Ce gandim. Ce vrem. Ce facem.
DoR Shop

„Frate, te iubesc.” Povestea unei fotografii.

În a doua zi de manifestaţii din Piaţa Universităţii, Gabriel, un protestatar, şi Bogdan, un jandarm, doi oameni care nu se mai văzuseră niciodată, s-au întâlnit într-o scenă deja celebră, la cinci metri de obiectivul fotografului Vlad Ilaş.

__________________________________
Text de Ana Maria Ciobanu
Fotografii de Vlad Ilaș
__________________________________

În seara de sâmbătă, 14 ianuarie, sute de protestatari din Piaţa Universităţii forţau cordoanele de jandarmi ca să poată mărşălui către Palatul Cotroceni. Vlad Ilaş, 23 de ani, stătea pe net în cartierul Băneasa, unde locuieşte împreună cu un văr. Nu deschisese televizorul pentru că oricum nu are cablu şi nu ştia ce se întâmplă în centru. Urmărise pe Facebook mişcările de solidaritate care au urmat demisiei lui Raed Arafat din funcţia de secretar de stat, dar nu ştia motivele scandalului şi nu-şi imagina că oamenii îşi vor muta nemulţumirile în stradă.

Fără să ştie că la Universitate se striga „Jos Băsescu” de mai bine de patru ore, la ora 18 Vlad a scris pe Facebook „De ce-l iubesc uneori pe Traian Băsescu. Un răspuns absolut genial” şi a postat un filmuleţ cu preşedintele răspunzându-i unui parlamentar rus la o întrebare despre intenţiile României faţă de Moldova: „Vă rog să notaţi că România nu are nici un fel de experienţă în anexarea altor state”. Pe la 19:30 l-a sunat un unchi din Gura Humorului, oraşul său natal, care voia să ştie mai multe despre ce se întâmplă în Bucureşti. Vlad a citit repede nişte ştiri, a vorbit cu câţiva prieteni pe mess şi le-a spus să-i ţină pumnii, că se duce în piaţă să facă fotografii. Şi-a pus în geantă două aparate foto şi un obiectiv de distanţă, şi-a luat mănuşile şi a condus spre Piaţa Universităţii. Pe drum s-a gândit doar că vrea să surprindă „emoţii”.

Vlad a terminat Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării în 2010. În 2011 a absolvit un curs de cameraman-fotoreporter la Intact Media Academy şi din decembrie e cameraman în trust. S-a apucat serios de fotografie acum patru ani, când şi-a luat primul aparat DSLR. A ajuns în piaţă după ora opt şi a început să facă fotografii încă de când a ieşit din pasaj, spre Facultatea de Geografie. I s-au părut cam puţini protestatari şi s-a enervat când a văzut reflectoarele puternice ale televiziunilor; creau un aer de reality show şi răpeau din autenticitatea şi naturaleţea fotografiilor.

***

Sâmbătă la prânz, Bogdan, 36 de ani, subofiţer în cadrul Jandarmeriei Române, a mâncat ceva cu prietena lui, Mădălina, 22 de ani, şi a plecat la serviciu. La ora 18:00 a coborât din echipaj în Piaţa Universităţii. Nu fusese în prima seară de proteste, la Cotroceni, dar ştiind că manifestanţii au fost paşnici, a coborât, ca şi ceilalţi colegi, fără cască sau scut, pentru a semnala că nu au venit echipaţi pentru o intervenţie. Cu toţii purtau combinezoane de iarnă, bocanci, scurte, şepci şi aveau la ei „tonfa din dotare”.

Înainte să fie jandarm, Bogdan a lucrat timp de şapte ani în restaurante din Grecia, Anglia şi Cipru. A început ca picol şi a ajuns să fie şef de sală şi om de bază pentru patron. Acum cinci ani s-a întors în ţară şi pentru că se simţea apt fizic, s-a hotărât să îşi potolească o mai veche „sete de dreptate” şi s-a angajat la Jandarmerie.

Îi place meseria lui pentru că nu oricine poate să o facă, deşi crede că mulţi îşi imaginează că jandarmii sunt „nişte ţărani lopătari care au venit în Bucureşti”. Ştie că afară jandarmii sunt mult mai respectaţi de cetăţeni şi nu înţelege de ce în România puţini îşi imaginează că e şi el un om, că merge cu cortul în Vamă, că vorbeşte patru limbi străine, că în ultimii ani, nici el, nici prietena lui nu au ratat nici un concert rock mare (AC/DC şi Bon Jovi au fost preferaţii lor). Bogdan face parte din „unul dintre cele mai bune detaşamente specializate pe concerte” şi în general e mobilizat fie la spectacole, fie la meciuri.

***

În prima jumătate a zilei de sâmbătă, Gabriel stătuse pe net şi citise tot ce prinsese despre proteste. Tânărul de 27 de ani locuieşte într-un apartament din Giuleşti, cu sora şi părinţii lui. Nu a lucrat niciodată pentru că nu a vrut să facă parte din sistem. Susţine drepturile animalelor, e împotriva eutanasierii maidanezilor şi merge la toate întâlnirile Occupy Romania. De Ziua Drepturilor Omului, pe 10 decembrie, a ieşit în Piaţa Universităţii alături de alţi membri ai mişcării Occupy. În timp ce jandarmii îl luau pe sus, a arătat spre ei şi a strigat: „Şi pentru ei am venit azi aici! Pentru oameni!”. A fost amendat cu 500 de lei, dar asta nu l-a împiedicat să iasă în stradă şi sâmbătă după amiază, pe 14 ianuarie.

A mâncat nişte brânză cu roşii şi a plecat singur spre Piaţa Universităţii. Pe drum, s-a întâlnit întâmplător cu trei prieteni şi au mers împreună. Nu s-a gândit ce ar putea să schimbe cu prezenţa lui în piaţă, dar a fost convins că iubirea l-a scos din casă. Spune că iubirea a devenit o nouă religie pentru el, aşa cum e şi pentru „copiii indigo” (oameni cu un presupus scop divin care au printre caracteristici probleme cu acceptarea autorităţii şi cu integrarea în sistemele actuale). În decembrie, a tradus un mesaj al Ineliei Benz (parapsiholog) şi l-a postat pe pagina de Facebook a copiilor indigo din România: „Acea îndemânare pe care aţi adus-o cu voi fraţii şi surorile mele este aceea de a canaliza divinul pe Pământ. Ca tu să faci asta nu e nevoie ca tu să scrii cărţi, să pictezi tablouri sau să faci fotografii. Poţi desigur să faci asta şi vei avea nevoie să-ţi găseşti o carieră ca să-ţi plăteşti facturile, dar misiunea ta specială e ca să fii aici şi atât!”

Spune că de când se ştie a avut o premoniţie sumbră că o să moară în prima revoluţie care îi va urma celei din 1989. Nu are revoluţionari în familie, dar de mic şi-a dorit să schimbe lumea şi crede că de aici i-a apărut frica. În piaţă a scandat toată ziua „jos Băsescu” alături de ceilalţi participanţi şi s-a bucurat de energia care se crea între oameni. Fost membru activ al galeriei clubului Rapid încă de la 12 ani, tânărul care se autodescrie ca fiind un fost „rebel fără cauză” cu „droguri şi bagabonţeli” s-a hotărât în urmă cu doi ani să se maturizeze. Nu ştie exact de unde i-a venit dorinţa de schimbare, dar cu paşi mici a renunţat la atitudinea distructivă de pe stadion.

Pe la 19 au început să bubuie petardele şi Gabriel şi-a recunoscut printre protestatari vechii prieteni şi vechile obiceiuri. Pentru că violenţa făcuse parte din el, a înţeles că aveau nevoie de adrenalina aia atât de plăcută pe moment.

***

Bogdan şi colegii lui s-au prins de braţe când câţiva protestari au încercat să-i provoace punând mâna pe ei sau lovindu-i cu picioarele. Când jandarmii se ţin de braţe înseamnă că au o atitudine non-agresivă şi că încearcă să le transmită oamenilor că nu au voie să treacă printre ei. Nu se echipaseră încă nici cu căşti, nici cu scuturi. Până să înceapă petardele şi scandările de stadion, Bogdan înţelesese nevoia oamenilor de a-şi striga nemulţumirea. Văzuse pancarte cu care era de acord şi aprecia susţinerea pe care oamenii i-au arătat-o lui Raed Arafat, după părerea lui unul dintre puţinele modele din România.

Câţiva băieţi şi-au întins bannerele în faţa cordonului de jandarmi din dreptul Teatrului Naţional şi Bogdan a recunoscut printre ei mai mulţi membri ai galeriei Dinamo. E firesc ca jandarmii să-i observe imediat pe ultraşi. În timpul campionatelor, spune el, „de multe ori nu ne ne vedem cu femeile de câte ori ne vedem cu ei”.

Protestatarii au început să arunce cu pietre după mai multe tentative eşuate de a bloca traficul între Piaţa Universităţii şi Bd. Magheru. La opt fără un sfert, Bogdan şi-a văzut un coleg de detaşament cu sânge pe faţă, de la o placă de la fântână primită în cap. A fost norocos pentru că placa era subţire. S-au echipat cu căşti şi scuturi, dar încă doi jandarmi care purtau şepci au fost răniţi de pavele şi urcaţi în ambulanţe. În învălmăşeală, Bogdan s-a ales cu o zgârietură după ce a ferit cu mâna un fotograf de un bolovan care venea spre el. Pentru Bogdan, aruncatul unei borduri se traduce în tentativă de omor şi nu se compară cu nici o vânătaie pe care ar putea să o producă loviturile cu pulanul. Când îţi zboară borduri pe deasupra capului şi colegii strigă „piatră” ca să te avertizeze să ridici scutul, spune că e imposibil să nu tremuri pentru viaţa ta, oricât de experimentat ai fi.

În timpul confruntărilor dintre jandarmi şi suporteri, în afară de „fără violenţă” s-a scandat şi „România, stat poliţienesc”. Bogdan a ascultat mulţimea gândindu-se că nimeni nu ştie că „noi suntem mult sub norma europeană de forţă de ordine publică”. În piaţă s-a scandat şi „libertate”, despre care Bogdan spune: „libertatea ta se încheie când deranjezi libertatea altuia. Când oamenii nu mai pot să treacă pe stradă cu maşinile pentru că tu vrei să protestezi, le-ai încălcat un drept. Jandarmeria pentru asta este pe pământul ăsta”.

***

Vlad se temea doar pentru echipamentul foto. O bordură în aparat sau o îmbrânceală de la jandarmi puteau să-l lase fără peste 10.000 de lei, cât spune că valorau aparatele şi obiectivul. Se gândea că ceilalţi fotografi şi cameramani folosesc aparatura instituţiilor de presă şi nu au atât de mult de pierdut. Pe la 20:30 a vrut să treacă în mijlocul drumului şi să facă fotografii de la Troiţă dar, fără legitimaţie de presă, i-a fost imposibil să-i convingă pe jandarmi să-l lase. A traversat prin pasaj către Teatrul Naţional când incidentele se terminaseră.

După ora 21, când aruncatul pietrelor s-a potolit şi traficul s-a reluat, Gabriel era printre puţinii protestatari care mai rămăseseră pe partea cu Teatrul Naţional, aproape de strada Batiştei. Voia să se mute vizavi, dar i s-a părut că un jandarm se uită urât la el, ca şi cum l-ar bănui de ceva rău. S-a gândit că e din cauza hainelor. („Bat a ultras, huligan, cartierist şi aşa mai departe”.) A simţit nevoia să-i demonstreze că e paşnic, s-a dus la el şi i-a spus: „Frate, te iubesc! Nu te mai uita aşa la mine”.

Spune că după prima declaraţie a simţit că într-un fel şi-a schimbat destinul şi sentimentul că va muri într-o revoluţie i-a dispărut. Cu mâinile împreunate a rugăciune, Gabriel a pornit dinspre Batiştei spre Teatrul Naţional, oprindu-se pe la fiecare jandarm din cordonul de lângă trotuar ca să-i spună „te iubesc”. A trecut pe la 30-40 de băieţi şi jumătate dintre ei i-au zâmbit când au auzit ce le spunea. Alţii au rămas crispaţi; Gabriel crede că nu erau pregătiţi încă să se deschidă. Câţiva i-au spus „marş de aici”, dar nimic nu putea să-l oprească. „Eram chitit. Ştiam că am dreptate. Cu ce greşeam? Câtă bătaie puteam să-mi iau spunând te iubesc?”.

Bogdan spune că era obosit mental de la asaltul cu pietrele şi stătea încordat ca să nu rişte să fie luat prin surprindere de o nouă acţiune. Îl văzuse pe tânărul protestatar apropiindu-se și s-a gândit că e firav şi că nu prezintă mare pericol. Singurul risc era ca puştiul să aibă o sticlă sau o piatră în buzunar. Pe stadioane i s-a întâmplat de multe ori să fie abordat de tipi zâmbitori care de fapt se apropiau ca să arunce cu ceva. Puştiul ăsta în schimb părea sincer şi bine intenţionat.

La 5 metri de el, lui Vlad i s-a părut neobişnuit că un puşti se apropie de cordonul jandarmilor şi pare că îi roagă ceva.  Nu auzea ce le spunea, dar îi vedea pe unii că zâmbesc, pe alţii că îi strâng mâna şi a început să fotografieze scenele. Nu a folosit blitz-ul pentru că nu voia să piardă lumina şi atmosfera din stradă. Vlad a tras o succesiune de vreo 30 de cadre, cu Gabriel trecând pe rând de la jandarm la jandarm. La 21:21 a surprins scena câştigătoare: Gabriel şi-a împreunat iar mâinile în dreptul pieptului şi a spus încă un „te iubesc”, de data asta lui Bogdan. Bogdan a început să râdă cu poftă,  iar puştiul, înainte să treacă mai departe, i-a zâmbit şi s-a aplecat puţin în faţă, în semn de mulţumire, aproape atingându-i scutul cu cozorocul.

Când Gabriel i-a spus „te iubesc”, Bogdan s-a relaxat. Puştiul nu l-a auzit dar, în spatele scutului şi al vizierei de la cască, Bogdan spune că i-a răspuns „şi eu te iubesc”. Gabriel i-a văzut doar zâmbetul larg şi gropiţele şi a simţit că pentru o clipă au fost în acelaşi film.

Vlad a ştiut imediat că dintre cele 300 de fotografii pe care le-a făcut în ziua aceea, asta era cea mai expresivă. Nu s-a gândit însă că va deveni o poză simbol. Nu a vorbit nici cu Gabriel, nici cu Bogdan şi a continuat să fotografieze până când Piaţa Universităţii a fost evacuată.

***

Sâmbătă, după miezul nopţii, Vlad a publicat 20 de fotografii pe fanpage-ul lui cu 200 de fani şi s-a culcat obosit. A doua zi, poza cu Bogdan zâmbind şi cu Gabriel spunându-i „te iubesc”  circula pe mail-uri şi în reţelele sociale şi apărea pe blog-uri şi site-urile ziarelor. Până atunci Vlad făcuse fotografii la nunţi (care îi plac pentru veselie) şi strânsese 38 de like-uri la un instantaneu cu un cal pe malul mării.

În trei zile şi-a triplat numărul de fani şi şi-a văzut numele şi fotografia în ziare şi la televizor. S-a simţit puţin singur când succesul a dat peste el, pentru că prietena, angajată la o pensiune, era plecată la „revelionul ospătarilor”, iar familia era acasă, la Gura Humorului. Numai vărul a fost lângă el şi, entuziasmat de reacţia oamenilor, i-a trimis fotografia la BBC. Vlad nu credea că îl vor lua în seamă dar pe 17 ianuarie, şi-a văzut fotografia şi numele pe site-ul britanic. Acum simte că ştacheta e foarte sus şi că presiunea e destul de mare, dar speră ca imaginile din acea seară să-l ajute să fie din ce în ce mai bun şi să-şi construiască un nume în fotojurnalism.

Gabriel a aflat duminică la prânz de poză, de la un prieten care i-a dat link-ul pe mess. Nu a ajuns pe pagina de Facebook a lui Vlad Ilaş, ci a unui blogger, care o declarase „poza zilei” şi o încărcase şi pe pagina lui, unde a strâns cu aproape 1.000 de like-uri mai mult decât Vlad. Pentru că unii comentatori încercau să afle de ce râdea Bogdan şi-şi dădeau cu părerea, Gabriel a vrut să-i lămurească: „Le ziceam că îi iubesc, că sunt oameni ca noi, să conştientizeze şi ei asta”.

Gabriel a primit telefoane şi mesaje de la prieteni care voiau să-l anunţe că poza e peste tot şi felicitări online de la oameni pe care nici nu-i cunoştea. S-a bucurat când a văzut că şi alţii îi urmează exemplul şi le oferă flori jandarmilor. Mamei i-a plăcut fotografia, dar era îngrijorată că băiatul se duce în Piaţa Universităţii.

Luni, în a treia zi de când era mobilizat la proteste, Bogdan nu ştia de ce îi zâmbesc manifestanţii sau de ce vor să facă poze cu el. Nu îi îndepărta, pentru că erau paşnici, dar nu înţelegea de unde vine valul de simpatie. Apoi, când s-a trezit marţi dimineaţa, Mădălina i-a arătat fotografia pe care o primise pe mail de la o prietenă şi s-a lămurit.

Iubita l-a întrebat dacă poate să-i dea tag în fotografie. Bogdan a văzut că şi Gabriel are tag aşa că a acceptat şi apoi le-a scris prietenilor de pe Facebook: „Aseară m-a salutat lumea şi habar nu aveam dc. Până mi-a zis mândra că sunt vedetă pe facebook”.

I-a plăcut poza, dar i s-a părut că dacă nu ştii că înainte să fi fost făcută s-a aruncat cu pietre şi au fost oameni răniţi, îşi pierde din semnificaţie. Pentru că unii comentatori au râs de măseaua lui lipsă, jandarmul a simţit nevoia să comenteze pe pagina de Facebook a lui Vlad: „E bine că oamenii cu scaun la cap au înţeles că nu suntem doar nişte uniforme sau miliţieni cum spun alţii, ci fiinţe cu temeri, cu griji,cu nevoi, cu soţii şi copii, cu bănci de plătit, cu salarii tăiate (deci fără o măsea că deh, e scumpă înlocuirea), oameni care sunt ca voi, imperfecţi”.

Nota editorilor: Bogdan şi Gabriel au cerut să nu le folosim numele de familie. Având în vedere tensiunile din aceste zile, am fost de acord.

__________________________________

FOTOGRAFII

O selecție mai largă din seria de cadre fotografiate în acea seară de Vlad Ilaș. Cadrul celebru e al șaselea.112 Comentarii pentru “„Frate, te iubesc.” Povestea unei fotografii.”

 • Pingback: Exercitiu de imaginatie | s u p e r magnet

 • Pingback: Ianuarie 2012 « Jurnalul unei gospodine ratate

 • Leilana a scris:

  Aw, ce drăguţ. “Nu a lucrat niciodată pentru că nu a vrut să facă parte din sistem.” Mor pe ăştia care aspiră la ţeluri înalte numai pentru a-şi justifica propria neputinţă. O fi conştient Gabriel ăsta că dacă mă-sa şi tac-su n-ar face parte din sistem, el ar crăpa de foame? Mă rog.

  În altă ordine de idei, simpatic articol, aproape că m-ar fi făcut să văd Jandarmeria Română într-o lumină mai bună… dacă n-ar fi fost toate bătăile şi amenzile date pe absolut degeaba unor zeci, poate sute de cetăţeni nevinovaţi.

  • Piedone a scris:

   Dupa toate mesajele pe care le-ai scris am un singur comentariu catre tine:

   Esti o zgripturoaica insetata de bani, frustrata si “ne-luata la teatru”

   Dar totusi te iubesc :)

   PS: Vrei la teatru?

  • Leilana a scris:

   “Neluată”, nu “ne-luată”, dacă tot vrei să fii isteţ până la capăt. :* Şi eu te iubesc. Cred că o să ne înţelegem bine.

  • Piedone a scris:

   Leilana a scris: “Neluată”, nu “ne-luată”, dacă tot vrei să fii isteţ până la capăt. :* Şi eu te iubesc. Cred că o să ne înţelegem bine.

   —————–
   Mai greseste omu’, nu sunt perfect. Dar saru’mana pentru atentionari.

   “Cred că o să ne înţelegem bine” – Oficial nu stiu daca sa intru in panica sau nu :))

   Oricum,
   Pupaciuni :D

  • Leilana a scris:

   Nu-i nicio panică, absolut niciuna – I really mean it. :D Să fie în cinstea diferenţei de opinii exprimată civilizat şi fără ură.

   Cu drag, nezgripţuroaica din mine :lol:

  • Piedone a scris:

   Să fie în cinstea diferenţei de opinii exprimată civilizat şi fără ură.

   Cu drag, nezgripţuroaica din mine :lol:

   ——————————————

   Fac cinste cu un cico, ce zici? =))

  • Leilana a scris:

   Sună bine. :lol:

 • Ionut Bunescu a scris:

  Eu sunt blogger-ul care a postat-o pe pagina personala de FB si n-a fost o rea intentie cum se lasa de inteles din text. Eu am vazut poza in al meu timeline, stand pe FB de pe telefon, nu puteam da share, avea doar cateva like-uri, am salvat-o in telefon, apoi am pus-o pe FB la Mobile Uploads. Cand am vazut ca like-urile incep sa apara “fara numar” am cautat din nou poza, am scris VIA vladilas.ro. De la mine a mai luat fotografia si o doamna de la Europa FM din Targu Mures [mi-a zis Vlad de dumneaei] care a strans mai multe like-uri si share-uri decat mine. Am discutat cu Vlad toate acestea seara cand el ajuns acasa si s-a pus in fata faptului implinit.

  Ce vrea sa concluzionez este ca pe blog am pus-o doar dupa acceputul lui Vlad, i-am mentionat pagina de fotografie cu tot cu link, iar pe FB, poza are in descriere link-ul spre vladilas.ro + pagina lui de FB.

  Asta ca sa fim in regula, sa nu ma simt eu cu musca pe caciula ca blogger-ul care a facut poza celebra, dar “si-a atribuit” meritele.

 • scc a scris:

  @Leilana decat sa te legi de ce nu-ti convine tie mai bine ai aprecia curajul unui singur om de a transmite un mesaj si in numele unora ca tine care doar comenteaza de pe margine.

  Respect maxim Gabi! Respect Bogdan si ceilalti ca el! Multumim Vlad pentru poza

  • Leilana a scris:

   Da, mă, hai să facem un erou din el acum că s-a dus în Piaţă să le zâmbească jandarmilor. Orice gest de genul e admirabil dacă nu e făcut pe banii tăi.

  • andrei a scris:

   e clar ca domnita este setata pe bani. aia e fiecare cu ce-l doare.

   felicitari pentru articol !!

  • Leilana a scris:

   andrei, tu faci parte din cei care mănâncă aer şi beau idei, să înţeleg?

 • soare a scris:

  un articol care mi-a placut enorm…m-a emotionat pana la lacrimi si m-a intristat totodata intelegand ca noi oamenii luptam intre noi agresandu-ne, evitand sa ne implicam in a gasi solutiile care sa lase in istorie razboaiele,rua si agresiunile…
  multumesc autorului si tuturor personajelor participante..

 • Dorin a scris:

  Jandarmii sunt și ei oameni, nu merg acolo pentru că le place să îi bată pe alții, merg din alte motive.
  @Leilana: Tu dacă ai fi în locul lor ce anume ai face?

  • Leilana a scris:

   Asta ce e, un argument din ciclul “Da’ n-ai decât să faci tu mai bine, dacă eşti aşa deştept/deşteaptă”? M-au mai bombardat şi alţii cu faze de genul “sunt şi ei oameni, le ploua cu pietre în cap, e de înţeles că au agresat cetăţeni nevinovaţi”. Sunt curioasă, dacă te urcau în dubă şi te băteau cu bocancii fără să fi făcut nimic, tot aşa ai fi gândit?

  • Dorin a scris:

   @Leilana: 1) nu, e din ciclu: “dar tu dacă ai fi în locul lor ce ai face?”
   2) Dacă mă băgau în dubă și mă băteau cred că stăteam să-mi pun întrebări în legătură cu de ce am ajuns în dubă cu bocanci în gură. Nu cumva am greșit și eu undeva pe parcurs?

   Jandarmii nu sunt dușmanii decît în ochii celor limitați.

  • Leilana a scris:

   Nu am spus că jandarmii sunt duşmanii. Mă rog, am generalizat referindu-mă la ei în mod colectiv în primul comentariu. Îmi asum vina pentru asta. Da’ hai să nu scuzăm totuşi abuzurile lor printr-un “e de înţeles, se arunca cu pietre în ei”. Cum îmi spunea o prietenă deunăzi, nu e nimic de înţeles aici, cum nu e de înţeles nici ploaia de pietre aruncată de ultraşi.

  • Dorin a scris:

   @Leilana: nu mi-ai spus ce ai face dacă ai fi în locul lor, așa că îmi dai voie să speculez; o să o fac. Dacă ai fi în locul lor, ai face la fel. Probabil ai fi mai violentă sau mai puțin violentă – aici ține de caracterul individual. Dar ai da și tu în ăia care te amenință. Ai da de frică dacă nu din alte motive. Frica e un profesor cinic și neiertător.

  • Leilana a scris:

   E drept, m-am eschivat de la întrebare, dar asta s-a datorat faptului că răspunsul presupunea deja o intrare în zona speculaţiilor filosofice. Eul meu de acum nu simte nicio aplecare spre meseria de jandarm, şi nici spre violenţă, aşa că nu pot să îmi imaginez cu exactitate ce aş fi făcut eu dacă aş fi fost în locul lor, cum spui tu.

   Având în vedere fondul de violenţă care există, într-o măsură mai mare sau mai mică, în fiecare fiinţă umană, probabil că ai dreptate în ceea ce presupui despre mine. Explică asta abuzurile? Da. Le scuză? Nu.

 • Ildiko a scris:

  subscriu in intregime la comentariul de mai sus. exact asta voiam si eu sa zic.

 • Alex a scris:

  Din pacate pentru fiecare fost chelner cu spirit vamaiot, capatuit in slujba LEGII (nu DREPTATII, apropo), exista 1-2 cocalari fosti smardoiasi prin cartier care se cred serifi stelari si-si permit sa judece cine e vinovat si cine nu, si sa pedepseasca dupa bunul plac la adapostul uniformei si carapacelor de testoase ninja.

 • Titus Tomescu a scris:

  Brava, Leilana! Asa-i! Nu stiu daca manualele din Romania din ziua de azi mai contin “Povestea unui om lenes”, unde morala e foarte clara (desi in realitatea de azi nu mai se aplica) si lenea e rasplatita cu spanzuratoare.
  Articolul in sine e bine scris, pozele sant foarte bune, morala insa e sub semnul intrebarii. “Frate, eu te iubesc”… e echivalentul lui: “Muieti is pusmagii?” din povestea lui Creanga. Acest Gabriel nu are nici macar energia sa se revolte cum trebuie, nu ca saracu’ jandarm ar avea vreo vina facandu-si meseria. Morala asta e: jandarmul e la lucru, puturosul de Gabriel, nu!

 • mario a scris:

  e Gey de la Unione !!!!

 • The Dude a scris:

  De ce “mori pe ăștia, Leilana”? Nu-i deloc vina lor că sistemul îndeamnă la pasivitate și acceptarea necondiționată a sorții. Deviațiile cvasi-religioase de genul “copiii indigo” (dă-i un Google search, ca să vezi despre ce-i vorba) sunt inerente societății bolnave în care trăim. Le prefer pe astea ultra-ortodoxismului.

 • diana a scris:

  In loc sa ne bucuram de un moment frumos, stam sa il judecam pe Gabriel.
  Care lene? Omul asta ingheata in piata de 10 zile. A fost amendat de ziua drepturilor omului. A fost batut duminica si tot ii iubeste pe jandarmi pentru ca intelege ca asta e slujba lor dar crede ca lupta pentru ei. Iese in strada pentru drepturile animalelor.
  Ok nu are card, birou si masina de serviciu. Are constinta si asta e mai valoroasa.

  • Dorin a scris:

   @diana: cîtă suferință pe capul lui. Eu am respectat toate legile, nu am luat amendă, muncesc ca să plătesc taxe și impozite pentru ca oameni ca el să ia ajutoare de șomaj… Vorba unei pancarte, îmi cer scuze față de pierde-vară că nu muncesc mai mult ca să poată și ei să aibă un trai mai bun.
   Văd că a munci e un lucru tare prost văzut în țara asta. sunt 12000 (sau 22 de mii?) de joburi pe site-urile de specialitate. Încă pe-atîtea dacă mergi din magazin în magazin să vezi ce oameni mai angajează. Să se ocupe astea și după aia o să le plîng de milă tinerilor care nu pot să se angajeze.

  • Leilana a scris:

   Cât sentimentalism, mi-au dat lacrimile. Hai să facem toţi ca el, să vedem, o să ne dea conştiinţa de mâncare? Nu mă leg de valorile lui morale, dar mi se pare o lipsă de bun-simţ enormă să faci pe marele boem cu suflet mare pe spinarea părinţilor tăi. Fă pe boemul pe propriile tale picioare, dacă te ţine.

 • Piedone a scris:

  Dragi pretini,

  Felicitari pentru articol, mi-a inseninat ziua.

  Va rog sa va vedeti de joburile voastre obosite de zi cu zi si sa nu mai atentati la libertatea omului. Nu vrea sa munceasca nu munceste. Care e problema voastra?

  De 4x love (fotograful, gabriel si bogdan si autorul articolului) :))

  • Leilana a scris:

   Problema mea e că îi plătesc io şi alţi obosiţi ca mine ajutorul de şomaj. Aia e problerma mea. :D

  • Piedone a scris:

   @Leilana a scris: Problema mea e că îi plătesc io şi alţi obosiţi ca mine ajutorul de şomaj. Aia e problerma mea. :D

   ——————————

   Draga Leilana si eu sunt un obosit la fel ca multi altii. Asta e sistemul in care traim. Get used to it. Trebuie sa recunoastem ca romanii sunt niste lenesi nu numai la munca. Hai sa lasam deoparte asta.

   Cati au iesit in piata la protest macar o zi? Eu muncesc in sistemul privat, n-am iesit pentru bani, pentru taieri de salarii sau mai stiu eu alte cele. Am iesit pentru ca am simtit nevoia sa rabufnesc alaturi de altii si pentru ca trebuia sa arat ca sunt si eu acolo pe langa batrani, bugetari, usl-isti, baieti cu ochi albastri, bla bla etc. Am fost acolo vreo 2-3 zile, cred eu ca a contat o voce in plus.

   Comentariile de genul ca ii platesti somajul nu isi au rostul. Parerea mea e ca ai o frustrare ca muncesti si p’ala il doare in pix si face ce vrea muschiul lui. Si eu sunt frustrat ca nu ma pot trezi dimineata cand doresc, ca sunt stresat ca bla bla. Asta e societatea in care traim. Nu totul e roz :)

   Parerea mea e ca am deviat de la subiect cu aceasta discutie despre munca si nu e bine deloc;

   Asa ca hai sa luam exemplu tocmai mesajul lui Gabriel si sa nu mai acuzam si sa facem zgomot pentru ceva ce nu isi are rostul:

   Fratilor va iubesc! (Fetele au prioritate)

   Pupaciuni si numai bine!

  • Leilana a scris:

   Eu recunosc cu smerenie, nu am ieşit la protest. Nu am ieşit pentru că nu pot să scandez la unison cu oamenii de acolo fără să mă simt o ipocrită. Nu pot să văd lucrurile doar în alb şi negru, să arăt cu deştu’ spre clasa politică şi să zic că ei sunt lupii şi noi mioarele nevinovate. Politicienii sunt aşa cum sunt pentru că noi le-am permis, pentru că noi i-am votat, pentru că noi le-am tolerat mârşăviile. Politicienii fură la scară enormă pentru că şi noi furăm la scară mică ori de câte ori putem. Şi până nu o să ne dăm seama că principiile pe care se sprijină societatea noastră sunt greşite, slabe şanse să se schimbe ceva în bine. Zic eu.

   Dar destul cu negativismul, vorba aia. Poate, cine ştie, protestul ăsta să fie un semn că se schimbă lucrurile în bine. :D

 • Cezar a scris:

  Mirobolant…
  Ia te uită cine se duce-n Piaţa Universităţii?… La 27 de ani, “Nu a lucrat niciodată pentru că nu a vrut să facă parte din sistem.” Apără drepturile maidanezilor pentru că el ştie cel mai bine cum e să ai un culcuş cald şi să rozi un ciolan pentru care n-ai muncit. Da’ stă pe Net cu zilele şi merge la toate întâlnirile Occupy Romania. OOOOFFFFFFF, câtă treabă mai are şi ăsta, săracu’. Şi de doi ani s-a maturizat… Adică i-a zis mă-sa: “ori te laşi de droguri, ori dormi în stradă.” Avea şi ea dreptate: îmbracă-l, spală-l, plăteşte-i Net şi telefon mobil, dă-i să sugă şi mai dă-i şi să tragă pe nas?!?
  Dacă mai există “copii la indigo” ale unui asemenea avorton social, ar fi tare bine să-şi dea foc. Cu toţii… Da’ să se aprindă unii de la alţii, că-i păcat de chibrituri.

  • Corina a scris:

   Subscriu. In totalitate. Contextul l-a facut pe unu care habar n-are de capul lui sa fie un pic celebru…Oricum articolul mi se pare “construit” inteligent, pentru a provoca si promova niste fotografii, care altfel n-aveau mari sanse de succes, pe langa “marfa” livrata de carele de televiziune…

 • The Dude a scris:

  Piedone, și jandarmul, și fotograful au “job-uri obosite de zi cu zi”. Nu mai pun la socoteală faptul că dacă n-ar fi existat “job-uri obosite de zi cu zi” n-ai fi avut o tastatură sub degete.

  • Piedone a scris:

   The Dude a scris:
   în 23-01-2012 la 15:05

   Piedone, și jandarmul, și fotograful au “job-uri obosite de zi cu zi”. Nu mai pun la socoteală faptul că dacă n-ar fi existat “job-uri obosite de zi cu zi” n-ai fi avut o tastatură sub degete.
   —————————

   Amice joburi obosite de zi cu zi sunt toate, de la a fi vanzator la aprozar pana la a fi trader pe bursa. Am generalizat.

 • Iulian Puiu a scris:

  Leliana si Titus Tomescu par sa locuiasca în acelasi cap… mai deschideti si voi ferestrele ca poate va e rau de atîta munca si v-ati acrit nepermis de mult. din povestea asta voi trebuia sa întelegeti altceva. Gabriel, care e un „puturos” a cîstigat din experienta asta mai mult decît reusiti voi muncind „în sistem”. somn usor!

  • Leilana a scris:

   Da, mă, recunosc, nu am puritatea lui sufletească, de om care stă în cârca maică-sii şi scandează în stradă pentru drepturile animalelor. Să-mi fie ruşine că-mi permit să muncesc şi să-i plătesc, printre altele, lui şi altora ca el ajutorul de şomaj. :(

  • Piedone a scris:

   Leilana a scris:
   în 23-01-2012 la 16:11

   Da, mă, recunosc, nu am puritatea lui sufletească, de om care stă în cârca maică-sii şi scandează în stradă pentru drepturile animalelor. Să-mi fie ruşine că-mi permit să muncesc şi să-i plătesc, printre altele, lui şi altora ca el ajutorul de şomaj. :(
   ——————————————

   Sa-ti fie rusine ca judeci alti oameni fara sa cunosti tot contextul. De unde stii tu ca ala sta pe carca masii?

   Nu iti convine iesi din spatele calculatorului/blogului/muncii si mergi in piata si scrie asta pe o foaie si var-o in fata camerelor de filmat. Toata lumea care vocifereaza pe net e dăsteaptă si victima a ceva.

   Parca era un proverb sau ceva care spunea ceva de genul: Pana nu se ia romanul de ceva nu se simte bine sau nu i roman.

   Va recomand tuturor care vociferati pe net sa iesiti dracului din casa si sa ragusiti strigand pentru ceva in piata.

   Daca nici asta nu vreti sa faceti sau nu simtiti nevoia atunci va convine sistemul si nu va mai vaicariti si smiorcaiti atata!!!

   Hai basti d’acilea ca m-ati enervat la creierii capului!

  • Leilana a scris:

   Păi nu zice clar în articol că stă cu părinţii lui şi n-a muncit niciodată? Ce concluzie logică se trage de aici? Că stă pe spinarea lor. Ta-daaaaam.

   Nu te enerva. :D

 • cata a scris:

  cred ca fiecare din cei 3 au strecurat cate o minciunica (una mai mare decat cealalta) in poveste. in rest, un text foarte foarte bun. BV!

 • Pingback: Hipsterul din Centrul Vechi « Comanescu.ro

 • sunt doar un OM a scris:

  Bravo Ttus! Bravo Cezar! Bine punctat. Ati evidentiat esentialul. Acel jandarm era la munca in acel “sistem” de care se fereste cu atata indarjire simpaticul ala mic de Gabriel. Ce ar fi sa nu ne mai ducem toti la munca… asa ca sa nu facem parte din sistem. Luat de valul evenimentelor sau poate chiar dintr-o reala afectiune a rostit “Te iubesc!” insa asta nu-i scuza puturosenia. Ok, nu are bani sa-si ia o casa dar sa-l tina parintii la 27 de ani… MARE RUSINE. Povestile lacrimogene au mai mereu succes in fata devoratorilor de senzational si a caracterelor slabe.
  Un singur lucru mai am de spus: Imi iubesc Tara, dar imi urasc poporul!

 • JIJI a scris:

  bAI, AM CITIT COMENTARIILE CELOR CARE CRITICA, SUNTETI CRETINI TARE, DE CE NU VA DUCETI FRATILOR VOI IN PIATA UNIVERSITATII SA FACETI VOI LUCRUL ACESTA? IN LOC CA RESPECTIVUL SA SCANDEZE CEVA SAU SA ARUNCE CU PIETRE IN JANDARMI, S-A DUS LA EI SI ”LE-A SPUS TE IUBESC”. O CHESTIE EXTRAORDINARA, DAR VOI STITI NUMAI SA CRITICATI, FACETI DRACULUI CEVA, VOI SUNTEI LENESII, NU EL. VORBITI CA SA VA AFLATI IN TREABA…

  • Leilana a scris:

   Da’ nu trebuie să faci spume, să ştii. :D

  • Piedone a scris:

   Ba facem spume pentru ca sunteti debili mintali.
   Ba facem spume pentru ca suntem intr-o tara democratica si putem face ce vrea al treilea picior cand ni se scoala.
   Ba facem spume pentru ca ati pierdut esentialul povestii.

  • Leilana a scris:

   Io am mai zis, povestea mi se pare drăguţă. Numai că, cel puţin în ochii mei de zgripţuroaică însetată de bani, îşi pierde din frumuseţe în momentul în care văd cine-i protagonistul.

 • tibi farcas a scris:

  Foarte bine scris articolul. Felicitari, e foarte bun!

 • Leilana a scris:

  Şi încă o dată – articolul e simpatic, şi înţeleg destul de bine care-i ideea din spatele lui. Numai că, vedeţi voi, personajele alese nu-s tocmai reprezentative, nici pentru masa de protestanţi de la Universitate, nici pentru masa de jandarmi. E drăguţ să promovăm ideea asta de fraternitate între oameni, dar utopic în condiţiile în care bordurile zboară în aer şi bastoanele lovesc spinări de nevinovaţi. Hai salut.

  • Lulu a scris:

   Da’ cine-o zis ca trebe sa fie o generalizare? S-o prezentat povestea din spatele unei poze dragute.

   Nu stiu ce muncesti tu, da’ esti tare frustrata :)) Trist e ca tii sa-ti exprimi public frustrarea.. O tii cu somajul pe care i-l platesti tu. Nici eu n-am lucrat pana la 26 de ani si nu pe banii tai am trait, stai linistita, n-ai cotizat pentru mine. De unde stii ca acum cotizezi pentru el? Mi-e mila de tine ca esti asa amara.

  • Leilana a scris:

   Îmi exprim public frustrările şi nemulţumirile pentru că trăiesc totuşi într-o societate democratică, în care se asigură libertatea opiniei. Aşa că pot să fiu cât de frustrată vreau eu, atâta timp cât nu încalc limita bunului simţ. Nu?

   Background-ul tău nu îl cunosc, nu ştiu ce făceai tu la 26 de ani de nu munceai şi nici nu mă interesează, pentru că nu tu eşti subiectul în discuţie. Poate făceai şcoală, poate stăteai acasă la părinţii tăi. Nu mă priveşte acest aspect. Aici se discută strict despre omul ăsta cu suflet mare, care nu lucrează şi nici nu are de gând să lucreze, motivând lenea lui (pentru că asta este, lene) prin o aşa-zisă superioritate morală şi prin ideea, puerilă de altfel, că nu vrea să facă parte din sistem. De unde ştiu că cotizez pentru el? Conform legii, are dreptul la ajutor de şomaj şi la asigurare de sănătate. Eu şi toţi ceilalţi salariaţi din ţară plătim pentru asta. Văd că pe tine nu te deranjează. Ia fă un exerciţiu de imaginaţie şi închipuie-ţi cum ar fi dacă ar face două milioane de oameni acelaşi lucru pe care îl face eroul nostru, Gabriel. Ţi-ai mai permite să fii aşa împăciuitoare atunci?

   Şi nu, nu sunt amară, sunt doar realistă. Şi-mi pare rău dacă nu înţelegi diferenţa. :)

 • JIJI a scris:

  Dar chiar nu fac spume, a ramas setat CAPS LOCK. Eu ma refeream la cu totul altceva, poate sa existe o realitate paralela in care jandarmii fraternizau cu protestantii si nu mai era nevoie sa faca ce-au facut. In general am o parere foarte proasta despre jandarmi, pentru ca nimeni nu le da dreptul sa loveasca niste oameni in halul acesta, vinovati sau nu, de fapt pentru unul vinovat au lovit 50 de nevinovati, proportia poate fi ceva mai mica. Se putea intampla si altfel, cum ar fi fost normal. Multi jandarmi au reactionat ca niste maimutze pitecantrope, si sper sa se duca dracului impreuna cu cei pe care ii apara. Asa trebuia sa se intample, nu cum s-a intamplat, trebuia sa se comporte ca niste oameni. In legea dupa care actioneaza ei, nu spune ca trebuie sa-i rupa pe manifestanti in bataie. Asta inteleg niste creiere bolnave in trupuri mult prea mari.

  • Leilana a scris:

   A, okay, înţeleg perfect, că şi mie mi-a scăpat un typo mai sus şi nu ai cum să editezi comentariile. Total de acord cu comentariul tău cu privire la jandarmi. Şi nu zic nu, gestul lui Gabriel, luat separat de persoană, a fost într-adevăr unul fain ca simbol. Cu personajul în sine am eu ce am, şi mi-am detaliat obiecţiile mai sus. :)

 • doizece a scris:

  Leilana & co, nu mai poluati pagina cu morala voastra. Articolul este despre altceva.

  Felicitari Ana pentru articol!

 • sunt doar un OM a scris:

  un om nu-l judeci doar pentru un gest. trebuie sa-l cunosti mai in amanunt. nu-i mai criticati atat pe jandarmi fiindca scopul lor e sa apere interesele si drepturile tuturor cetatenilor si asta au facut si in zilele trecute. cum ati vrea dragi colegi de discutie sa se fii comportat acei jandarmi cand evenimentele luasera o amploare fara precedent zburand bucati de caldaram prin multime si cand presupusii protestatari, ultrasi in mare parte ce-si rezolvau niste dispute mai vechi gasind oportunitatea, incalcau normele civile si comiteau infractiuni??

  Observ in modul de concepere al acestui articol aceeasi maniera jurnalistica de prost gust. Goana dupa senzational. Sa sevanda e tot ce conteaza. Sunt unele lururi exagerate dar si adevaruri. Il cunosc personal pe acel jandarm, fiindu-mi prieten.

 • tina a scris:

  eu il admir pe baiatu asta… a facut un gest frumos si a vorbit in numele multora, BRAVO tuturor , inclusiv jandarmului care nu s-a sfiit si in loc sa faca fata aia de dur constipat cum ii vad eu pe altii , cand merg pe la Universtiate , chiar a zambit relaxat si incantat :)
  Frumos!
  In rest… domnilor jandarmi… ar trebui sa nu va mai comprotati ca niste primate… pline de adrenalina sa ne arati ce smecheri sunteti voi… pentru ca sunteti niste sclavi , sclavii lui Basescu.
  Sutn de acord sa stopam huliganismul si pe cei care il produs sau vin in Piata cu alte ganduri decat cele de a prostesta pasnic, retineti , faceti le dosar , dati amenzi, isna nimic pe lumea asta nu iti da dreptu sa calci in picioare un OM!!!

 • Ralu a scris:

  Am citit un articol minunat si m-au emotionat cuvintele si pozele despre oameni care traiesc si au curajul sa traiasca asa cum isi doresc. Felicitari, Ana Maria, pentru cum ai expus povesti de viata, felicitari, Vlad, pentru inspiratie si vointa, felicitari, Bogdan, pentru daruire, iubire si sinceritate, Felicitari, Gabriel, pentru ca esti asa cum esti! Sunt din categoria celui ca el, desi noi cel ca el nu ne comparam, noi suntem si atat, nu e unul mai bun si altul mai prost, unul mai lenes si altul mai muncitot. Nu castiga unul mai mult si altul munceste mai putin. Sunt multi cei care descopera ca viata e exact asta, sa traiesti pur si simplu, sa faci ceea ce iti place, sa fii multumit si recunoscator pentru ceea ce ai, sa nu ii judeci pe ceilalti. E greu sa citesc cuvinte grele ca cele din comentariile de mai sus, asa cum e greu sa traiesti in timp ce Basescu e presedinte. Dar e o provocare. Provocarea ca tu sa ramai la fel si sa provoci schimbarea prin actiunile tale, dar nu impotriva altora. Libertatea incalcata de cei care protesteaza e poate si libertatea mea, dar eu cred ca este doar o variabila de perspectiva. Ma bucur in acest caz ca oamenii aia sunt acolo si lupta pentru schimbare, desi mi-e teama sa trec noaptea prin zona. In viata nu primim ceea ce ne dorim, nu suntem inconjurati de o lume ideala. Dar libertatea mea astfel incalcata de cei care protesteaza e pentru mine mai puternica decat libertatea incalcata de prejudecati sociale, de stereotipuri. Sa traim ca si cum azi ne-am nascut, zic, si sa privim cu inima.

 • marius a scris:

  nu cred ca e treaba cuiva daca are serviciu, daca vrea sa munceasca sau nu si nici nu are nimeni dreptul sa il judece. nu cred ca are importanta cum si de ce a ajuns cineva jandarm.
  ca de aia e libertate, sa faca fiecare ce vrea.
  dupa ce ati trecut de analiza personajelor si a actiunii (ca de, asa ati invatat la scoala, la romana), acum ar fi timpul sa faceti analiza gramaticala a textului (care stie asa ceva).
  si apoi, cu mintea odihnita, poate intelegeti ca e un articol de revista care spune povestea unui gest simbolic. si atat.

  • Leilana a scris:

   Ca mulţi alţii, înţelegi total greşit conceptul de libertate. Nu e libertate ca “să facă fiecare ce vrea”. Libertatea unei persoane are ca limită libertatea persoanei de lângă.

   În altă ordine de idei, dacă nenea ăsta, Gabriel, nu vrea să facă parte din sistem, să se ducă în junglă, sau în pădure, şi să trăiască cu rădăcini şi ierburi. Oricine îşi permite să fie idealist în condiţiile în care mănâncă, bea şi plăteşte amenzi din banii părinţilor. :)

   Şi după cum spuneau Alia şi Liana, gestul acesta simbolic îşi pierde din frumuseţe când i-l alături persoanei.

 • waw a scris:

  nu pot sa spun decat: lasa-ma frate cu toti gaozarii care traiesc ”off the grid” pe banii lu mamica si a lu’ taticu…
  Sa-l vad eu pe asta dupa 12 ore de munca, sa vina si 3- 4 ore la protest, daca mai are vlaga in el sa zica ”te iubesc” vreunui protestatar nu neaparat unui jandarm…

 • costel a scris:

  a mancat branza cu rosii, saracu pui are ceva bani sa mance rosii iarna.da branza, branza era de capra ?

 • calin a scris:

  in primul rand e un articol al unui jurnalist, nu contine adevaruri absolute. pleaca de la o intamplare reala si e ambalat cu un pic din fantezia, talentul sau lipsa acestora caracteristica jurnalistului respectiv. bunicel, poate un pic cam siropos, dar mesajul e pozitiv. cat despre cei care au impresia ca muncesc pentru ajutorul de somaj al pustiului, nu stiu ce sa spun. mai degraba pentru posetutele lui nuti, pentru ca fata lu d-ul traian sa duca si ea o viata decenta, sa conduca o masina care confera siguranta, tatucu ei sa se opereze la viena, nu in romania unde sistemul sanitar e la pamant, caci romanii nu vor reforma sanatatii, pentru bordurile lui videanu. mai ales ca mesajele aparatorilor muncii au incetat brusc la 16.30, odata cu programul de munca. mi-e foarte greu, dar concluzia e evidenta. munca nu inobileaza omul, il tampeste.

 • Cristina a scris:

  Sa-nteleg ca jandarmii sunt buni numai la a scoate malul din curtile inundate a cetatenilor turmentati?!
  Ma da-va la naiba cu morlaitatea voastra! Sunt absolut convinsa ca ati fura cu ambele maini daca ati avea ce si cum. Si atunci unde mai este moralitatea?
  Astea sunt riscurile pe care ti le asumi cand mergi la un protest.
  Violente au fost si de-o parte si de alta, dar na, e mai safe sa stai in fata calculatorului si sa comentezi.
  Daca violenta jandarmilor (unora) a fost nejustificata, incercati sa justificati lichelele care au aruncat cu bordurile lui Videanu si care au jefuit magazinul de telefonie mobila!
  Atata timp cat esti somat sa te dai din cale pentru ca se actioneaza on forta, nu ai ce cauta in dispozitivele lor.
  Orice cetatean normal s-ar pune la adapost. Se stie de cand Pamantul ca in astfel de manifestari mai cad si nevinovati. De-o parte si de cealalta!
  Iar acum, decat sa stati sa comentati aiurea pe bloguri, facebook, ziare online si forumuri, mai bine faceti ceva cu adevarat util.

  • Leilana a scris:

   Ei, uite că există cetăţeni normali care au ghinionul să locuiască şi să meargă la şcoală în zonă, şi care nu îşi permit, prin urmare, să se pună la adăpost. Tu practic zici acum “E vina cetăţeanului că a mâncat bătaie, ce căuta în stradă?” Felicitări, tocmai ai justificat toate abuzurile din partea autorităţilor. Sunt curioasă în ce măsură ai mai fi gândit aşa dacă ţi s-ar fi întâmplat ţie. :)

 • Gabriel a scris:

  Jandarmul , beton . E din secolul 21 . Cel din fata lui … saracul , asta stie sa faca , sa ceara…pomana…orice pica , la o adica si putina mila…

 • Un cetatean a scris:

  In primul rand felicitari pentru text, pentru poze si pentru atitudinile unora care au participat proteste, atat jandarmi cat si protestatari.
  E frumos sa mai vezi si o bucata de cer senin deasupra cerului permanent noros de Bucuresti, parca lucruri de genu, marunte insa pline de sens, arata cu adevarat ce inseamna cu adevarat sa fii roman.
  Imi pare rau ca vad mereu comentarii de genu – de ce nu munceste ala, de ce bate celalalt, eu platesc impozite si astia iau somaj etc. E pacat ca unii sunt prea ocupati cu lumea lor redusa intr-un scenariu ce se repeta zilnic de la 9 la 5 pentru cateva sute de euro si apoi cred ca au dreptul neconditionat de a critica si de a deveni lupi moralisti. Frate, mergeti la Universitate, lasati facebookul si comentariile super-moralizatoare pe bloguri sau mai stiu eu pe unde si alaturati-va grupului ala mic de oameni care sunt acolo cu un anume scop, nu ca n-au ce face pe acasa.
  N-au stat niste fraieri acum vreo 22 de ani in acelasi loc, infruntand acelasi frig insa mult mai multe pericole pentru ca absolventi de facultate in 2012 sa aplice pe joburile alea multe de pe e-jobs/bestjobs platite cu seminte si cu o concurenta de cel putin 1000 de alti indivizi pe loc. E pacat ca unii din voi nu inteleg unde este problema, ca nu se rezuma totul la a avea un job mediocru si a trai o viata mediocra intr-o tara condusa de niste sub-mediocrii. Platiti-va frate impozitele si aratati-i pe altii cu degetul dar dupa sa nu va mirati de ce stati ingramaditi si stresati dimineata intr-un metrou plin de oameni la fel de fericiti ca si voi.
  E plina tara de hateri, pacat pentru alea cateva sute de oameni care cred ca mai exista speranta pentru Romania.
  Pace pentru toti care au citit asta si au vazut pozele si s-au ales cu un zambet sincer.

  • Alia a scris:

   Un gest frumos e apreciat in momentul in care este sincer. Asa cum am spus si in comentariul de mai jos, ce a facut baiatul acesta e doar de fatada. Si hateri sunt cei care ii catalogeaza pe ceilalti hateri. Nu stiu daca ti-ai citit sigur comentariul ca sa vezi cine judeca pe cine. :))

 • claudia a scris:

  Mi se pare trist un moment atat de frumos nu e apreciat. Uitandu-ma la fotografie prima oara, mi-au dat lacrimile si asta fiindca stiu ca si eu am mers la protest din iubire. Din iubire pentru romani.

 • neli a scris:

  se vrea sa fie AMELIE…cunoscatorii stiu.e totusi un pic depasit..stilul merge la o poveste de dragoste..asta de aici e doar fiction….

 • Alia a scris:

  Haide frate, ” fost membru activ al galeriei Rapid” care nu a muncit niciodata in viata lui, fost drogalau, care a citit un articol despre copiii-indigo si s-a gandit ca asa poate sa justifice de ce e lenes si s-a hotarat sa le spuna “te iubesc” jandarmilor, in timp ce violentele erau provocate tot de prietenii lui drogalai de la meciuri, si unde stia foarte bine ca orice gest al lui e filmat/fotografiat. A primit exact ce si-a dorit, si toti i-au cantat in struna. Acum poate sa justifice inca vreo 2-3 ani de lene in numele democratiei. Singurele persoane ok din articolul acesta, care si-au facut treaba, au fost fotojurnalistul, jandarmul si autorul articolului. E normal ca fiecare sa interpreteze articolul in felul lui, si e normal ca fiecare sa isi spuna parerea fara sa ii spuna nimeni “bine ca esti tu destept”, ca doar de aia ingheata oamenii in strada, ca sa isi spuna parerea, nu stau pe fotoliu si dau commenturi pe facebook.

  • Leilana a scris:

   Comentariul ăsta e plin de WIN de la un capăt la altul, ca să zic aşa. :D

  • Andrei a scris:

   N-as spune ca autorul articolului si-a facut treaba folosind expresii gen “au fost in acelasi film”. Terminam si noi o facultate pe bune?

  • Drim a scris:

   Eu va iubesc si daca aveti “joburi obosite” si daca sunteti “lenesi” nu e vina voastra ca va pierdeti frumusetea umana pentru o cariera… pentru a-ti plati facturile sau pe partea cealalta nu vreti “sa va alaturati sistemului” ca sa nu va pierdeti divinul… Nu e vina voastra, e vina celor care au creat democratia, capitalismul sau comunismul celor care ne-au facut sa traim pentru datorii. Da, Gabriel este genul de om care nu va “realiza” nimic palpabil dar asta inseamna ca daca nu munceste si omul participa la mitting-uri, care ar putea fi si in favoarea ta, sa il blamezi? Asta e munca lui el se duce “bate din gura” x ore cand e cazul si se simte bine facand ceea ce face.
   Cat despre Jandarmerie… Cand intrebi 10 pusti de 6 ani ce or sa vrea sa se faca atunci cand vor fi mari raspunsurile vor fi medici, politisti sau cantareti. Nimeni care sustine “dreptatea” nu se face jandarm vrei “dreptate” te faci politist salvezi vieti, prinzi criminali, opresti traficul de droguri ce iti dicteaza tie inima sau mintea. Jandarmul este o unealta de respectare a legii, o unealta militara ei apar la proteste, intruniri sportive s.a.m.d. pentru a se asigura ca se pastreaza normele generale ale legii. Cum voi va duceti la servici si stiti ce aveti de facut, ei nu stiu. Cati jandarmi stiu legile in baza carora te: lovesc, amprenteaza, controleaza in spatiul public, te retin fara a avea dovezi decat comenzi de genul: “Ia-l p’ala!”? Si da multi jandarmi imi par cocalari cu 2 clase veniti doar sa bata in spatele uniformei fara numere de identificare, in “baza legii”. Dar aceiasi cocalari cu 2 clase se gasesc in mai multe zone ale sistemului romanesc de orice fel.
   De asta iubesc Romania, vreau sa fiu mai bun…

 • Liana a scris:

  Mesajul ar fi fost frumos DACA s-ar fi lasat afara din poveste aspectele de “background” ale fiecarui participant.

  Asa, imi pare rau, dar sunt de acord cu toti cei care s-au legat de cetateanul de 27 de ani care n-a muncit in viata lui. Cum poti, frate, la 27 de ani sa ai ca unic scop in viata “impartirea iubirii”???

  • Alexandra a scris:

   Daca se ignorau aspectele de “background”, era suficient sa-ti puna doar poza in fata. Asta era scopul articolului, nu? Sa ajunga la semnificatia fotografiei printr-o poveste.

  • Liana a scris:

   Da, dar nu e chiar asa.

   Jandarmul e forta de ordine
   Hipiotul e reprezentantul tuturor care au iesit acolo.

   Si pe cuvant ca refuz sa ma las reprezentata de un om care “nu vrea sa faca parte din sistem”. Nu pentru ca traieste pe banii mei, pentru ca nu o face. Ci pentru ca ma infurie mentalitatea asta. “Nu am scop in viata, nu vreau sa am un scop in viata, oare cum sa justific asta? A, da, hai sa dam vina pe sistemul corupt”.

   Frate, ma lasi?

 • diana a scris:

  Bai, si eu va iubesc pe toti!

  Si eu tot de asta am iesit in strada. Din iubire pentru oameni. Nu pentru ca sunt impotriva lui ala sau ala, ci pentru pace si o viata mai buna. E trist cum a ajuns viata o lupta de supravietuire si nu mai stim sa ne bucuram… Mereu judecam, judecam, judecam.
  Si eu sunt impotriva sistemului si nu vreau sa muncesc pe ceva pentru bani care nu imi place. Asa ca inteleg perfect personajul cu Te iubesc. Mai fac ceva pe ici pe acolo, ce imi place, intr-un ong. Dar niciodata nu am luat somaj si refuz asta. Dar decat sa muncesc intr-o coorporatie si sa ii imbogatesc pe ceilalti, nu merci. Mai bine ma mut la tara si imi muncesc pamantul si stau fericita zambind la stele decat sa stau 8 ore pe zi la birou.

  Chiar va iubesc, chiar daca nu intelegeti :)

  • Leilana a scris:

   Eu una mă bucur sincer că eşti aşa idealistă. Dar probabil că îţi permiţi să fii aşa. Te-ai gândit însă vreodată că sunt persoane care nu au de ales şi care pur şi simplu trebuie să muncească, chiar şi în domenii care nu îi atrag? Ştiu, e nasol, dar se cheamă realitate.

   Altfel, partea mea de nezgripţuroaică nu poate decât să se simtă încălzită de iubirea pe care cu generozitate o oferi. Nu sunt ironică. :D

 • Ralu a scris:

  imi pare cel mai nobil scop :)

 • jew a scris:

  Ce amuzant…leilana, you bad cop, ma exciti..imi place cum vorbesti tu despre somaj si lene, cred ca mirosi a iasomie acolo jos…Miss Lulu, i want to marry you!!!

 • Mugur a scris:

  Nici eu nu agreez persoanele “pierde-vara” dar nu sunt eu nimeni sa ii judec fiecare face ce vrea cu viata lui, nici macar faza cu “primeste somaj din salariul meu” nu este justa…pana la urma este o clauza obligatorie a unui contract de colaborare sau”carte de munca” cu care iti convine nu iti convine esti de acord si il semnezi,so chill…va fi mai rau de atat credeti-ma pe cuvant:)

 • Piedone a scris:

  Sună bine. :lol:

  —————

  Hahaha, revin diseara pe alte cai de comunicare :))

 • mihai a scris:

  “Când oamenii nu mai pot să treacă pe stradă cu maşinile pentru că tu vrei să protestezi, le-ai încălcat un drept. Jandarmeria pentru asta este pe pământul ăsta”.

  frumos mai fardati jandarmeria! lasati acest discurs autoritarist sa circule fara un comentariu critic, fara a mentiona ca acesti indivizi au nenorocit, agresat si intimidat oameni care nu avea nici o treaba cu violentele. si pentru ce? ca sa va dati voi cu SUVurile prin centru..

  ultima data cand mai citesc vreun articol din aceasta revista conservatoare

  • Drim a scris:

   Mi se pare o lipsa de bun simt si indiferenta din parte celor care trec prin piata universitatii in timpul protestului si o inconstienta din partea celor care s-au incapatanat sa treaca sambata seara cand zburau pietre petarde fumigene si grenade cu gaze lacrimogene. Cand a fost discursul domnului presedinte jandarmeria a acceptat sa opreasca circulatia in piata fiindca de… “Asa a zis domnu’ presedinte”. De sa fim mai buni si sa schimbam lumea fiindca e foarte usor sa o stricam prin indiferenta.

  • Leilana a scris:

   Şi dacă ai şcoală în zonă, ce faci? Şi dacă ai locuinţa în zonă, ce faci? Nu mai treci pe acolo ca să fii “responsabil”? Trăim într-un stat poliţienesc sau într-unul de drept?

  • Drim a scris:

   Acum ai un argument absurd…cati stau in zona si nu puteau sa evite zona dupa ora… T? 3 ore

 • Cristina a scris:

  @Leliana, nu am spus ce cauta in strada… deloc. E dreptul fiecaruia dintre noi sa-si exercite drepturile,toate.
  Ca au existat sau nu abuzuri ale autoritatilor, nu este dreptul meu sa judec asta. Dar bineinteles ca tu esti prea ocupata sa stai la birou si sa te faci ca muncesti in timp ce raspunzi fiecaruia dintre noi la orice comentariu, doar ca din dorinta de arata ca esti cea mai ce dintre cei mai cei/cele.
  Sunt absolut convinsa de asemenea ca tu nu ai sa iesi niciodata sa iesi in strada sa-ti ceri drepturile sau sa protestezi impotriva abuzurilor autoritatilor, pentru ca iti este mult mai comod sa comentezi de pe scaunul caldut din biroul tau.
  Eu nu cred ca oameni care treceau de la servici sau de la scoala in mod pasnic au fost agresati de cineva. Nu pot sa cred asta.
  Pe de alta parte, nimeni nu a comentat ca si-au luat si jandarmii borduri in cap, ca si ei au familii acasa care se tem pentru viata lor, ca sunt si ei victime tot ale sistemului.
  Abuzurile sunt de ambele parti, daca e sa ma intrebi.
  Nu sunt de acord cu violenta, de orice fel. Sunt de acord ca oamenii sa-si ceara drepturile sub orice guvernare, dar sa o faca in mod pasnic.
  Cat despre cel care nu munceste pentru ca nu vrea sa fie copie la indigo, treaba lui. Sunt convinsa ca somajul nu-l ia mai mult de 6 luni. Si oricum suma de bani de la somaj e jalnica.
  Suntem oameni cu totii si trebuie sa ne respectam unii pe altii, doar pentru asta.
  Povestea articolului este una frumoasa. Una care ar trebui sa ne arate ca suntem toti in aceeasi oala(lenesi, muncitori, sclavi ai autoritatilor. Prin conditia umana ne definim ca fiind egali.
  Si ca sa-ti raspund la intrebarea retorica… nu as fi mancat bataie, pentru ca nu as fi opus rezistenta. Neplacut, dar astea sunt vremurile pe care le traim de cativa ani incoace.

  • Leilana a scris:

   “Dar bineinteles ca tu esti prea ocupata sa stai la birou si sa te faci ca muncesti in timp ce raspunzi fiecaruia dintre noi la orice comentariu, doar ca din dorinta de arata ca esti cea mai ce dintre cei mai cei/cele.” – Greşit. Fiecare comentariu pe care l-am postat la acest minunat articol a fost tastat de la calculatorul de acasă. Nu ştiu cum o fi la alţii, dar eu una nu îmi permit să intru pe internet de la muncă şi să port discuţii în contradictoriu cu lumea. Fac asta în timpul meu liber.

   “Sunt absolut convinsa de asemenea ca tu nu ai sa iesi niciodata sa iesi in strada sa-ti ceri drepturile sau sa protestezi impotriva abuzurilor autoritatilor, pentru ca iti este mult mai comod sa comentezi de pe scaunul caldut din biroul tau.” – Din nou greşit. Dar nu mai stau să-ţi explic ce şi cum, că nu am dispoziţia necesară. Crezi ce vrei.

   Cât despre abuzurile jandarmeriei, ele există. Faptul că ai spus că nu poţi să crezi că există denotă că este alegerea ta să nu le vezi. :D Şi nu, nu le iau apărarea celor care au azvârlit cu borduri. Le iau apărarea nevinovaţilor care au încasat bătaie pentru nimic.

 • un suflet a scris:

  superb articol,frumoase personaje.felicitari pt. comentarii “calin” si “un cetatean”, iar despre “leliana” nu pot decat sa fiu de acord ca este doar o frustrata care-si arata “inteligenta” din fata calculatorului si pe care o asigur ca personajul din articol nu traieste nici din munca ei, nici din ajutorul de somaj, ci doar din munca celor care il iubesc si il apreciaza pentru ce este.tot inainte, gabriel!

  • Leilana a scris:

   Suflete, învaţă să citeşti. E Leilana, nu Leliana. Cât despre restul comentariului tău, discutăm când o să fii în stare să îţi spui părerea fără să jigneşti. Hai pa, pa pa pa.

 • Cristina a scris:

  @Leilana, interesant job mai ai tu daca nu-ti permiti sa comentezi cand esti la munca, desi orele la care postezi, de cele mai multe ori, sunt in prim-time, orele de munca.
  In rest, toate cele bune!

  • Leilana a scris:

   Crezi sau nu, dar pe lumea asta se întâmplă să fie şi oameni care lucrează în ture. Iar unele dintre aceste ture se întâmplă să fie poziţionate după-amiaza şi seara. Puţină imaginaţie, te rog.

   Toate cele bune şi ţie! :D

 • Ioana a scris:

  @mihai “lasati acest discurs autoritarist sa circule fara un comentariu critic, fara a mentiona ca acesti indivizi au nenorocit, agresat si intimidat oameni care nu avea nici o treaba cu violentele. si pentru ce? ca sa va dati voi cu SUVurile prin centru..

  ultima data cand mai citesc vreun articol din aceasta revista conservatoare”

  mie acesta mi se pare punctul forte al revistei. nu esti satul de reviste/jurnalisti care-si dau cu parerea indiferent de domeniu, indiferent de educatia lor? nu esti satul de jurnalisti care reflecta in oglinda acest popor care se pricepe la toate?
  mai bine sa existe si o revista care doar iti povesteste si incearca sa nu critice, sa nu partineasca, doar sa prezinte. poate invat si eu sa trag o concluzie de capul meu, poate mai invata si altul. important e sa ai informatia nu sa te directioneze cineva. la final esti liber sa fii tu critic.

 • Cristina a scris:

  @Leilana, sa inteleg ca azi esti schimbul doi? Astept cu nerabdare comentariile tale de la orele 23.00 :D.
  Sau turele astea sunt din doua in doua ore? huh?!
  O tura frumoasa azi!

  • Leilana a scris:

   N-ai nimerit-o nici de data asta, din păcate, pentru că azi am zi liberă. Este că asta nu ţi-a dat prin cap?

   Să mă anunţi dacă şi când vei mai avea ceva relevant de zis.

  • Leilana a scris:

   Până una-alta, te anunţ că la ironii ieftine nu mai răspund. Îţi urez o zi la fel de frumoasă cu aceeaşi sinceritate cu care mi-ai făcut tu urarea. Bine. Pa.

 • Comentează

  Numărul curent

  DoR #20 * Moștenire

  Abonamente 2015

  Abonamente 2014

  Conferinţă 2015

  Arhiva DoR în format PDF

  Arhiva DoR în format PDF

  Curierul oficial

  Curierul oficial

  English DOR

  English DoR

  RSS

  Articole
  Comentarii
  PIXIO
  © 2015 Decât o Revistă
  orlistat 120 mg buy online buy generic seroquel 200 100 50 300 mg online no prescription quick delivery zanaflex purchase purchase tizanidine overnight buy tizanidine from canada purchase tizanidine online uk buy zanaflex 2mg buy benicar no prescriptions keflex ordering non prescription cheap zovirax buy zovirax offshore no prescription fedex generic tenormin without prescription canada revia cod next day delivery order zovirax order feldene online next day delivery requip 2mg overnight finpecia 1 mg generic vs propecia medikament metformin 1000mg purchase premarin 0,625mg online without script cytotec 100 mcg online no prescriptions required from the us buy discount premarin 0,625mg seroquel 200mg without doctor prescription purchase requip 2mg overnight quetiapine seroquel 200mg cheap generic prednisone 40 mg no prescription indian orlistat 120 mg premarin 0,625mg sale buy seroquel 200mg pills in toronto purchase premarin 0,625mg prescription online metformin 1000mg no prescription to buy cheap lisinopril 10 mg usa purchase seroquel 200mg visa without prescription buy cheapest lisinopril 10 mg and lisinopril 10 mg buy metformin 1000mg online us pharmacy metformin 1000mg no prescription where to purchase cheap requip 2mg no rx order no online rx seroquel 200mg cheap online pharmacy for orlistat 120 mg buy discount premarin 0,625mg premarin 0,625mg tablets 10 mg lisinopril 10 mg buy prednisone 40 mg without prescription australia ordering prednisone 40 mg from canada without a prescription misoprostol without prescription prednisone 40 mg no prescription with mastercard metformin cash on delivery no prescription finasteride premarin without prescription online purchase maxalt buy premarin once a day order finasteride without a prescription from us prednisone overnight delivery want to buy lisinopril in usa finasteride doctor prednisone purchase wholesale requip cheap arimidex order buy metformin once a day cheap arimidex no rx where can i buy tenormin without prescriptions buy tenormin without prescription australia order cycrin no visa generic 2.5mg cycrin online feldene available at health department 200 mg vantin non presciption feldene principen ohne rezept requip pharmacy no rx premarin with fedex purchace prednisone online buy premarin paypal without rx buy requip in mo ordering seroquel online purchase arimidex without cheap seroquel usa cytotec buy no prescription purchasing arimidex online without prescription buy requip us prednisone over the counter cheapest maxalt available online lisinopril capsule requip usa buy cod casodex buy cycrin money buy where to buy cheap arcoxia no prescription casodex without a prescription canadian buy casodex in uk buy cheap keflex line principen generic online vantin no script fedex buy cycrin cod where can i buy benicar without a prescription atarax fedex shipping principen overnight us delivery buy desogen online keflex online no prescription overnight Keflex tabletten order finasteride without prescription what does metformin look like buy discount lisinopril line online pharmacies premarin purchase maxalt online without script buy requip online buy requip us purchase online rx arimidex without purchase maxalt online without prescription buy metformin pills in toronto buy metformin australia where can i buy proscar without a rx buy cheap celebrex under without rx buy proscar tablets buy baclofen epharmacist fluconazole uk sales buy cytotec online without a prescription buy proscar from usa without a prescription purchase maxalt no visa without prescription buy antabuse in the uk order cytotec online no prescription pharma life buy proscar tablets without prescription buy cheap antabuse under without rx how to get maxalt prescription order generic compazine maxalt capsule Maxalt online prescription generic Maxalt online Maxalt online purchase Maxalt online without rx buy discount Maxalt buy Maxalt online with a debit card order cheap Maxalt online online Maxalt Maxalt purchase buy Maxalt with american express buy Maxalt discount Maxalt to buy maxalt online buy Maxalt drugs buy maxalt online now buy Maxalt Online buy Maxalt overnight buy 5 mg Maxalt Maxalt buy Maxalt uk sales buy Maxalt pills buy Maxalt legally best buy Maxalt maxalt pharmacy buy Maxalt buy Maxalt pills buy cheap Maxalt online generic Maxalt prices wholesale maxalt cheap Maxalt tabletten Maxalt usa purchase Maxalt purchase maxalt amex online without prescription ordering orlistat from canada without a prescription overnight premarin c.o.d is it legal to buy orlistat online purchase synthroid no prescription cheap order finasteride on line buy lisinopril money buy order metformin no rx purchase online prescription synthroid prednisone with no rx online seroquel lisinopril ohne rezept buy synthroid on line without a prescription finasteride order online no membership overnight buy synthroid next day delivery online requip order where to buy generic synthroid online without a rx where to buy metformin without a prescription overnight delivery of synthroid arimidex buy cod order prescription free synthroid order finasteride amex online without prescription prednisone without a rx el seroquel generico where to buy zovirax online buy prescription cleocin online feldene without a presciption revia online order saturday delivery buy feldene with mastercard order cheap desogen online buying cleocin without a prescription where to purchase cleocin oral cheap purchase keflex on line no rx lamictal shipped overnight without a prescription lamictal without a dr principen overdose tenormin without prescriptions in usa u.s. pharmacies for cycrin without rx purchase lamictal online without rx cycrin precio where can i buy premarin online without a prescription buy lisinopril on line amex canada requip finasteride fedex without a prescription where can i buy herbal seroquel buy premarin without rx metformin purchased online without prescription buy Maxalt epharmacist where to buy Maxalt online purchase Maxalt overnight where can i get prednisone buy maxalt online without a script lisinopril 10mg purchase finasteride over the counter cod overnight buy prednisone without a prescription cheap purchase maxalt buy cod metformin buy premarin fed ex requip by mail ordering metformin online buy premarin uk buy arimidex usa arimidex non prescription for next day delivery maxalt overnight delivery no r x buy cytotec with no prescription maxalt online no perscription fedex buy plavix generic purchase clopidogrel online uk purchase plavix fast buy generic plavix 75 mg online proscar priligy no doctors consult buy cheap glucophage under without rx where to buy proscar no prescription no fees generic robaxin no prescription buy maxalt without a prescription or membership purchase priligy without prescription to ship overnight lioresal no script buy discounted cytotec online fincar online pharmacy order priligy online no membership overnight shipping cytotec online purchase proscar without prescription or membership where can i buy antabuse buy baclofen without doctor free premarin premarin online purchase arimidex orderd online without prescription uk order seroquel purchase cheap synthroid cod free fedex buy cheap lisinopril online overnight delivery of synthroid where can i purchase synthroid online c.o.d synthroid buy arimidex 1 mg arcoxia without prescription overnight shipping purchase vantin without a rx online vantin online overnight delivery cod where can i order casodex online cycrin cheap on online how to buy revia online without a rx buy discount cleocin i want to buy principen without a perscription principen without script buy non prescription drugs generic cycrin free fedex delivery finasteride cheapest finasteride online finasteride overnight online buy finasteride online no membership metformin no prescription to buy buy generic requip online finasteride for cheap buy premarin without a rx overnight shipping finasteride with free dr consultation buy maxalt online without script where to purchase cheap premarin no rx how to get a maxalt perscription seroquel generic cheap finasteride no script orlistat without rx requip prescription india prednisone lisinopril order online buy finasteride in uk order maxalt 10 mg without prescription where can i purchase premarin without a prescription ordering cytotec from canada without a prescription purchase finasteride without canadian pharmacy no prescription orlistat buy cheap generic lisinopril online order requip online buy tenormin once a day keflex purchased online without prescription where can i purchase feldene without a prescription cheap purchase feldene zovirax canada wholesale cleocin cheap generic cycrin tablets i want to buy cycrin without a prescription buy vantin cheap without prescription where can i purchase desogen online online overnight shipping feldene feldene online no prescription and overnight order cycrin online no prescription pharma life buy arcoxia online no prescription cycrin suppliers buy propecia finpecia online buy orlistat online made in america orlistat cost buy finpecia cheapest order premarin free next day airpremarin on line how to get a premarin 0,625mg rx premarin 0,625mg buy cod purchase topamax online uk can i order topamax online order topamax quick buy topamax fast buy topamax no prescription phentermine and topiramate buy online buy finpecia 1 mg 1mg canada maxalt 5 mg with no r x and free shipping prednisone 40 mg online buy generic lisinopril 10 mg online requip 2mg overnight premarin 0,625mg purchased online without prescription buy generic orlistat 120 mg without perscription prednisone 40 mg ordered without a perscription orlistat 120 mg no prescription with mastercard seroquel 200mg canadian pharmacy generic maxalt 5 mg buy 10 mg requip 2mg fedex shipping canada lisinopril 10 mg order finasteride no prescription purchase cheap premarin 0,625mg online arcoxia purchase casodex online cheap buy zovirax without a perscription buy metformin pay cod arimidex without rx overnight shipping maxalt overnight no consult online pharmacy arimidex purchase finasteride cod cash delivery xenical shipped c.o.d. buy orlistat online made in america buy prescription xenical online generic orlistat prices orlistat no prescription overnight buy generic orlistat online no prescription orlistat capsule purchase xenical pay pal online without prescription order orlistat orlistat ordered without a perscription metformin overdose no prescription xenical buy cheap orlistat no prescription orlistat no doctors prescription xenical 120 mg without a prescription orlistat 60mg tablets express shipping xenical online consultation overnight xenical ordered without a perscription cheap xenical without a prescription cheap xenical without a prescription generic 60mg orlistat online no presciption xenical orlistat no prescription to buy where can i buy herbal orlistat no script xenical xenical with out a prescription cytotec online order finpecia dose for hair loss finasteride online buy saturday delivery prednisone online no prescription 20 mg arimidex canada arimidex purchased online without prescription cytotec 200mg buy online maxalt without rx buy lisinopril free consultation purchase lisinopril uk buy requip purchase maxalt cod next day delivery how to buy seroquel without a prescription order premarin usa cod buy arimidex australia non rx cheap lisinopril quetiapine prescription order orlistat no prescription needed cheap prices on prednisone requip prices lisinopril order online metformin usa where can i buy cytotec over the counter buy seroquel online without prescription premarin overnight no consult metformin order online buy finpecia india i want a finasteride prescription canadian tenormin vantin ohne rezept uk buy atarax buy benicar without a rx buy generic vantin canada feldene in mexico without a prescription generic vantin buy no online rx casodex buy benicar online pills where can i buy cleocin without a prescription generic lamictal online atarax cheap mexican pay atarax buy cheap revia online order cheap overnight arcoxia cycrin on sale cheap online us revia fedex principen shipped over night without a prescription orlistat online no prescriptions required from the us buy requip doctor prescription where to purchase generic premarin online without a rx cheap arimidex uk no prescripton finasteride purchase premarin cod delivery buy low cost seroquel buy requip legally order arimidex cheap overnight cytotec buy online buy metformin cod order arimidex online with overnight delivery purchase cheap prescription maxalt buy cod seroquel maxalt no dr buy cheap metformin online canada finasteride no prescription buy pharmacy seroquel waterview purchase seroquel overnight buy generic lisinopril online buy metformin online now cheap premarin uk finpecia cost in india buy cheapest seroquel buy finpecia online prescription discount finasteride overnight where to buy metformin purchase cheap premarin purchase finasteride online no membership buy maxalt online no perscription buy maxalt online order premarin on line arimidex price premarin pharmacy prednisone no script online premarin cytotec without rx buy cheap lisinopril online requip buy cod cytotec buy cheap buy finasteride in europe orlistat online order ordering finasteride over the counter metformin cash on delivery problems with buying prednisone without rx buy cheap generic seroquel online maxalt without prescription mexico purchase arimidex amex online without prescription buy arimidex on line arimidex free consultation fedex overnight delivery maxalt with overnight fedex finpecia generic cost buy maxalt online without rx is it legal to buy orlistat online topical finpecia buy order finasteride cheap no membership fees no prescription finasteride in canada arimidex from india is it safe buy finpecia online canada purchase seroquel pay pal without rx premarin without a perscription seroquel online prescription canadian prescriptions finasteride arimidex espana cytotec online no prescriptions required from the us order finasteride without rx needed purchase finasteride without a prescription online order prednisone overnight buy premarin online cheap seroquel online metformin rezept online purchase metformin revia drug atarax without prescriptions in usa no script benicar want to buy principen in usa buy asacol without rx needed cycrin without a prescription or where can i buy some cycrin online only using cash or money orders free casodex buy keflex feldene no physician approval no prescriptions needed for principen next day delivery cleocin with no script no prescription arcoxia on line pharmacy lamictal pharmacy asacol cheap no membership can i get premarin 0.625 mg without a prescription? cheap generic orlistat 120 mg no prescription finpecia 1 mg without script order maxalt 5 mg online to buy finasteride 1 mg where can i buy finasteride 1 mg without a prescription buy prednisone 20 mg online without a prescription where can i buy some premarin 0.625 mg online only using cash or money orders buying metformin 500 mg online without prescription where can i buy some prednisone 20 mg online only using cash or money orders buy finasteride 1 mg over the counter orlistat 120 mg generic online indian finasteride 1 mg buy finpecia 1 mg without a percsription non prescription seroquel 200 100 50 300 mg buy real finasteride 1 mg buy maxalt no prescription cod no prescripton lioresal celebrex from india no prescriptions needed for proscar maxalt fast delivery no doctors celebrex tabletten no prescription needed maxalt robaxin fast delivery no doctors no presciption maxalt ordering glucophage online online proscar buy baclofen maxalt without prescription cheap lioresal without a prescription order generic celebrex online purchase robaxin without prescription needed buy fluconazole pay cod how to order maxalt online without a prescription buy baclofen where buy mail order compazine non presciption maxalt buy no online rx quetiapine buy lisinopril 10mg buying maxalt without a script priligy with no rx and free shipping c.o.d proscar cheap glucophage usa lioresal fedex no prescription no prescription priligy can i buy cytotec online generic diflucan uk robaxin no script fedex glucophage buy online online diflucan purchase no presciption robaxin no prescription required robaxin buy proscar in uk premarin 0.625 mg cost buy finasteride 1 mg online with no perscription i need to order finpecia 1 mg without a prescription finpecia 1 mg cheapest place to order prednisone 20 mg in canada cheap requip 1 mg where can i buy some finpecia 1 mg online only using cash or money orders orlistat 120 mg online where can i get premarin 0.625 mg how to get maxalt 5 mg cheapest finpecia 1 mg pharmacy where you can purchasr prednisone 20 mg without prescription order seroquel 200 100 50 300 mg without rx cytotec 200 mcg online no prescription and overnight requip 1 mg with no rx finpecia 1 mg 100 mcg without prescription were to buy prednisone 20 mg lisinopril 5 mg cheapest place to order requip 1 mg purchase without prescription cytotec 200 mcg purchase canada order prednisone 20 mg online overnight shipping to buy prednisone how to order prednisone online without a prescription lisinopril capsule buy seroquel without rx buy cytotec buy generic seroquel buy maxalt without a prescription online requip fedex shipping cytotec online no prescription 100 mg generic maxalt buy 10 mg no prescription orlistat on line pharmacy seroquel effects orlistat express online buy finasteride tablets without prescription buy online premarin buy generic prednisone 20 mg online no prescription quick delivery requip 1 mg without prescriptions buy discounted lisinopril 5 mg online no prescription generic finpecia 1 mg purchase requip 1 mg online generic metformin 500 mg without prescription canada finasteride 1 mg online cheap how to get prednisone prescription maxalt online how to purchase finasteride online without rx order prednisone 20 mg online no prescription pharma life maxalt 5 mg with out a prescription i need to order seroquel 200 100 50 300 mg without a prescription arimidex usa buy requip where maxalt shipped overnight no prescription canadian generic prednisone no prescription how to order cytotec online without a prescription prednisone ordering seroquel online prescription purchase premarin overnight delivery arimidex to buy canada orlistat maxalt shipped cash on buy arimidex in mo buy generic finasteride online order overnight maxalt no prescription needed maxalt maxalt without a perscription shipped overnight express maxalt 5 mg ordering buy metformin 500 mg with no prescription maxalt 5 mg no prescription overnight delivery can i buy premarin 0.625 mg online buy maxalt no visa online without rx buy cheap baclofen buy cheap generic antabuse online diflucan buy cod buy lioresal online with overnight delivery how to buy celebrex without a prescription fedex proscar overnight without a rx buy fluconazole where buy proscar no visa without rx finasteride generic 5 mg lioresal on line no prescription buy prednisone no visa without rx compazine buy compazine el glucophage generico purchase cheap glucophage diflucan generic can i buy maxalt online buy rizatriptan cheap order maxalt fast comprar antabuse generico to buy fincar maxalt shipped c.o.d. buy prednisone no prescription cod order maxalt free next day airmaxalt on line how to purchase prednisone online without a prescription buy prednisone online without dr approval prednisone on line buy lioresal without prescription buy maxalt 10 mg robaxin prescription from doctors online buy priligy without a prescription online priligy no rx needed cod accepted robaxin delivered overnight maxalt free consultation fedex overnight delivery buy baclofen cod online prescriptions proscar fedex robaxin without priscription overnight proscar without a rx order proscar without rx from us pharmacy ordering antabuse online fincar without prescription no prescriptions needed for proscar order cheapest online proscar buy generic prednisone online robaxin shipped overnight without a prescription where to buy cheap lioresal no prescription purchase ivermectin overnight order stromectol generic purchase ivermectin quick where can you buy ivermectin for dogs buy ivermectin online for guinea pigs buy stromectol scabies online maxalt over night maxalt overnight us delivery finasteride without a persription prednisone from mexico buy finasteride without rx needed no prescription prednisone purchase finasteride free consultation orlistat buy no prescription buy cheap metformin online free consult premarin buy generic cytotec online no prescription uk order metformin buy seroquel online us pharmacy where can i buy premarin online maxalt with free dr consultation cheap cytotec online no prescription premarin capsule nonprescription prednisone buy desogen cheap online no rx lamictal with fedex vantin available at health department ordering keflex over the counter buy zovirax diet pill el zovirax generico no rx needed for purchasing feldene buying arcoxia with no rx ordering cleocin online without a precription i want to buy cleocin without a prescription lamictal no prescription buying keflex without a prescription purchase online premarin without rx 10 mg lisinopril buy seroquel online without prescription order metformin usa order finasteride without a prescription overnight shipping no prescription required finasteride where to buy generic maxalt online without a rx requip online no prescription arimidex uk how to buy requip without a prescription order maxalt no visa without rx buy metformin discount buy next day metformin buy cheap arimidex under without rx purchase maxalt online without script desogen with repronex purchase cheap principen buy real cleocin where can i get cycrin arcoxia without presciption buy desogen no prescription needed revia shipped overnight without a prescription casodex drug buy non prescription drugs generic vantin buy low cost desogen order cycrin uk buy zovirax amex purchase lamictal without keflex online no prescriptions required from the us keflex with out a prescription buy zovirax without a prescription overnight shipping feldene in mexico without a prescription cycrin buy online without rx buy cheap tenormin with dr. prescription buy tenormin online without prescription principen overnight no consult buy non prescription drugs generic benicar revia cheap mexican prednisone purchase overnight delivery generic maxalt no prescription uk buy seroquel ordering metformin online order orlistat no prescription ordering lisinopril online us maxalt fedex premarin ohne rezept buy lisinopril money buy buy premarin tablets without rx maxalt fast delivery no doctors medikament lisinopril cytotec no prescription needed get prednisone without prescription where can i buy premarin online without a prescription where can i buy herbal seroquel seroquel citrate how to get a premarin rx maxalt no r x cod buy premarin online no rx prednisone 20mg tablets express shipping cheap generic cytotec no prescription prednisone generic online problems with buying orlistat without rx cheap orlistat where to purchase seroquel no prescription no fees premarin from india is it safe buy premarin in india metformin no prescription lisinopril pharmacy non rx cheap lisinopril where can i order prednisone online metformin order famvir usa order famvir without prescription purchase famvir online order famciclovir from canada buy famciclovir cheap online purchase famciclovir quick buy famvir online where can i buy ivermectin for guinea pigs buy stromectol usa buy ivermectin online australia order stromectol over the counter wholesale finpecia 1 mg order cytotec 200 mcg overnight order seroquel 200 100 50 300 mg overnight prednisone 20 mg without prescription buy generic finpecia 1 mg without perscription order orlistat 120 mg buy requip 1 mg online canada requip 1 mg ordered without a perscription requip 1 mg no script seroquel 200 100 50 300 mg from mexico premarin 0.625 mg no rx in us buying finpecia 1 mg online order prednisone 20 mg online overnight shipping orlistat 120 mg in canada buy seroquel 200 100 50 300 mg online without prescription from canada buy lisinopril 5 mg online canada buy maxalt 5 mg oral order topamax online uk order topiramate buy topiramate overnight order topamax buy topiramate online usa order terbinafine order lamisil tablets online order terbinafine online overnight order lamisil quick purchase lamisil online overnight buy terbinafine online uk can i buy lamisil cream over the counter buy cheap metformin without prescription lisinopril from india is it safe buy generic lisinopril online order overnight premarin buy lisinopril fed ex buy generic seroquel finasteride without prescription cheap how to get cytotec online no prescription in 100 days maxalt order overnight shipping online overnight shipping finasteride buy generic cytotec without perscription buy maxalt online premarin online purchase arimidex paypal without prescription metformin espana cytotec order maxalt online no perscription overnight buy maxalt overnight delivery order online maxalt without prescription maxalt without prescription shipped overnight express buy maxalt next day delivery buy cytotec without a prescription prednisone ordering finasteride purchased online without prescription order rx free finasteride order maxalt without rx how to purchase maxalt online without rx what does premarin look like prednisone no perscription required buy premarin with a visa purchase seroquel online without rx buy arimidex uk buy seroquel online us pharmacy maxalt overnight no script mastercard accepted buy arimidex online without prescription buy finasteride cost premarin 0,625mg online order no rx premarin 0,625mg donepezil prescription order maxalt 5 mg without a perscription buy seroquel 200mg diet pills buy metformin 1000mg with a visa online pharmacy orlistat 120 mg no prescription buy lisinopril 10 mg without a prescription online buy discount metformin 1000mg on line requip 2mg purchased online without prescription metformin 1000mg prescription lisinopril 10 mg online no prescription buy mail order lisinopril 10 mg buy finasteride online paypal buy orlistat 120 mg with no prescription buy prednisone 40 mg online with no prescription metformin 1000mg prescription order order finasteride online no prescription arimidex tabletten buy cheap finasteride without prescription buy cytotec online 100 mg no prescription buy finasteride without a r x purchasing arimidex without a script order finpecia order finasteride overnight cheap buy arimidex online us pharmacy buy seroquel australia maxalt 10 mg online buy prednisone online without prescription where can i order orlistat online purchace orlistat online buy lisinopril overnight buy metformin from india pharmacy premarin get finasteride buy maxalt 5 mg pill metformin 1000mg uk sales overnight no prescription prednisone 40 mg buy brand metformin 1000mg buy metformin 1000mg epharmacist premarin 0,625mg capsule buy lisinopril 10 mg discount order maxalt 5 mg without rx needed maxalt 5 mg delivered overnight order maxalt 5 mg without a prescription overnight shipping can i get cytotec 100 mcg without rx how to order prednisone 40 mg online without a prescription purchase lamictal without prescription from us pharmacy buy generic requip 2mg canada buy lisinopril 10 mg with american express buy maxalt 5 mg in europe order maxalt 5 mg without a perscription from us how to get cleocin without purchase zovirax without cleocin without prescription overnight shipping buy asacol in mo cycrin available canada buy keflex with a visa benicar with no rx buy cleocin online overnight buy non prescription drugs generic lamictal buy pharmacy atarax waterview i want to buy pregnizone without a prescription lamictal no physicisn consult purchase feldene pay pal without rx order keflex for cash on delivery baclofen buy baclofen free fedex delivery priligy compazine online pharmacy buy cheap diflucan online free consult purchase finasteride buy robaxin without rx from us pharmacy prednisone for cheap proscar xr online buy baclofen diet pills online pharmacy fluconazole cytotec prescription cost glucophage overnight proscar online order saturday delivery proscar in mexico without a prescription buy cheap antabuse fincar generic priligy overnight online online pharmacy no prescription fincar canadian pharmacy no prescription finpecia 1 mg orlistat 120 mg without prescription cytotec 200 mcg overnight delivery cytotec 200 mcg from mexico problems with buying cytotec 200 mcg without rx maxalt 5 mg overnight without prescription online pharmacy no prescription cytotec 200 mcg orlistat 120 mg with out a prescription maxalt 5 mg over the counter cheap finpecia 1 mg without a prescription where to buy prednisone 20 mg no prescription d3wwqa buy requip 1 mg australia no prescription cytotec 200 mcg available at health department where can i buy maxalt 5 mg over the counter getting seroquel 200 100 50 300 mg without doctor orlistat 120 mg no prescription required lisinopril 5 mg cost prednisone 20 mg cheapest place to order metformin 500 mg cheap online finpecia 1 mg without prescription requip 1 mg without prescription can i buy premarin 0.625 mg online canadian generic finpecia 1 mg no prescription getting finpecia 1 mg without doctor pay cod for metformin 500 mg without prescription generic finasteride 1 mg no prescription buy lisinopril 5 mg without prescription online pharmacy no prescription metformin 500 mg buy premarin 0.625 mg online purchase prednisone 20 mg online canadian pharmacy no prescription seroquel 200 100 50 300 mg buy maxalt online pharmacy buy requip buy metformin in mo lisinopril online order buy 850 mg metformin maxalt shipped over night without a perscription arimidex from india is it safe generic orlistat without prescription canada buy metformin usa buy metformin toronto buy requip online generic cytotec online no prescription buy online rx arimidex without buy finasteride no prescription buy lisinopril online buy metformin with visa buying finasteride online without a prescription finpecia 1 mg for sale without prescription where can i buy lisinopril 5 mg order orlistat 120 mg without rx