S-a lansat DoR #3

Joi, 22 iulie, s-a lansat al treilea număr din Decât o Revistă. În București, o găsești din acest weekend, iar…

Joi, 22 iulie, s-a lansat al treilea număr din Decât o Revistă.

În București, o găsești din acest weekend, iar în țară, de săptămâna viitoare. Aici o lista completă de distribuitori. (O poți comanda și de la noi – cu un e-mail la comanda@decatorevista.ro. Livrarea se va face prin Poșta Română, cu plata ramburs.)

Frunzărește în continuare un sample de 30 de pagini din cele 176:

Majoritatea textelor din acest număr gravitează, în oarecare măsură, în jurul ideii de căutare.

Nu doar căutările lui Otto, punkerul de 16 ani care vrea să schimbe lumea (Otto e personajul de copertă) ci și ale regizorului Cristi Puiu, protagonistul unui portret amplu semnat de Cristian Lupșa. Pentru Puiu, filmul nu e un produs final, tăiat, împachetat și pus pe raft, ci o cercetare despre lume și oameni, care începe de la o idee și, ideal, nu se termină niciodată.

Despre Vama Veche veți afla – dintr-un dublu eseu, fotografic și scris – că este rezultatul căutării neîntrerupte a unui loc nou, pe care să-l colonizăm, să-l apropriem, iar mai apoi, când l-au descoperit și alții, să-l abandonăm. Iar despre moda românească aflați dintr-un pachet senzațional fotografiat de Alex Gâlmeanu și dublat cu un text de Matei Schwartz, că mai are mult de muncă până să devină o industrie.

DoR în sine e o căutare a unui centru în care să ne regăsim pe măsură ce lumea devine tot ai fragmentată. Nu vânăm subiecte la extreme, nu căutăm noul de dragul de a ajunge primii la ceva, ci încercăm să înțelegem – documentând, întrebând, observând – cine suntem, ce gândim, ce vrem și ce facem.

Nu e nici pe departe o imagine completă a României de azi, dar e câte o felie ocazională pe care vrem s-o împărțim și s-o disecăm împreună cu voi. DoR face jurnalismul pe care-l face pentru a crea acest context de regăsire, de empatie, în speranța că dacă înțelegem ce ne apropie vom reuși să construim împreună.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

S-ar putea să-ți mai placă:
Lansare DoR #2

Text de DoR Ce au în comun femeile tinere care schimbă România, scriitorul Filip Florian, bicicletele, statutul…

Câștigători de Pulitzer și nominalizați la Oscar vin în 2017 la The Power of Storytelling

Jurnaliști care au câștigat premii Pulitzer pentru investigații despre tragedii umane, medici care vindecă orașe…

Te abonezi și câștigi: MioBio

Cadoul tombolei de astăzi este un set de cosmetice organice de la MioBio: un săpun lichid cu lămâie și miere și…