Pe Bune #21: Svetlana Cârstean

Scrisul ca terapie și descoperirea vocii prin poezie.

Deși părinții ei și-au dorit să facă Politehnica și plăcerea ei pentru literatură s-a aflat mereu în contradicție cu valorile lor, Svetlana Cârstean a absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea București, și masterul de teoria literaturii. A debutat în poezie în 2008 cu volumul individual „Floarea de menghină”, care poartă numele poemului scris cu 15 ani înainte și care a făcut-o pentru prima oară să simtă că și-a găsit vocea în scris. Până la publicarea volumului, a simțit o presiune atât să demonstreze familiei că se poate întreține din scris, cât și să obțină o validare ca scriitoare din partea prietenilor scriitori. „Floarea de menghină” i-a adus numeroase premii, dar, în același timp, a făcut-o să se lupte cu o etichetă nouă, de „autoarea unui singur poem”. Până în prezent, Svetlana a publicat trei volume de poezie, iar poemele sale au fost traduse în germană, engleză, franceză, italiană, catalană, suedeză şi cehă.

Ascultă Pe Bune pe Stitcher, Apple Podcasts sau în orice aplicație de podcasting.

Podcastul Pe Bune este prezentat de UniCredit Bank și susținut de BestJobs, două companii care cred în puterea minților creative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

S-ar putea să-ți mai placă:
mame #3 Corina Murafa

Granițele dintre muncă și grija copiilor pot fi modificate continuu, e o lecție utilă atunci când cauți idealul unui echilibru.

mame #7 Ligia Deca

Cum faci să fii și consilier prezidențial și mamă de bebeluș într-o societate obișnuită ca femeile să stea acasă să aibă grijă de copii?

Răzleții #9 – Determinare și părinți

Paul vorbește despre ce se întâmplă când părinții ne influențează prea mult, despre filme documentare și despre cum schimbi 3 școli în 4 ani.