva daca are serviciu, daca vrea sa munceasca sau nu si nici nu are nimeni dreptul sa il judece. nu cred ca are importanta cum si de ce a ajuns cineva jandarm.
  ca de aia e libertate, sa faca fiecare ce vrea.
  dupa ce ati trecut de analiza personajelor si a actiunii (ca de, asa ati invatat la scoala, la romana), acum ar fi timpul sa faceti analiza gramaticala a textului (care stie asa ceva).
  si apoi, cu mintea odihnita, poate intelegeti ca e un articol de revista care spune povestea unui gest simbolic. si atat.

  • Leilana a scris:

   Ca mulţi alţii, înţelegi total greşit conceptul de libertate. Nu e libertate ca “să facă fiecare ce vrea”. Libertatea unei persoane are ca limită libertatea persoanei de lângă.

   În altă ordine de idei, dacă nenea ăsta, Gabriel, nu vrea să facă parte din sistem, să se ducă în junglă, sau în pădure, şi să trăiască cu rădăcini şi ierburi. Oricine îşi permite să fie idealist în condiţiile în care mănâncă, bea şi plăteşte amenzi din banii părinţilor. :)

   Şi după cum spuneau Alia şi Liana, gestul acesta simbolic îşi pierde din frumuseţe când i-l alături persoanei.

 • waw a scris:

  nu pot sa spun decat: lasa-ma frate cu toti gaozarii care traiesc ”off the grid” pe banii lu mamica si a lu’ taticu…
  Sa-l vad eu pe asta dupa 12 ore de munca, sa vina si 3- 4 ore la protest, daca mai are vlaga in el sa zica ”te iubesc” vreunui protestatar nu neaparat unui jandarm…

 • costel a scris:

  a mancat branza cu rosii, saracu pui are ceva bani sa mance rosii iarna.da branza, branza era de capra ?

 • calin a scris:

  in primul rand e un articol al unui jurnalist, nu contine adevaruri absolute. pleaca de la o intamplare reala si e ambalat cu un pic din fantezia, talentul sau lipsa acestora caracteristica jurnalistului respectiv. bunicel, poate un pic cam siropos, dar mesajul e pozitiv. cat despre cei care au impresia ca muncesc pentru ajutorul de somaj al pustiului, nu stiu ce sa spun. mai degraba pentru posetutele lui nuti, pentru ca fata lu d-ul traian sa duca si ea o viata decenta, sa conduca o masina care confera siguranta, tatucu ei sa se opereze la viena, nu in romania unde sistemul sanitar e la pamant, caci romanii nu vor reforma sanatatii, pentru bordurile lui videanu. mai ales ca mesajele aparatorilor muncii au incetat brusc la 16.30, odata cu programul de munca. mi-e foarte greu, dar concluzia e evidenta. munca nu inobileaza omul, il tampeste.

 • Cristina a scris:

  Sa-nteleg ca jandarmii sunt buni numai la a scoate malul din curtile inundate a cetatenilor turmentati?!
  Ma da-va la naiba cu morlaitatea voastra! Sunt absolut convinsa ca ati fura cu ambele maini daca ati avea ce si cum. Si atunci unde mai este moralitatea?
  Astea sunt riscurile pe care ti le asumi cand mergi la un protest.
  Violente au fost si de-o parte si de alta, dar na, e mai safe sa stai in fata calculatorului si sa comentezi.
  Daca violenta jandarmilor (unora) a fost nejustificata, incercati sa justificati lichelele care au aruncat cu bordurile lui Videanu si care au jefuit magazinul de telefonie mobila!
  Atata timp cat esti somat sa te dai din cale pentru ca se actioneaza on forta, nu ai ce cauta in dispozitivele lor.
  Orice cetatean normal s-ar pune la adapost. Se stie de cand Pamantul ca in astfel de manifestari mai cad si nevinovati. De-o parte si de cealalta!
  Iar acum, decat sa stati sa comentati aiurea pe bloguri, facebook, ziare online si forumuri, mai bine faceti ceva cu adevarat util.

  • Leilana a scris:

   Ei, uite că există cetăţeni normali care au ghinionul să locuiască şi să meargă la şcoală în zonă, şi care nu îşi permit, prin urmare, să se pună la adăpost. Tu practic zici acum “E vina cetăţeanului că a mâncat bătaie, ce căuta în stradă?” Felicitări, tocmai ai justificat toate abuzurile din partea autorităţilor. Sunt curioasă în ce măsură ai mai fi gândit aşa dacă ţi s-ar fi întâmplat ţie. :)

 • Gabriel a scris:

  Jandarmul , beton . E din secolul 21 . Cel din fata lui … saracul , asta stie sa faca , sa ceara…pomana…orice pica , la o adica si putina mila…

 • Un cetatean a scris:

  In primul rand felicitari pentru text, pentru poze si pentru atitudinile unora care au participat proteste, atat jandarmi cat si protestatari.
  E frumos sa mai vezi si o bucata de cer senin deasupra cerului permanent noros de Bucuresti, parca lucruri de genu, marunte insa pline de sens, arata cu adevarat ce inseamna cu adevarat sa fii roman.
  Imi pare rau ca vad mereu comentarii de genu – de ce nu munceste ala, de ce bate celalalt, eu platesc impozite si astia iau somaj etc. E pacat ca unii sunt prea ocupati cu lumea lor redusa intr-un scenariu ce se repeta zilnic de la 9 la 5 pentru cateva sute de euro si apoi cred ca au dreptul neconditionat de a critica si de a deveni lupi moralisti. Frate, mergeti la Universitate, lasati facebookul si comentariile super-moralizatoare pe bloguri sau mai stiu eu pe unde si alaturati-va grupului ala mic de oameni care sunt acolo cu un anume scop, nu ca n-au ce face pe acasa.
  N-au stat niste fraieri acum vreo 22 de ani in acelasi loc, infruntand acelasi frig insa mult mai multe pericole pentru ca absolventi de facultate in 2012 sa aplice pe joburile alea multe de pe e-jobs/bestjobs platite cu seminte si cu o concurenta de cel putin 1000 de alti indivizi pe loc. E pacat ca unii din voi nu inteleg unde este problema, ca nu se rezuma totul la a avea un job mediocru si a trai o viata mediocra intr-o tara condusa de niste sub-mediocrii. Platiti-va frate impozitele si aratati-i pe altii cu degetul dar dupa sa nu va mirati de ce stati ingramaditi si stresati dimineata intr-un metrou plin de oameni la fel de fericiti ca si voi.
  E plina tara de hateri, pacat pentru alea cateva sute de oameni care cred ca mai exista speranta pentru Romania.
  Pace pentru toti care au citit asta si au vazut pozele si s-au ales cu un zambet sincer.

  • Alia a scris:

   Un gest frumos e apreciat in momentul in care este sincer. Asa cum am spus si in comentariul de mai jos, ce a facut baiatul acesta e doar de fatada. Si hateri sunt cei care ii catalogeaza pe ceilalti hateri. Nu stiu daca ti-ai citit sigur comentariul ca sa vezi cine judeca pe cine. :))

 • claudia a scris:

  Mi se pare trist un moment atat de frumos nu e apreciat. Uitandu-ma la fotografie prima oara, mi-au dat lacrimile si asta fiindca stiu ca si eu am mers la protest din iubire. Din iubire pentru romani.

 • neli a scris:

  se vrea sa fie AMELIE…cunoscatorii stiu.e totusi un pic depasit..stilul merge la o poveste de dragoste..asta de aici e doar fiction….

 • Alia a scris:

  Haide frate, ” fost membru activ al galeriei Rapid” care nu a muncit niciodata in viata lui, fost drogalau, care a citit un articol despre copiii-indigo si s-a gandit ca asa poate sa justifice de ce e lenes si s-a hotarat sa le spuna “te iubesc” jandarmilor, in timp ce violentele erau provocate tot de prietenii lui drogalai de la meciuri, si unde stia foarte bine ca orice gest al lui e filmat/fotografiat. A primit exact ce si-a dorit, si toti i-au cantat in struna. Acum poate sa justifice inca vreo 2-3 ani de lene in numele democratiei. Singurele persoane ok din articolul acesta, care si-au facut treaba, au fost fotojurnalistul, jandarmul si autorul articolului. E normal ca fiecare sa interpreteze articolul in felul lui, si e normal ca fiecare sa isi spuna parerea fara sa ii spuna nimeni “bine ca esti tu destept”, ca doar de aia ingheata oamenii in strada, ca sa isi spuna parerea, nu stau pe fotoliu si dau commenturi pe facebook.

  • Leilana a scris:

   Comentariul ăsta e plin de WIN de la un capăt la altul, ca să zic aşa. 😀

  • Andrei a scris:

   N-as spune ca autorul articolului si-a facut treaba folosind expresii gen “au fost in acelasi film”. Terminam si noi o facultate pe bune?

  • Drim a scris:

   Eu va iubesc si daca aveti “joburi obosite” si daca sunteti “lenesi” nu e vina voastra ca va pierdeti frumusetea umana pentru o cariera… pentru a-ti plati facturile sau pe partea cealalta nu vreti “sa va alaturati sistemului” ca sa nu va pierdeti divinul… Nu e vina voastra, e vina celor care au creat democratia, capitalismul sau comunismul celor care ne-au facut sa traim pentru datorii. Da, Gabriel este genul de om care nu va “realiza” nimic palpabil dar asta inseamna ca daca nu munceste si omul participa la mitting-uri, care ar putea fi si in favoarea ta, sa il blamezi? Asta e munca lui el se duce “bate din gura” x ore cand e cazul si se simte bine facand ceea ce face.
   Cat despre Jandarmerie… Cand intrebi 10 pusti de 6 ani ce or sa vrea sa se faca atunci cand vor fi mari raspunsurile vor fi medici, politisti sau cantareti. Nimeni care sustine “dreptatea” nu se face jandarm vrei “dreptate” te faci politist salvezi vieti, prinzi criminali, opresti traficul de droguri ce iti dicteaza tie inima sau mintea. Jandarmul este o unealta de respectare a legii, o unealta militara ei apar la proteste, intruniri sportive s.a.m.d. pentru a se asigura ca se pastreaza normele generale ale legii. Cum voi va duceti la servici si stiti ce aveti de facut, ei nu stiu. Cati jandarmi stiu legile in baza carora te: lovesc, amprenteaza, controleaza in spatiul public, te retin fara a avea dovezi decat comenzi de genul: “Ia-l p’ala!”? Si da multi jandarmi imi par cocalari cu 2 clase veniti doar sa bata in spatele uniformei fara numere de identificare, in “baza legii”. Dar aceiasi cocalari cu 2 clase se gasesc in mai multe zone ale sistemului romanesc de orice fel.
   De asta iubesc Romania, vreau sa fiu mai bun…

 • Liana a scris:

  Mesajul ar fi fost frumos DACA s-ar fi lasat afara din poveste aspectele de “background” ale fiecarui participant.

  Asa, imi pare rau, dar sunt de acord cu toti cei care s-au legat de cetateanul de 27 de ani care n-a muncit in viata lui. Cum poti, frate, la 27 de ani sa ai ca unic scop in viata “impartirea iubirii”???

  • Alexandra a scris:

   Daca se ignorau aspectele de “background”, era suficient sa-ti puna doar poza in fata. Asta era scopul articolului, nu? Sa ajunga la semnificatia fotografiei printr-o poveste.

  • Liana a scris:

   Da, dar nu e chiar asa.

   Jandarmul e forta de ordine
   Hipiotul e reprezentantul tuturor care au iesit acolo.

   Si pe cuvant ca refuz sa ma las reprezentata de un om care “nu vrea sa faca parte din sistem”. Nu pentru ca traieste pe banii mei, pentru ca nu o face. Ci pentru ca ma infurie mentalitatea asta. “Nu am scop in viata, nu vreau sa am un scop in viata, oare cum sa justific asta? A, da, hai sa dam vina pe sistemul corupt”.

   Frate, ma lasi?

 • diana a scris:

  Bai, si eu va iubesc pe toti!

  Si eu tot de asta am iesit in strada. Din iubire pentru oameni. Nu pentru ca sunt impotriva lui ala sau ala, ci pentru pace si o viata mai buna. E trist cum a ajuns viata o lupta de supravietuire si nu mai stim sa ne bucuram… Mereu judecam, judecam, judecam.
  Si eu sunt impotriva sistemului si nu vreau sa muncesc pe ceva pentru bani care nu imi place. Asa ca inteleg perfect personajul cu Te iubesc. Mai fac ceva pe ici pe acolo, ce imi place, intr-un ong. Dar niciodata nu am luat somaj si refuz asta. Dar decat sa muncesc intr-o coorporatie si sa ii imbogatesc pe ceilalti, nu merci. Mai bine ma mut la tara si imi muncesc pamantul si stau fericita zambind la stele decat sa stau 8 ore pe zi la birou.

  Chiar va iubesc, chiar daca nu intelegeti :)

  • Leilana a scris:

   Eu una mă bucur sincer că eşti aşa idealistă. Dar probabil că îţi permiţi să fii aşa. Te-ai gândit însă vreodată că sunt persoane care nu au de ales şi care pur şi simplu trebuie să muncească, chiar şi în domenii care nu îi atrag? Ştiu, e nasol, dar se cheamă realitate.

   Altfel, partea mea de nezgripţuroaică nu poate decât să se simtă încălzită de iubirea pe care cu generozitate o oferi. Nu sunt ironică. 😀

 • Ralu a scris:

  imi pare cel mai nobil scop :)

 • jew a scris:

  Ce amuzant…leilana, you bad cop, ma exciti..imi place cum vorbesti tu despre somaj si lene, cred ca mirosi a iasomie acolo jos…Miss Lulu, i want to marry you!!!

 • Mugur a scris:

  Nici eu nu agreez persoanele “pierde-vara” dar nu sunt eu nimeni sa ii judec fiecare face ce vrea cu viata lui, nici macar faza cu “primeste somaj din salariul meu” nu este justa…pana la urma este o clauza obligatorie a unui contract de colaborare sau”carte de munca” cu care iti convine nu iti convine esti de acord si il semnezi,so chill…va fi mai rau de atat credeti-ma pe cuvant:)

 • Piedone a scris:

  Sună bine. 😆

  —————

  Hahaha, revin diseara pe alte cai de comunicare :))

 • mihai a scris:

  “Când oamenii nu mai pot să treacă pe stradă cu maşinile pentru că tu vrei să protestezi, le-ai încălcat un drept. Jandarmeria pentru asta este pe pământul ăsta”.

  frumos mai fardati jandarmeria! lasati acest discurs autoritarist sa circule fara un comentariu critic, fara a mentiona ca acesti indivizi au nenorocit, agresat si intimidat oameni care nu avea nici o treaba cu violentele. si pentru ce? ca sa va dati voi cu SUVurile prin centru..

  ultima data cand mai citesc vreun articol din aceasta revista conservatoare

  • Drim a scris:

   Mi se pare o lipsa de bun simt si indiferenta din parte celor care trec prin piata universitatii in timpul protestului si o inconstienta din partea celor care s-au incapatanat sa treaca sambata seara cand zburau pietre petarde fumigene si grenade cu gaze lacrimogene. Cand a fost discursul domnului presedinte jandarmeria a acceptat sa opreasca circulatia in piata fiindca de… “Asa a zis domnu’ presedinte”. De sa fim mai buni si sa schimbam lumea fiindca e foarte usor sa o stricam prin indiferenta.

  • Leilana a scris:

   Şi dacă ai şcoală în zonă, ce faci? Şi dacă ai locuinţa în zonă, ce faci? Nu mai treci pe acolo ca să fii “responsabil”? Trăim într-un stat poliţienesc sau într-unul de drept?

  • Drim a scris:

   Acum ai un argument absurd…cati stau in zona si nu puteau sa evite zona dupa ora… T? 3 ore

 • Cristina a scris:

  @Leliana, nu am spus ce cauta in strada… deloc. E dreptul fiecaruia dintre noi sa-si exercite drepturile,toate.
  Ca au existat sau nu abuzuri ale autoritatilor, nu este dreptul meu sa judec asta. Dar bineinteles ca tu esti prea ocupata sa stai la birou si sa te faci ca muncesti in timp ce raspunzi fiecaruia dintre noi la orice comentariu, doar ca din dorinta de arata ca esti cea mai ce dintre cei mai cei/cele.
  Sunt absolut convinsa de asemenea ca tu nu ai sa iesi niciodata sa iesi in strada sa-ti ceri drepturile sau sa protestezi impotriva abuzurilor autoritatilor, pentru ca iti este mult mai comod sa comentezi de pe scaunul caldut din biroul tau.
  Eu nu cred ca oameni care treceau de la servici sau de la scoala in mod pasnic au fost agresati de cineva. Nu pot sa cred asta.
  Pe de alta parte, nimeni nu a comentat ca si-au luat si jandarmii borduri in cap, ca si ei au familii acasa care se tem pentru viata lor, ca sunt si ei victime tot ale sistemului.
  Abuzurile sunt de ambele parti, daca e sa ma intrebi.
  Nu sunt de acord cu violenta, de orice fel. Sunt de acord ca oamenii sa-si ceara drepturile sub orice guvernare, dar sa o faca in mod pasnic.
  Cat despre cel care nu munceste pentru ca nu vrea sa fie copie la indigo, treaba lui. Sunt convinsa ca somajul nu-l ia mai mult de 6 luni. Si oricum suma de bani de la somaj e jalnica.
  Suntem oameni cu totii si trebuie sa ne respectam unii pe altii, doar pentru asta.
  Povestea articolului este una frumoasa. Una care ar trebui sa ne arate ca suntem toti in aceeasi oala(lenesi, muncitori, sclavi ai autoritatilor. Prin conditia umana ne definim ca fiind egali.
  Si ca sa-ti raspund la intrebarea retorica… nu as fi mancat bataie, pentru ca nu as fi opus rezistenta. Neplacut, dar astea sunt vremurile pe care le traim de cativa ani incoace.

  • Leilana a scris:

   “Dar bineinteles ca tu esti prea ocupata sa stai la birou si sa te faci ca muncesti in timp ce raspunzi fiecaruia dintre noi la orice comentariu, doar ca din dorinta de arata ca esti cea mai ce dintre cei mai cei/cele.” – Greşit. Fiecare comentariu pe care l-am postat la acest minunat articol a fost tastat de la calculatorul de acasă. Nu ştiu cum o fi la alţii, dar eu una nu îmi permit să intru pe internet de la muncă şi să port discuţii în contradictoriu cu lumea. Fac asta în timpul meu liber.

   “Sunt absolut convinsa de asemenea ca tu nu ai sa iesi niciodata sa iesi in strada sa-ti ceri drepturile sau sa protestezi impotriva abuzurilor autoritatilor, pentru ca iti este mult mai comod sa comentezi de pe scaunul caldut din biroul tau.” – Din nou greşit. Dar nu mai stau să-ţi explic ce şi cum, că nu am dispoziţia necesară. Crezi ce vrei.

   Cât despre abuzurile jandarmeriei, ele există. Faptul că ai spus că nu poţi să crezi că există denotă că este alegerea ta să nu le vezi. 😀 Şi nu, nu le iau apărarea celor care au azvârlit cu borduri. Le iau apărarea nevinovaţilor care au încasat bătaie pentru nimic.

 • un suflet a scris:

  superb articol,frumoase personaje.felicitari pt. comentarii “calin” si “un cetatean”, iar despre “leliana” nu pot decat sa fiu de acord ca este doar o frustrata care-si arata “inteligenta” din fata calculatorului si pe care o asigur ca personajul din articol nu traieste nici din munca ei, nici din ajutorul de somaj, ci doar din munca celor care il iubesc si il apreciaza pentru ce este.tot inainte, gabriel!

  • Leilana a scris:

   Suflete, învaţă să citeşti. E Leilana, nu Leliana. Cât despre restul comentariului tău, discutăm când o să fii în stare să îţi spui părerea fără să jigneşti. Hai pa, pa pa pa.

 • Cristina a scris:

  @Leilana, interesant job mai ai tu daca nu-ti permiti sa comentezi cand esti la munca, desi orele la care postezi, de cele mai multe ori, sunt in prim-time, orele de munca.
  In rest, toate cele bune!

  • Leilana a scris:

   Crezi sau nu, dar pe lumea asta se întâmplă să fie şi oameni care lucrează în ture. Iar unele dintre aceste ture se întâmplă să fie poziţionate după-amiaza şi seara. Puţină imaginaţie, te rog.

   Toate cele bune şi ţie! 😀

 • Ioana a scris:

  @mihai “lasati acest discurs autoritarist sa circule fara un comentariu critic, fara a mentiona ca acesti indivizi au nenorocit, agresat si intimidat oameni care nu avea nici o treaba cu violentele. si pentru ce? ca sa va dati voi cu SUVurile prin centru..

  ultima data cand mai citesc vreun articol din aceasta revista conservatoare”

  mie acesta mi se pare punctul forte al revistei. nu esti satul de reviste/jurnalisti care-si dau cu parerea indiferent de domeniu, indiferent de educatia lor? nu esti satul de jurnalisti care reflecta in oglinda acest popor care se pricepe la toate?
  mai bine sa existe si o revista care doar iti povesteste si incearca sa nu critice, sa nu partineasca, doar sa prezinte. poate invat si eu sa trag o concluzie de capul meu, poate mai invata si altul. important e sa ai informatia nu sa te directioneze cineva. la final esti liber sa fii tu critic.

 • Cristina a scris:

  @Leilana, sa inteleg ca azi esti schimbul doi? Astept cu nerabdare comentariile tale de la orele 23.00 :D.
  Sau turele astea sunt din doua in doua ore? huh?!
  O tura frumoasa azi!

  • Leilana a scris:

   N-ai nimerit-o nici de data asta, din păcate, pentru că azi am zi liberă. Este că asta nu ţi-a dat prin cap?

   Să mă anunţi dacă şi când vei mai avea ceva relevant de zis.

  • Leilana a scris:

   Până una-alta, te anunţ că la ironii ieftine nu mai răspund. Îţi urez o zi la fel de frumoasă cu aceeaşi sinceritate cu care mi-ai făcut tu urarea. Bine. Pa.

 • Comentează

  Numărul curent

  DoR #20 * Moștenire

  Abonamente 2015

  Abonamente 2014

  Conferinţă 2015

  Arhiva DoR în format PDF

  Arhiva DoR în format PDF

  Curierul oficial

  Curierul oficial

  English DOR

  English DoR

  RSS

  Articole
  Comentarii
  PIXIO
  © 2015 Decât o Revistă
  buy finpecia 1 mg online without prescription i need to order finasteride 1 mg without a prescription order metformin 500 mg without rx cytotec 200 mcg online without prescription canadian pharmacy finasteride 1 mg buy seroquel 200 100 50 300 mg online buy finpecia 1 mg online where can i buy seroquel 200 100 50 300 mg over the counter cheap prednisone 20 mg maxalt 5 mg prescription online next day delivery cheap maxalt 5 mg 5 mg maxalt buy finasteride 1 mg online without a prescription premarin 0.625 mg no prescription needed 200mcg requip pharmacy maxalt 5 mg purchase without prescription mail order cytotec 200 mcg buy maxalt 5 mg online how to order maxalt 5 mg online pharmacy finasteride 1 mg orlistat 120 mg over the counter generic lisinopril 5 mg without a precsriptions premarin 0.625 mg prescription cost pay premarin 0.625 mg cytotec 200 mcg buy cheap generic maxalt 5 mg prescribing lisinopril 5 mg tablets australia cytotec 200 mcg no prescription required buy discounted premarin 0.625 mg online canadian pharmacy maxalt 5 mg generic orlistat 120 mg online no prescription get requip 1 mg without prescription proscar discount card why is asacol being taken off the market pelican ataraxia taraxis review how long does it take for keflex antibiotics to get out of your system watch fate hollow ataraxia online free cheaper alternatives benicar hct zovirax price in the philippines buy cheap ventolin how does lamictal work for mood disorders is lamictal fda approved for bipolar disorder buy atarax online ordering orlistat from canada without a prescription overnight premarin c.o.d is it legal to buy orlistat online purchase synthroid no prescription cheap order finasteride on line buy lisinopril money buy order metformin no rx purchase online prescription synthroid prednisone with no rx online seroquel lisinopril ohne rezept buy synthroid on line without a prescription finasteride order online no membership overnight buy synthroid next day delivery online requip order where to buy generic synthroid online without a rx where to buy metformin without a prescription overnight delivery of synthroid arimidex buy cod order prescription free synthroid order finasteride amex online without prescription prednisone without a rx el seroquel generico cheap tenormin atenolol benicar hct 40-25 mg tablet best price on benicar how to titrate off lamictal ataraxy revelations of the ethereal review proscar shop lamictal dosage reviews buy vermox in the usa lamictal customer reviews cleocin t lotion reviews acne.org cita previa online gobierno canarias buy cheap asacol buy asacol in canada buy prednisone online buy metformin without doctor order prednisone for dogs online prednisone 10mg buy prednisolone 5mg to buy uk buy metformin 850 mg can i buy prednisolone over the counter in spain where do you buy metformin buy prednisolone buy metformin 850 mg uk buy metformin 500mg tab buy metformin over the counter where to buy .lisinopril hydrochlorothiazide glyburide and metformin buy buy metformin er buy prednisolone for cats uk buy metformin extended release buy clomid and metformin buy stromectol online uk prednisone 10mg buy online prednisolone tablets to buy is it safe to buy prednisone online where to buy metformin for pcos buy prednisone 1 mg order cheap lisinopril buy online lisinopril 5 mg pay prednisone 20 mg buy lisinopril 40 mg tablet buy generic valtrex online cheap where can i buy valtrex over the counter buy metformin hcl buy generic maxalt online buy prednisolone 5mg for dogs requip overnight premarin 0.3 mg tablets buy amoxicillin 500mg usa what is requip cheap cytotec uk buy generic finasteride 5mg online valtrex for cold sores buy online ordering requip 1 mg from canada without a prescription pharmacy where you can purchasr finasteride 1 mg without prescription cytotec 200 mcg 200mcg buy seroquel 200 100 50 300 mg no prescription buy orlistat 120 mg online made in america orlistat 120 mg tablets 200 mcg no prescription australia how to get seroquel 200 100 50 300 mg online no prescription in 100 days premarin 0.625 mg buy online buy cheap generic finasteride 1 mg online canada pharmacy no prescription buy prednisone 20 mg online canada buy valtrex boots maxalt fedex shipping purchase rx maxalt without purchase maxalt over the counter cod overnight were to buy cytotec metformin order online canada valacyclovir prescription order buy metformin in usa buy valtrex overnight online prescription requip cytotec where to buy quickly can you buy metformin over the counter in spain purchase orlistat 60 mg buy non generic finasteride where can i buy cytotec here in cebu online pharmacy prednisone 20 mg cheap finasteride 5mg purchase requip overnight can i buy prednisone at walmart obat arimidex where to buy finasteride in singapore where can i buy finasteride in canada orlistat online where can i buy cytotec in laguna where can i purchase maxalt online order prescription free maxalt buy proscar from india buy prednisone 1mg where can i buy cytotec in quezon city where can i buy maxalt without a rx arimidex mg where can i buy prednisolone in the uk xenical orlistat sale uk where to buy cytotec online buy lisinopril 20 mg maxalt without prescription premarin vendita online cheapest finasteride prices maxalt price australia how to buy cytotec in singapore maxalt price at walmart buy cytotec online cheap finasteride discount coupon arimidex kaufen online review premarin cream nizoral shampoo where can i buy generic finasteride effective cytotec for sale price of lisinopril without insurance seroquel get me high average cost of finasteride cytotec where to buy quickly canadian generic premarin 0.625 mg no prescription buy generic metformin 500 mg no prescription metformin buy cheap maxalt no rx cheapest maxalt online purchase maxalt paypal without prescription buy metformin online without prescription bactrim mg benicar without perscription requip cost buy prednisone cheap how much does requip xl cost can lisinopril get you high seroquel 400 mg price buy orlistat buy metformin with mastercard buy propecia germany buy maxalt amex online online overnight shipping maxalt buy metformin online no prescription maxalt without prescription cheap buy generic propecia australia bactrim tabletas purchase maxalt online with overnight delivery premarin mgs order maxalt online no membership overnight shipping buy xenical orlistat 120mg buy generic propecia uk seroquel 200 mg side effects augmentin 500 mg allegra 180 mg price in india buy cheap generic propecia how to buy generic propecia buy no online rx metformin is bactrim safe for dog 14 years old where to buy original cytotec in quiapo orlistat pris i want to buy maxalt without a perscription where can i buy cytotec in chicago seroquel pharmacy online canada allegra 180 mg tab benicar usa buy genuine propecia online seroquel quetiapine 100 mg orlistat canada pharmacy bactrim 200 mg requip xl price uk baclofene buy prednisone online usa augmentin 875 mg buy maxalt order online no membership overnight tenormin get you high seroquel 50 mg reviews lisinopril online how to wean yourself off seroquel buy cytotec philippines best site to order finasteride how to buy arimidex reviews finasteride hair loss price maxalt where can i buy cytotec pills in south africa order maxalt mlt finasteride cost yahoo coming off of seroquel how to wean off finasteride can you snort seroquel to get high prednisone 20 mg ordering orlistat no doctors prescription xenical 120 mg without a prescription orlistat 60mg tablets express shipping xenical online consultation overnight xenical ordered without a perscription cheap xenical without a prescription cheap xenical without a prescription generic 60mg orlistat online no presciption xenical orlistat no prescription to buy where can i buy herbal orlistat no script xenical xenical with out a prescription buy cheap valtrex online buy cytotec tablets online maxalt no dr buy cheap metformin online canada finasteride no prescription buy pharmacy seroquel waterview purchase seroquel overnight buy generic lisinopril online buy metformin online now cheap premarin uk finpecia cost in india buy cheapest seroquel buy finpecia online prescription discount finasteride overnight where to buy metformin purchase cheap premarin purchase finasteride online no membership buy maxalt online no perscription buy maxalt online order premarin on line arimidex price premarin pharmacy prednisone no script online premarin cytotec without rx buy cheap lisinopril online requip buy cod cytotec buy cheap buy finasteride in europe orlistat online order ordering finasteride over the counter metformin cash on delivery problems with buying prednisone without rx buy cheap generic seroquel online maxalt without prescription mexico purchase arimidex amex online without prescription buy arimidex on line arimidex free consultation fedex overnight delivery maxalt with overnight fedex order cheap overnight finasteride buy lisinopril cheap without prescription buy maxalt 5 mg how to buy requip without a prescription order premarin without rx needed medikament requip buy cytotec online canada buy 10 mg lisinopril seroquel uk purchase requip premarin online no rx overnight purchase arimidex without prescription pay cod buy cheap arimidex online buy discount arimidex buy maxalt pills arimidex bestellen finasteride visa buy no perscription arimidex where to buy lisinopril arimidex no doctors prescription buy maxalt overnight delivery metformin effects requip 2mg premarin orderd online without prescription buy requip cheap online lisinopril overdose death buy maxalt no prescription cod no prescripton lioresal celebrex from india no prescriptions needed for proscar maxalt fast delivery no doctors celebrex tabletten no prescription needed maxalt robaxin fast delivery no doctors no presciption maxalt ordering glucophage online online proscar buy baclofen maxalt without prescription cheap lioresal without a prescription order generic celebrex online purchase robaxin without prescription needed buy fluconazole pay cod how to order maxalt online without a prescription buy baclofen where buy mail order compazine non presciption maxalt buying maxalt without a script priligy with no rx and free shipping c.o.d proscar cheap glucophage usa lioresal fedex no prescription no prescription priligy can i buy cytotec online generic diflucan uk robaxin no script fedex glucophage buy online online diflucan purchase no presciption robaxin no prescription required robaxin buy proscar in uk requip 1 mg purchase without prescription cytotec 200 mcg purchase canada order prednisone 20 mg online overnight shipping online pharmacies arimidex metformin uk sales arimidex arimidex premarin overnight no consult cheap generic premarin buy cheap premarin free fedex where to buy finasteride no prescription no fees online prescriptions finasteride order overnight premarin where can i buy metformin online without a prescription finasteride overnight fed ex no prescription buy valacyclovir and requip requip wholesale premarin online no prescription propranolol mail order buy metformin online australia buy discount requip online maxalt without prescription medications how to order bactrim buy cytotec china uk order requip requip online no prescription buy finasteride online ireland buy real finpecia tablets usp 1mg how to buy cytotec pills where to buy bactrim online requip fedex shipping cheapest place to buy finasteride uk us maxalt fedex where to buy prednisone uk buy prednisone canada buy prednisolone 5mg can you buy prednisolone online purchase prednisolone online where to buy prednisolone acetate ophthalmic suspension purchase prednisone buy prednisolone acetate ophthalmic suspension usp 1 can i order prednisone online order prednisone canada how to order prednisone how to buy prednisone from canada buy prednisolone in the uk purchase prednisone online buy prednisone overnight delivery how to buy prednisone for dogs where to buy prednisolone online buy prednisone 5mg prednisolone for dogs to buy buy prednisolone prednisolone soluble to buy order prednisone for dogs online buy generic prednisone 20 mg online no prescription quick delivery requip 1 mg without prescriptions buy discounted lisinopril 5 mg online no prescription generic finpecia 1 mg purchase requip 1 mg online where to buy prednisolone acetate buy real valtrex generic metformin 500 mg without prescription canada finasteride 1 mg online cheap order prednisone 20 mg online no prescription pharma life maxalt 5 mg with out a prescription i need to order seroquel 200 100 50 300 mg without a prescription maxalt 5 mg ordering buy metformin 500 mg with no prescription maxalt 5 mg no prescription overnight delivery can i buy premarin 0.625 mg online buy requip 1 mg order maxalt for cash on delivery good place to buy finasteride buy cheapest requipbuy no prior prescription requip orlistat lesofat price buy on line requip buy prednisolone australia united pharmacies finpecia generic buy maxalt online no perscription premarin mg side effects how to order finasteride online online orlistat 120mg buy requip cash on delivery where to buy genuine cytotec in manila buy prednisone in the uk 700 mg seroquel side effects where can i order cytotec buy prednisone tablets online can you buy prednisone over the counter purchase prednisolone online buy liquid prednisone how to buy prednisone online how to purchase prednisone where can i buy finasteride in singapore seroquel 50 mg weight gain buy prednisone canada online maxalt online consultation can you buy stromectol over the counter purchase prednisone buy authentic finasteride maxalt online no perscription seroquel 300 mg price buy metformin weight loss requip online where to buy cytotec in manila 2013 purchase of prednisolone buy cheap prednisone where can i buy prednisolone online is it legal to buy prednisone online prednisolone soluble to buy buy prednisone 1 mg prednisolone for dogs to buy uk can i buy prednisone online in uk buy cytotec for abortion buy brand valtrex buy in requip uk propranolol buy online australia buy prednisone cream order prednisone overnight buy prednisone with paypal buy prednisone uk buy prednisolone acetate eye drops where can i buy prednisone for my cat prednisolone acetate buy online buy prednisone dose pack purchase prednisolone for cats how to buy prednisone for dogs buy prednisolone 25mg tablets order prednisone for pets buy prednisone overnight delivery buy synthroid 100 mcg buy glyburide metformin lisinopril 20 mg order online where can i buy clomid and metformin can i buy prednisone over the counter in spain metformin to buy uk order prednisolone for cats where to buy prednisone buy prednisone for humans what does premarin look like order maxalt online from mexico cytotec generic sale buy next day metformin seroquel from india is it safe no rx maxalt with fedex finasteride cheap no membership arimidex overdose metformin cheap mexican 40 mg prednisone how to buy finasteride on line premarin without a perscription how to purchase arimidex online without a prescription buy finasteride cod next day delivery order generic requip where can i buy metformin from where to buy prednisolone acetate ophthalmic suspension lisinopril 20 mg buy online mail order prednisone buy cytotec generic is it safe to order valtrex online where to buy metformin online maxalt online no perscription overnight seroquel 150 mg arimidex fast delivery cytotec online purchase philippines buy mifepristone cytotec ru486 misoprostol purchase requip amex online without prescription purchase maxalt usa cod maxalt online consultation buy cytotec now buy maxalt online without prescription purchase metformin canada where to buy original cytotec in manila buy maxalt online consultation us buy metformin 500mg tab where can i get finasteride 1 mg without a prescription lisinopril 5 mg for sale without prescription lisinopril 5 mg no script buy non prescription drugs generic cytotec 200 mcg buy premarin 0.625 mg 200mcg finasteride 1 mg purchase canada cytotec 200 mcg for sale usa where can i buy some prednisone 20 mg online only using cash or money orders prednisone 20 mg no prescription with mastercard finpecia 1 mg purchase without perscripotion requip 1 mg ordered without a perscription ordering seroquel 200 100 50 300 mg online buy premarin 0.625 mg cheap without perscription generic finasteride 1 mg without prescription canada purchase maxalt online with overnight delivery buy cytotec tablets online orlistat capsules in india buy benicar online metformin online prescription lisinopril 40 mg twice daily where can i buy orlistat tablets online purchase of cytotec where to order prednisone online acheter orlistat can you buy finasteride over the counter in canada cheapest price for finasteride buy finasteride in usa benicar efectos secundarios atarax for anxiety buy finasteride online requip xl discount card order cytotec overnight cytotec no rx purchase cytotec where i can buy cytotec online buy cytotec in usa cytotec buy cheap buy cytotec in mexico where to buy cytotec in usa buy cytotec in malaysia where to buy cytotec in olongapo where can i buy cytotec in thailand buy propranolol online uk can you buy cytotec over the counter at walgreens buy propranolol (inderal) no prescription required maxalt where can i buy ampicillin for fish buy low cost requip orlistat full strength buy liquid prednisone for cats buy arimidex online canada maxalt no rx foreign how to purchase finasteride buy requip buy finasteride boots overnight maxalt c.o.d buy amoxil online canada buy amoxicillin online for humans purchase atarax maxalt online uk buy discounted prednisone 20 mg online prednisone buy online without rx where to purchase requip no prescription no fees buy generic orlistat online buy finpecia 1mg canada buy maxalt online pharmacy generic metformin uk buy requip online now finasteride shipped cod purchase online premarin without rx buy arimidex online cod purchase maxalt without prescription from us pharmacy lisinopril rezept buy premarin without prescription order rx free maxalt purchase seroquel prezzo requip finasteride no rx cod where can i buy prednisone for my cat prednisolone backorder can you buy prednisolone buy generic prednisone prednisolone purchase uk buy prednisone online overnight buy prednisone for humans where to buy prednisone in canada lisinopril from india is it safe where to buy prednisolone buy prednisolone uk buy prednisolone 5mg for dogs in uk buy orlistat without prescription where to purchase generic maxalt online without a prescription purchase maxalt cod delivery buy prednisone for pets quick online orlistat where can i buy finasteride finasteride cytotec for cheap can u shoot up baclofen what store can i buy cytotec purchase maxalt cod cash delivery benicar generic release date buy cytotec uk requip price canadian pharmacy maxalt buy finasteride in singapore seroquel xr does low dose help pain how to get maxalt without how to buy prednisolone prednisolone acetate buy online buy cheap requip without prescription how to buy maxalt online without a perscription how to order prednisone online seroquel 25 mg for anxiety buy requip usa orlistat 60 mg for sale purchase requip overnight where can i buy cytotec in gensan where to buy bactrim buy 250 mg amoxil online buy premarin online no prescription where to buy cytotec in cagayan de oro city prednisone mail order orlistat 120 mg price in india buy genuine proscar order finasteride usa prednisone back order best pharmacy to buy finasteride can i buy prednisone at walmart can i buy prednisolone over the counter in uk amsa fast orlistat diet pills best place to buy generic finasteride seroquel us can you buy cytotec online nonprescription orlistat buy real finpecia tablets usp 1mg seroquel 25 mg side effects orlistat comprar mais barato purchase requip online maxalt c.o.d. overnight shipping on generic prednisone 20 mg where to buy cytotec 200 mcg how to buy finpecia 1 mg without a prescription order metformin 500 mg online generic premarin 0.625 mg online no prescription seroquel 200 100 50 300 mg buy no prescription indian seroquel 200 100 50 300 mg can i get premarin 0.625 mg without a prescription? buy requip 1 mg without a percsription were to buy orlistat 120 mg generic prednisone 20 mg buy finpecia 1 mg without a percsription lisinopril 5 mg no perscription required buy maxalt 5 mg australia requip 1 mg online sale without prescription buy prednisone 20 mg online 200 mcg no prescription requip 1 mg no rx prednisone purchase overnight delivery generic maxalt no prescription uk buy seroquel ordering metformin online order orlistat no prescription ordering lisinopril online us maxalt fedex premarin ohne rezept buy lisinopril money buy buy premarin tablets without rx maxalt fast delivery no doctors medikament lisinopril cytotec no prescription needed get prednisone without prescription where can i buy premarin online without a prescription where can i buy herbal seroquel seroquel citrate how to get a premarin rx maxalt no r x cod buy premarin online no rx prednisone 20mg tablets express shipping cheap generic cytotec no prescription prednisone generic online problems with buying orlistat without rx cheap orlistat where to purchase seroquel no prescription no fees premarin from india is it safe buy premarin in india metformin no prescription lisinopril pharmacy non rx cheap lisinopril where can i order prednisone online metformin order canada bactrim best website to buy propecia seroquel 400 mg tablet buy liquid prednisone augmentin online canada no perscription maxalt next day augmentin 875 mg price purchase baclofen allegra 60 mg price where to buy cytotec in jeddah maxalt perscription from s online premarin 1.25 mgs purchase maxalt free consultation baclofen us orlistat in usa motrin 600 mg high augmentin 875 mg dose where can i buy prednisolone for my dog where to purchase prednisone buy prednisone for dogs buy prednisone 10mg buy prednisone 1mg where to order prednisone online buy prednisolone online prednisone 10mg buy online buy liquid prednisone prednisone to buy uk buy prednisolone tablets 5mg buy prednisolone for cats prednisone for purchase buy prednisolone for dogs seroquel 200 100 50 300 mg cheapest place to order buy metformin 500 mg online cheap prices on metformin 500 mg purchase generic premarin 0.625 mg online buy cytotec 200 mcg online without prescription from canada orlistat mg cheap orlistat from china orlistat online no prescription orlistat online pharmacy buy original finasteride online cheapest place to buy finasteride online seroquel 200 mg for sleep buy prednisone steroids buy finasteride in bulk 0.625mg premarin where to buy orlistat atarax canafa no prescription visa how to buy requip costo orlistat generico lisinopril no script meds buy maxalt from a usa pharmacy without a prescription purchase cheap prescription maxalt maxalt without prescription cheap buy cheap finasteride tablets buy prednisone in the uk where to buy orlistat in canada orlistat comprar mais barato xenical orlistat no prescription buy orlistat nyc donde puedo comprar redustat orlistat xenical orlistat orlistat cheapest cheap orlistat order orlistat orlistat pris orlistat xenical orlistat 120mg online no script orlistat 60 orlistat paypal order finasteride online india where to buy orlistat wholesale buying baclofen online uk how to find orlistat 120 mg 93551 zip purchase prednisone online purchase maxalt free consultation where to buy finasteride buy finasteride japan ordering seroquel medication no perscription needed maxalt lisinopril side effects cheap cytotec pills online lisinopril purchase online buy finpecia cipla buy finasteride 1 mg without a prescription in the united states requip 1 mg online no prescription where can i get finpecia 1 mg without a prescription where can i get finasteride 1 mg without a prescription order seroquel 200 100 50 300 mg mastercard can i get lisinopril 5 mg without a prescription? purchasing maxalt 5 mg maxalt 5 mg fedex buy cytotec 200 mcg without a percsription buy generic cytotec 200 mcg online cheapest maxalt 5 mg maxalt 5 mg order how to by metformin 500 mg online nonprescription finpecia 1 mg buy prednisone 5mg buy propranolol india requip effects cheap xenical orlistat disgrasil orlistat 120 mg can i buy metformin over the counter in uk requip order online purchase maxalt without prescription needed buy finasteride online pharmcom arimidex for sale cheap buy metformin pills ordering maxalt online without a perscription requip side effects best site to buy finasteride maxalt fedex without a perscription where can i buy cytotec in kuwait prednisone buy from uk metformin 500 mg available canada premarin 0.625 mg buy no prescription lisinopril 5 mg no perscription required buy generic lisinopril 5 mg no prescription cheap finpecia 1 mg online no prescription where can i buy maxalt 5 mg without a perscription? premarin 0.625 mg purchase without prescription real prednisone 20 mg without prescription i need to order finasteride 1 mg without a prescription orlistat 120 mg cheap online canadian pharmacy maxalt 5 mg without rx buy asacol uk ordering finpecia 1 mg online finpecia 1 mg precio maxalt 5 mg overnight delivery finasteride 1 mg available canada where can i get orlistat 120 mg without a prescription premarin 0.625 mg overnight without prescription where can i buy finpecia 1 mg without prescriptions canada requip 1 mg maxalt 5 mg cheap on online cheap asacol discontinued asacol supply asacol cost canada asacol price comparison asacol hd price increase asacol prescription savings cost of asacol uk asacol buy asacol 800 mg cost asacol user reviews generic asacol cost asacol price uk asacol cost uk high off asacol cost asacol order asacol online canada cost of asacol without insurance asacol no prescription weaning off asacol where can i buy asacol online asacol retail price asacol trying to conceive is lialda cheaper than asacol canadian pharmacy asacol hd asacol discount cards best price for asacol asacol off patent asacol pharmacy asacol mail order asacol generic price cheap prednisone 20mg buy prednisolone acetate eye drops buy prednisolone 5mg for dogs in uk can you buy prednisone over the counter in canada prednisolone tablets buy online buy prednisone for cats online buy prednisone online in uk buy prednisone online cheap buy prednisone online i need to buy prednisone prednisolone tablets buy online where to buy prednisolone where to buy prednisolone 5mg for dogs buy prednisone dose pack buy prednisone australia buy prednisone online for dogs prednisone for purchase prednisone purchase canada purchase prednisolone online cheap prednisone 20mg buy prednisolone 5mg for cats buy prednisolone acetate cheap prednisone how to find orlistat 120 mg 93551 zip order proscar online uk buy proscar online europe finasteride buy now purchase bactrim online buy maxalt online consultation us buy propranolol paypal seroquel 300 mg side effects buy finasteride from boots buy cytotec cheap online finasteride order europe mail order prednisone buy pfizer cytotec online buy finasteride philippines buy on line requip 2.5mg premarin seroquel 200 mg street price canada maxalt no prescription maxalt no perscription worldwide cheap requip online where can i buy proscar in the uk seroquel 25 mgs where can i buy cytotec here in cebu can you buy prednisolone over the counter where is the best place to buy finasteride online buy prednisone from canada where can i buy cytotec in south africa cheap generic valtrex online seroquel off shore viacom orlistat diet pill buy metformin in usa where to buy metformin 500 mg can i buy metformin over the counter in spain buy prednisone for dogs online prednisolone tablets to buy buy non generic synthroid prednisolone backorder where to buy prednisone online how to buy metformin in uk purchase prednisolone order metformin 1000 mg buy synthroid 137 mcg prednisolone for dogs to buy uk buy prednisone 5 mg buy prednisone buy prednisone in mexico prednisone purchase overnight delivery buy prednisone in the uk prednisone purchase canada pay prednisone prednisone online no prescription and overnight prednisone over the counter prednisolone 5mg buy online uk buy prednisone online australia can i buy prednisone over the counter purchase prednisolone online can you buy prednisone over the counter in canada buy prednisone 5mg buy generic prednisone can i order prednisone online where can i buy prednisone over the counter prednisone purchase order prednisone online overnight shipping can i buy prednisolone in spain prednisone without prescription prednisone buy online no prescription buy prednisolone acetate ophthalmic suspension usp 1 where can i purchase prednisone buy prednisolone 25mg tablets is it safe to buy prednisone online buy arimidex online where can you buy finasteride buy requip cash on delivery where to buy cytotec in cebu where to purchase lisinopril buy bactrim guinea pig seroquel online maxalt online perscription buy prednisolone for dogs purchase cheap maxalt cod free fedex no perscription needed maxalt online orlistat 120mg premarin 10mg 2 mg requip premarin online can i buy prednisone in mexico buy prednisolone liquid buy canadian synthroid where to buy metformin tablets order metformin purchase lisinopril how to buy prednisone can you buy lisinopril over the counter can i buy metformin over the counter in uk buy prednisolone acetate eye drops where to buy prednisolone for dogs prednisolone eye drops cheap buy prednisolone online uk buy prednisone online for dogs buy prednisolone in the uk buy lisinopril hctz 20 12.5 mg where to buy cytotec in johor bahru cipla finpecia where to buy requip by cod finpecia without a perscription were to buy finasteride buy finpecia cipla buy metformin weight loss buy metformin usa buy requip cheap buy finpecia india where can i buy finasteride online finpecia 1mg cipla where can i buy cytotec in manila philippines seroquel xr 50 mg side effects how to order metformin online buy prednisolone in the uk venda sale buy mifepristone cytotec ru486 misoprostol purchase requip no prescription cheap can you buy metformin over the counter in the uk buy lisinopril 10 mg buy cytotec online south africa seroquel medication mail order maxalt online without a perscription buy maxalt without prescription to ship overnight can you buy prednisone in spain buy brand valtrex buy metformin in uk buy requip now canadian pharmacy no prescription finpecia 1 mg orlistat 120 mg without prescription cytotec 200 mcg overnight delivery cytotec 200 mcg from mexico problems with buying cytotec 200 mcg without rx maxalt 5 mg overnight without prescription online pharmacy no prescription cytotec 200 mcg orlistat 120 mg with out a prescription maxalt 5 mg over the counter cheap finpecia 1 mg without a prescription where to buy prednisone 20 mg no prescription d3wwqa buy requip 1 mg australia no prescription cytotec 200 mcg available at health department where can i buy maxalt 5 mg over the counter getting seroquel 200 100 50 300 mg without doctor orlistat 120 mg no prescription required lisinopril 5 mg cost prednisone 20 mg cheapest place to order 2 mg requip buy metformin cheap cheap cytotec pills online pharmacy maxalt no prescription maxalt on line buy maxalt online cheap prednisolone eye drops cheap metformin for purchase no prescription required maxalt overnight delivery of maxalt requip tabletten where can i buy prednisolone for my cat where to buy generic maxalt online without a prescription buy generic prednisone online order finasteride from canada buy discount finasteride orlistat generico where to buy cytotec online in the philippines alli orlistat tablets sale in sydney buy finasteride online japan seroquel 50 mg tablet buy maxalt without prescription to ship overnight where to buy cytotec in doha cheap proscar online orlistat supplies where to buy real finasteride online buy finasteride online in india premarin 0 625mg finpecia cipla buy finasteride generic maxalt online buy saturday delivery buy prednisone for dogs buy cheap requip online free consult buy premarin online cheap finasteride forum online overnight shipping maxalt where can i buy proscar online is orlistat on 340b cheap finasteride from india requip online purchase buy finasteride from india where can i buy finasteride tablets canadian pharmacy maxalt where to purchase orlistat valacyclovir prescription order maxalt 10 mg online buy metformin hcl 500 mg arimidex uk buy generic proscar online can you buy finasteride in dubai can i buy prednisolone over the counter in uk buy finasteride for hair loss order maxalt no prescription purchase lisinopril cheap prednisolone uk cheap cytotec pills best website to buy finasteride buy bactrim online canada can i buy cytotec over the counter in the philippines where could i buy cytotec where to buy cytotec in singapore maxalt on sale cheap online orlistat generico premarin 0.625 mg tablet buy propranolol anxiety buy metformin for weight loss where can i buy requip without prescription cheap lisinopril hctz buy metformin online from canada metformin sale where can you purchase cytotec buy metformin in united states online where can i buy cytotec in australia premarin where can i buy finasteride in ireland orlistat diet pills benicar without a prescription requip review lisinopril 5 mg tablet lisinopril 20 mgs where can i buy cytotec in nigeria can you get high on requip buy propranolol er order maxalt pharmacy buy cheap maxalt no prescription 75 mg seroquel xr buy metformin australia online buy of orlistat 60mg where can i buy cytotec in thailand buy atarax for dogs buy cytotec philippines finasteride order europe where to buy orlistat cheap purchase generic valtrex online where can i buy prednisolone online order finasteride uk buy maxalt next day delivery buy finasteride real online valtrex order online seroquel 12.5 mg can you buy cytotec in thailand buy seroquel without prescription where to buy metformin uk best place to buy metformin can you buy metformin over the counter in spain orlistat precio buy bactrim online uk where to order finasteride a doctor order is 0.125 g of ampicillin orlistat xenical buy online where can i buy requip where can i buy cytotec here in philippines where to buy cytotec in metro manila cheap cytotec pills where can i buy cytotec in zimbabwe where can i buy cytotec in bulacan do you need a prescription to buy cytotec buy cytotec uae where to buy cytotec in kl buy cytotec in saudi arabia buy cytotec australia cytotec where to buy it online can you buy cytotec over the counter in south africa buy cytotec thailand where can you buy cytotec in south africa can you buy cytotec in thailand where can i buy cytotec in bacolod cheap cytotec pills online cheap cytotec philippines purchase cytotec order cytotec in philippines where to buy cytotec in stores buy cytotec quezon city where to buy original cytotec in quiapo buy cheap cytotec in usa where can i buy cytotec quiapo where to buy cytotec in cebu buy cytotec misoprostol where to buy cytotec in johor bahru buy cytotec baguio where can i get prednisone cheapest online indian pharmacy for finpecia 1 mg or generic buy cytotec 200 mcg without a percsription finasteride 1 mg online maxalt 5 mg without rx buy finasteride 1 mg online without prescription buy premarin 0.625 mg online no prescription canadian pharmacy no prescription orlistat 120 mg metformin 500 mg purchase without perscripotion buy requip 1 mg online without a prescription order finpecia 1 mg without rx where can i get metformin 500 mg orlistat 120 mg overnight without prescription cheap online pharmacy for prednisone 20 mg cheap metformin 500 mg no prescription buy lisinopril 5 mg online without prescription buy finasteride 1 mg without a prescription in the united states atarax online seroquel 12.5 mg where can i buy propecia uk buy generic prednisone generic maxalt tablets buy propecia 5mg arimidex australia buy prednisone online for dogs lisinopril mail order finpecia without a perscription price of requip xl where did i buy cytotec propecia cheap price fedex maxalt overnight without a prescription buy allegra 120 mg online no rx 2.5mg premarin propecia for cheap augmentin duo syrup dosage for children where to buy cytotec in bataan bactrim forte bactrim mg ds buy orlistat from mexico where can i buy propecia yahoo where to buy cytotec in qatar where to buy prednisone steroid cheap premarin order maxalt cheap no membership fees no prescription buy baclofen overnight bactrim mg children buy prednisone online australia purchase maxalt without prescription pay cod baclofen mglur orlistat tablets usa how much does premarin cream cost buy finasteride 5mg online price of arimidex in canada how can i get finasteride uk metformin xr price premarin order can you get high off of requip anafranil reviews for anxiety metformin order online going cold turkey off seroquel buy finasteride online forum can u get high on requip order finasteride no prescription cheapest finasteride australia selling cytotec manila seroquel off label for sleep anafranil eating disorders buy finasteride in uk cost of finasteride in new zealand maxalto shop online buy orlistat online cheap arimidex cost in australia metformin xr 750 mg price discount for seroquel generic nizoral shampoo difference entre metformin and metformin xr buy finasteride with mastercard where to buy maxalt melt cheap where to get cytotec in malaysia metformin costo en mexico premarin online uk reviews for premarin seroquel medication review cytotec for sale in cdo tenormin price in pakistan side effects coming off seroquel xr arimidex for sale finasteride private prescription buy metformin without prescription what does seroquel do for bipolar disorder weaning off seroquel xr finasteride and rogaine review how to get finasteride prescription uk buy rogaine and finasteride maxalt for sale buy veterinary prednisone where can i buy requip buy lisinopril 20 mg online buy liquid amoxicillin for dogs arimidex for sale finpecia online no prescription where can i buy cytotec pills in malaysia how to order maxalt online without prescription buy maxalt online without a script maxalt online pharmacy buy 2 mg requip buy prednisone 1mg how to get finasteride cheaper where to buy cytotec in bacolod city order maxalt order amex where to buy cytotec in doha buy lisinopril 20 mg buy finasteride paypal arimidex no prescription maxalt with free dr consultation buy lisinopril where to buy metformin seroquel mg tablets how to buy finasteride finasteride online finasteride order europe buy metformin in canada purchase orlistat buy cytotec 200 mcg without a percsription is it legal to buy maxalt 5 mg online online pharmacy no prescription cytotec 200 mcg seroquel 200 100 50 300 mg for sale usa cytotec 200 mcg order overnight lisinopril 5 mg no rx in us seroquel 200 100 50 300 mg for sale without prescription buy generic metformin 500 mg without perscription how to by maxalt 5 mg online premarin 0.625 mg buy online buy genuine prednisone 20 mg in the u.s. requip 1 mg order overnight can i get finpecia 1 mg without rx finpecia italia maxalt online cash on delivery where can i buy valtrex in hong kong requip drug buy prednisone mastercard where to buy proscar in australia cheap proscar order maxalt amex online without prescription order lisinopril canada where can i buy bactrim cream where to buy cytotec in singapore buy metformin where to buy motilium cheap cheap motilium online twitching eye side effects of topamax can i order metformin online canada orlistat otc buy atarax 25mg where can i buy metformin cialis priligy buy metformin 500 mg uk buy orlistat online nizoral shampoo cvs where to buy orlistat online orlistat alli buy buy generic prednisone online buy prednisone australia no prescription prednisolone backorder buy prednisone in mexico prednisone no prescription needed 40mg order prednisolone 5mg buy prednisone 20mg tablets low price rx online website prednisone can i buy prednisolone over the counter in spain prednisone online sale without prescription purchase prednisolone cheap prices on prednisone can i buy prednisone over the counter in mexico prednisone cheap online canadian pharmacy buy prednisone mastercard buy prednisolone prednisone no script buy prednisolone 5mg for dogs in uk prednisone cost buy prednisolone acetate ophthalmic suspension usp 1 prednisone no prescription needed prednisolone soluble to buy uk medication prednisone prednisone buy online prednisolone eye drops cheap how to buy prednisone from canada prednisone online no prescription order prednisone without rx order metformin online lamisil tablete buy seroquel 200 mg purchase augmentin cheapest orlistat uk where to buy atarax for dogs seroquel uk apo-metformin buy online cheap prednisone buy prednisone 5 mg best place to buy prednisone buy prednisone for humans purchase prednisone for dogs can you buy prednisone over the counter in greece buy prednisolone online buy prednisolone for dogs uk cheap prednisolone where to buy prednisolone 5mg for dogs buy prednisolone online uk buy prednisolone for cats buy prednisone online cheap prednisolone 5mg buy online where can i buy prednisolone for my cat buy prednisone for dogs order prednisone overnight cheap prednisone 20mg order prednisolone online prednisolone 5mg to buy where to purchase prednisone where to buy prednisolone for dogs can i order prednisone online where can you buy cytotec cytotec ordered without a perscription buy cytotec in singapore cytotec fedex buy abortion pills cytotec where to buy cytotec in batangas city can you buy cytotec at walmart where can i buy real cytotec in manila where can i buy cytotec in dubai buy cytotec in new zealand where to buy cytotec no prescription d3wwqa buy premarin without a perscription order arimidex no rx buy lisinopril in mo seroquel purchased online without prescription finasteride no prescription overnight buy arimidex fed ex buy finpecia proscar/propecia maxalt no script fedex orlistat no rx maxalt buy fedex buy arimidex no visa without rx buy generic finpecia 1mg buy finasteride without a prescription overnight shipping finasteride no script fedex order lisinopril seroquel xr 200 mg next day delivery on requip saturday purchase finasteride online buy bactrim online where i can buy cytotec in cebu seroquel xr reviews online ordering maxalt where can i buy bactrim cream buy xenical orlistat canada buy finasteride uk boots buy orlistat without prescription lisinopril mail order finasteride 1 mg prescription cost generic finasteride 1 mg from india cheap prices on lisinopril 5 mg metformin 500 mg without a prescription can i get lisinopril 5 mg without a prescription? finpecia 1 mg without prescriptions buy prednisone 20 mg over the counter can i get orlistat 120 mg without rx buy requip 1 mg online with no perscription buying maxalt 5 mg online buy generic requip 1 mg online no prescription can you buy amoxil over counter can you order prednisone online how to order bactrim where to buy .lisinopril hydrochlorothiazide prednisolone for dogs buy online uk premarin no pesciption needed buy stromectol europe buy requip in united states online buy cytotec in egypt order atarax online where to buy orlistat wholesale online lisinopril hctz 20-25 maxalt without rx overnight shipping weaning off requip does baclofen show up in a drug test how to buy finasteride pharmacy no prescription seroquel atarax hydrochloride 25 mg lisinopril recall 2013 buy metformin without a credit card lisinopril mgs where can i buy maxalt online orlistat tablets usa maxalt without rx medications buy prednisolone 5mg premarin 1.25 mgs purchase amoxil online can you buy propranolol over the counter in spain propranolol buy online australia cheap prednisone for dogs finasteride for cheap buy cytotec in uae buy generic prednisone buy arimidex autralian pharmacy buy cytotec 200mg premarin generic equivalent canadian orlistat manufacturers where to buy cytotec in batangas city buy prednisolone online australia orlistat order online canada premarin buy stromectol for humans how to order maxalt online without a rx uk seroquel cheap cytotec prescription online next day delivery finpecia dose prostate buy arimidex 1mg order maxalt without a prescription overnight shipping order premarin without prescription to ship overnight buying prednisone online without prescription finasteride cheap no membership cytotec buy no prescription arimidex purchase cheap generic lisinopril finasteride ordering without a dr requip and valacyclovir no prescription prednisone on line pharmacy buy cytotec iloilo where can i buy cytotec here in hong kong getting cytotec without doctor where to buy cytotec in ghana how to purchase misoprostol mail order cytotec where can i buy cytotec quiapo where to buy cytotec in mumbai generic cytotec without a precsriptions buy online cytotec 100 mg buy cytotec online no prescription misoprostol online pharmacy where i can buy cytotec in qatar buy cytotec now cheap cytotec without a prescription misoprostol online no prescription order cytotec in philippines cytotec online cheap cytotec online no prescription cytotec cost cytotec where to buy it online generic cytotec no prescription venda sale buy mifepristone cytotec ru486 misoprostol can i buy cytotec at walmart where to buy cytotec in doha buy cytotec in usa online cytotec without prescriptions in usa order lisinopril online from canada buy low cost requip purchase online maxalt without prescription order maxalt pay pal online without rx buy finasteride online prescription order misoprostol cytotec online cheap orlistat singapore where can i buy atarax order lisinopril online seroquel mg side effects buy cytotec usa requip online purchase cheap generic finasteride finasteride finasteride finasteride 1mg buy overnight seroquel generic maxalt tablets 1000 mg seroquel order finasteride online cheap maxalt online next day shipping maxalt with no perscription overnight shipping i want to buy finasteride buy metformin fed ex where to buy genuine cytotec in cebu lisinopril mg day where can i buy cytotec over the counter in the philippines metformin no prescription benicar hct 40-25 mg tablet maxalt prescription from doctors online buy maxalt free consultation maxalt without a script where can i buy metformin buy metformin diet pill generic maxalt online 25 mg seroquel weight gain should i buy generic finasteride lisinopril without prescription lisinopril uk can you buy prednisone over the counter uk benicar no prescription alli shortage orlistat order finasteride india where can i buy cytotec in philippines seroquel 700 mg how to get maxalt without online metformin order buy metformin online no prescription metformin suppliers buy metformin without a perscription xenical orlistat buy online uk cost of lisinopril without insurance can you buy finasteride online buy maxalt online cheap cheap cytotec for sale finpecia canada best site to buy generic finasteride buy maxalt online with overnight delivery buy metformin online premarin free consultation fedex overnight delivery arimidex cash on delivery buying orlistat online cytotec on line cheapest place to buy lisinopril buy arimidex online with a debit card ordering orlistat online arimidex cheap buy requip fed ex overnight delivery of finasteride buy cheapest requipbuy no prior prescription requip prednisone with no rx buy seroquel usa fedex premarin without priscription buy seroquel 300mg purchase requip amex online without prescription orlistat available at health department maxalt no script overnight no prescriptions needed for premarin buy 300 mg seroquel order maxalt without rx needed arimidex cheap overnight fedex order maxalt online no membership overnight shipping finpecia depression women finasteride shipped cash on where buy requip indian orlistat 120 mg canadian generic seroquel 200 100 50 300 mg no prescription best place to buy seroquel 200 100 50 300 mg online? cheapest lisinopril 5 mg buy requip 1 mg next day delivery buying lisinopril 5 mg online order finasteride 1 mg without rx seroquel 200 100 50 300 mg purchase without perscripotion wholesale requip 1 mg finasteride 1 mg over the counter buy generic orlistat 120 mg without perscription maxalt 5 mg buy cheap metformin 500 mg over the counter buy metformin 500 mg next day delivery i need to order seroquel 200 100 50 300 mg without presciption and order it cod pay prednisone 20 mg