Ce gandim. Ce vrem. Ce facem.
DoR Shop

Bursele „Viitor la purtător”, ediția a II-a

May 19th, 2015
Tags: , , ,

rsz_vlp_portraitÎn perioada mai 2015 – decembrie 2015, DoR, împreună cu NN România derulează programul de burse pentru jurnaliști „Viitor la purtător”.

Text de DoR

„Viitor la purtător” este un concurs de jurnalism pe teme sociale în cadrul căruia vor fi acordate cinci burse pentru realizarea unor materiale jurnalistice de profunzime (reportaje, portrete etc.) care să exploreze relația românilor cu viitorul personal: Sunt fataliști? Pasivi? Dependenți de alții? Dimpotrivă?

Scopul acestui concurs este să contribuie la generarea de materiale jurnalistice care să ducă la o mai bună conștientizare a problemelor de care un individ ar trebui să țină cont în planificarea viitorului personal.

„Viitor la purtător” își propune anul acesta și diversificarea platformelor de publicare, astfel încât proiectele jurnalistice vor putea fi realizate sub formă de text, material video, fotoreportaj sau podcast.

> Cui i se adresează

Tuturor jurnaliştilor interesaţi să dezvolte proiecte editoriale – reportaje, anchete, portrete – pe tema propusă. Jurnaliştii pot fi angajaţi la o instituţie media, colaboratori sau liber profesionişti. La un proiect pot lucra una sau mai multe persoane, iar bursele se vor acorda per proiect.

> Ce înseamnă un proiect

În cadrul acestui concurs vor fi alese pentru finanţare propuneri care au în vedere schimbările sociale din România de azi (de demografie, reformarea unor sisteme sociale etc.), natura relațiilor dintre individ și familie, stat sau societate și modul în care transformările prin care trec acestea vor influența societatea în viitor.

Pe parcursul acestui proiect, jurnaliştii selectaţi vor trebui să documenteze un reportaj, un portret, o naraţiune, o anchetă sau altă formă de jurnalism care ilustrează şi explică subiectul ales.

> În ce formă se pot realiza proiectele

Se pot propune diferite forme de realizare a proiectelor – text, video, fotoreportaj, podcast. Pe lângă valoarea bursei acordate jurnaliștilor, se va aloca un buget suplimentar de producție în funcție de forma proiectului.

> Câte propuneri de proiecte vor fi selectate

Vor fi selectate pentru finanţare 5 propuneri de proiecte. Suma care va fi alocată realizării unui proiect este de 1.250 euro (brut), la care se adaugă un buget de producție ce variază în funcție de forma și complexitatea proiectului. (De exemplu, un proiect video va primi un buget de producție mai mare decât unul de tipul text și foto)

> Deadline şi detalii aplicație

Aplicaţiile vor fi trimise pe adresa viitor@decatorevista.ro
Deadline: 7 iunie 2015
Proiectele câştigătoare vor fi anunţate până pe 15 iunie 2015.

Trimiteţi:
– formularul de înscriere completat (descărcați formularul);

– materiale din portofoliu (dacă n-aţi avut linkuri de introdus în formular);

– CV.

> Alte informaţii esenţiale

– Completaţi cu atenţie formularul de aplicare.
– Fiecare jurnalist poate înscrie în concurs un singur proiect.
– Fiecare material publicat va fi în mod obligatoriu însoțit de mențiunea că documentarea materialului a fost posibilă datorită unei finanțări în cadrul proiectului „Viitor la purtător”, susținut de DoR și NN Romania.
– Jurnaliştii selectaţi vor lucra pe tot parcursul documentării şi scrierii acestor materiale cu editori de la DoR.

> Juriul

Selecția proiectelor va fi realizată de un juriu format din Cristian Lupșa, editor DoR, Georgiana Ilie, jurnalistă și fostă bursieră „Viitor la purtător”, Mircea Vasilescu, redactor-șef la Dilema Veche, Cristian Pantazi, redactor-șef la HotNews.ro, Petruț Călinescu, fotograf, și Carmen Soare, director de marketing la NN Romania.

7 Comentarii pentru “Bursele „Viitor la purtător”, ediția a II-a”

 • Pingback: CrisPres webPR: Incep inscrierile pentru doua editie a burselor pentru jurnalism Viitor la purtator - CrisPres

 • Oana Ion a scris:

  Proiectul poate fi realizat si de o echipa de jurnalisti sau este obligatoriu ca doar o singura persoana sa lucreze la el? Multumesc anticipat pentru raspuns.

 • Pingback: (P) DoR și NN România lansează a doua ediție a burselor pentru jurnalism „Viitor la purtător” | Comanescu.ro

 • Pingback: (P) DoR și NN România lansează a doua ediție a burselor pentru jurnalism „Viitor la purtător” | Depozit

 • Pingback: DoR și NN România lansează a doua ediție a burselor pentru jurnalism „Viitor la purtător” - Centrul pentru Jurnalism Independent

 • Pingback: 7 perspective uitate despre puterea jurnalismului | Elena Cîrîc Blog

 • Pingback: Jurnalism + “good money” - Mona Dîrțu's

 • Comentează

  Numărul curent: DoR #32

  DoR #32 * Vară 2018

  Susține DoR. Abonează-te!

  Abonează-te la DoR. Fii Susținător!

  The Power of Storytelling 2018

  #Story2017

  Arhiva DoR în format PDF

  Arhiva DoR în format PDF

  Curierul oficial

  Curierul oficial

  English DOR

  English DoR

  RSS

  Articole
  Comentarii
  © 2018 Decât o Revistă